Популярни снимки за

Всички снимки
Здравейте,
искам в сайта да има повече дискусия за фотограски теми, техники и дискусия между потребителите.
Нека всеки да изкаже своето мнение и препоръки. Мисля че по този начин ще се оправят нещата.
Ето и предложението от моя страна.
Нека да възобновим фотографските сбирки в Пловдив. Както разбирам, вече няма такова нещо. Преди години всяка сряда се събирахме и дискутирахме разни неща.Почти всяка седмица излизахме да снимаме, или си ораганизирахме мероприятие.
Събудете се ХОРА!!!
Абсолютно съм ЗА, и дори аз бих дошла (когато имам възможност де) понеже Пловдив ми е от любимите градове. Даже може да организираш едно архитектурно снимане в стария град :)
Колега, Пловдив е на едно от първите места в България що се касае до фотографския живот!

В града под тепетата дейност развиват поне 3 фотографски организации. Една от тях е "Фотографска задруга - Пловдив". Всеки от нас разполага с различно свободно време, особено през лятото и участва в различни фотографски проекти. Ето защо срещите ни на живо не са всяка седмица, но нашите членове се организират по между си и по интереси и реално всяка седмица (да не кажа всеки ден) снимат някъде.

Реализираме пленери и изложби. Особен успех тази година имахме с пленера "Голямото зимно снимане", проведен в 31.01 - 03.02.2014, когато случихме на сурово време в Тюленово. Бяхме първите, които правят зимен пленер на това място, още повече че тази година беше второто издание на пленера.
По отношение на изложбите реализираме изложби в Novotel Plovdiv, както и в стария град. Последната ни изложба беше експонирана в Балабановата къща до преди няколко седмици. Традиционно провеждаме и годишна изложба в края на годината в Novotel Plovdiv... тази година имаме още по-големи очаквания, още повече със спечелена престижна награда от нашият колега и приятел Христо Димитров в Китай!
През миналата есен участвахме в програмата на Старият град в нощта на музеите и галериите в къщата на Стамболян както с изложба, така и със демонстрация на реални фотосесии в този интересен интериор.
Към момента членовете на "Фотографска задруга - Пловдив" представляват значителна част от фотографите, качващи снимки в 4coolpics.
Имаме страхотни дизайнери, логото си създадохме сами на 2-3 сбирки без конкурси и по най-демократичният начин.
Имаме добри контакти с рекламодателите на сайта!

Толкова за нас! Освен нас в Пловдив дейност имат фотобандата и фотографско общество-Пловдив. Интересни сбирки стават и в библиотеката (за съжаление не ми е останало време да отида). Постиженията на другите организации в Пловдив също са отлични. Някои от нашите членове са и техни членове, а взаимоотношенията ни помежду ни са приятелски... все пак понеже не съм официално упълномощен от тях не бих могъл да дам повече подробности за тяхната дейност.

Колкото да фотографските теми в този сайт - забрави! Пробвал съм лично няколко пъти... хората, които взимаха участие от тях са отчаяни от сайта!
Нищо не каза за софийският клон на Пловдивската фотографска задруга
В същност kpstudio в последно време разнообразява живота на сайта със своите инициативи и реално организирани workshop-ове, което аз ентусиазирано приветствам, надявайки се в бъдеще да успея да участвам в поредното мероприятие. Може би темите в сайта ще дойдат след участие в подобни фотографски мероприятия, където хората обучавайки се, общуват, стават по-добронамерени и добиват куража да изкажат своето, макар и любителско фотографско мнение. Пловдивската фотографска задруга е образец в това отношение.
Мога само до кажа, че пловдивската група винаги е била много силна, със своите своеобразни, силно индивидуални автори, много от тях с добито артистично звание. До колкото си спомням, имаха солиден обмен на фотографи с Норвегия, като правилото беше да снимаш само маркираните 10 филма и направиш изложба в България и Норвегия. В моя град имаме добри отношения и обмен на фотографи на клубно ниво с Полша, бившите Чехословакия, Русия, Германия,.., както и ползване на модели , аз също съм експонирал. Моят художествен ръководител фотограф-художника Георги Радев беше от Пловдив. За мен клубните отношени в областа на фотография са най-градивни. Там всеки си знае мястото и колко може другия, какво може да научи от него. Иска се само желание за развитие. Поздрави на Пловдив и хората му, най-вече фотографите !

Редактирано от автора , 22.07.2014 19:36:04

Djoro да вярно е!
kdlaz И ти си прав. Преди повече от 6 години напуснах фотографските сайтове в БГ. Поради типично "Балкански принини". Сега под натиска на Съпругата ми започвам да работя и в България. Нейните думи са: Имаш какво да кажеш, и какво да покажеш". Колкото до събитията които организирам, явно в този сайт няма желаещи да научат нови неща, или как се работи в другите страни, както и какви са новите тенденции за работа.
kokofresha: По мое време бяхме група Ентусиасти които се събирахме и говорихме за фотография. Вече има цели три Организации, това е нещо ново за мен.
Колкото до изложбите, ако ме поканите, или оцените че заслужавам, може и да участвам.
Къде са седмичните, или месечните сбирки на тези организации, дай малко инфо.
sunshine_s: Много сте готини с г-син Масларов :), винаги си Добре Дошла.

Благодаря на всички за мненията които сте исказали.

Редактирано от автора , 22.07.2014 22:31:40

Краси, ... съжалявам, че се разминахме с теб миналата седмица. С Ники си прекарахме чудесно и за малко колата ми да остане в МОЛ-а :) Наесен след отпуските софийският клон може да ни покани на пленерче около София (да речем Пчелина, Искърското дефиле...) или пък ние да поканим софийският клон нейде из Родопите ;)

kpstudio: Нямаме точно определени дати на срещите. Стремим се да комбинираме максимално нещата. Около събитията тези срещи зачестяват, а през лятото се разреждат. Когато в Пловдив гостуват наши приятели фотографи от други градове съобразяваме деня с тях, за да можем да се видим.
Първоначално се срещахме в фотоклуба в стария град (до северния край на тунела). Напоследък все по-често избираме друго заведение, защото фотоклуба ни е малък... за другите организации нямам актуална информация, но във фейсбук ще намериш достатъчно инфо по въпроса

П.С: Фотосайтовете не са това, което бяха... само като си спомня какъв спор имахме с Лени в култа при появата на Д800... няколко страници тема, че и на лични... за сегашната ситуация да не отварям дума - казал съм си мнението в съседната тема...
Koko така е, нали знаеш понякога всеки си дърпа към неговото, но важното е че когато хората са разуми успяват да се разберат от къде идват разминаванията за да няма лошо чувства. Това е най-трудното в човешките взаимоотношения, а да поддържаш такива в интернет пространството пък съвсем
Лени, точно тези спорове ми липсват... на всеки гледната точка разкрива част от истината. Имаше спорове, имаше смисъл от тези сайтове... сега е пустош....
Подкрепям 100% казаното от:
sunshine_s
kokofresha
Чудесно Коки, хайде да свършва лятото - то и без това на нищо не прилича :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола