Популярни снимки за

Всички снимки

КУРС ФОТОГРАФИЯ от 30.08.2014 ПЛОВДИВ

Курсът предоставя основни познания по цифрова фотография за онези, които имат желание да се запознаят по-задълбочено и професионално с техники и похвати в заснемането с цифрови фотоапарати.
Времетраене 40 Астрономични часа. Курса се провежда в Студийна и Екстериорна обстановка.

Теми и Уроци в Курса

Цифрова фотография – технология, предимства и недостатъци.
Основни характеристики на цифровите фотоапарати – матрици и мегапиксели.
Фотоапарат – устройство, видове.
Работа с фотоапарата – меню, настройки, автоматика.
Работа с Модели.
Обектив – устройство, фокусно разстояние, диафрагма.
Видове обективи.
Затвор – устройство, скорости.
Снимане на движещи се обекти – особености.
Светлина и цветна температура – особености. Баланс на бялото.
Видове осветление. Светочуствителност – исо, шум.
Експозиция – цел, измерване, хистограма, грешки.
Диафрагма на обектива и скорост на затвора.
Светкавица­ – приложение, устройство, видове.
Допълнителни принадлежности – стативи, филтри, дистанционни, светломери и други.
Файлови формати, предимства и недостатъци.
Работа с редактиращи програми.
Снимане в Студио и навън.
Модели и позиране.
Основи на студийнта фотография: синхронизация, студийни светкавици, светлинни модификатори и други.
Обект, позициониране, гледна точка, преден и заден план, ракурс, перспектива, дълбочина.
Правна документация: за Фотографии, Модели и други.

Всички участници в Курса ще вземат безплатно участие в Уоркшопа "Магията на Портрета"

Такса­та за участие: 150.00 лв (без ДДС)

*Таксата­ може да бъде платена: по банков път или в брой, (Възможност за 2 вноски)

BIC: CECBBGSF
Банкова сметка: BG97CECB979010946220­00
Записването за курса вече започна.
Моля, желаещите да се свържат с мен на този телефон.
0878374826
Този Участник не е в курса

Редактирано от автора , 02.09.2014 00:13:14

Записан от сайта:
Виктор Пенчев
Записана: Стела Спасова
Ако позволите да попитам:
Какво значи "Времетраене 40 Астрономични часа" моя часовник показва само земни часове?

Ипосле ако позволите имам една препоръка, групирайте темите асоциативно , примерно взимайки от миш-маш темите по-отгоре :
част първа - Светлина и използването и
Светлина и цветна температура – особености. Баланс на бялото.
Видове осветление. Светочуствителност – исо, шум.
Експозиция – цел, измерване, хистограма, грешки.
Диафрагма на обектива и скорост на затвора.
Работа с фотоапарата – меню, настройки, автоматика.
-----------
Част втора - Подготовка за снимане
Обект, позициониране, гледна точка, преден и заден план, ракурс, перспектива, дълбочина.
Правна документация: за Фотографии, Модели и друг
Снимане в Студио и навън.
Модели и позиране.
Основи на студийнта фотография: синхронизация, студийни светкавици, светлинни модификатори и други.
-------------------
част трета - Обработка
Файлови формати, предимства и недостатъци.
Работа с редактиращи програми
-----------------
това като идея, а не конкретика,трябва да са по подробни,
а иначе такива теми като цифрова фотография какво и е хубавото и какво не, устройство на фотоапарата и затвора на обектива и светкавицата - направо ги махнете, ако аудиторията е на ниво запознаване с устройството на апарата и що е цифрова фотография , тогава пък горните теми трябва да отпаднат
Един курс е желателно да бъде формулиран като профилирано съдържание/а не пенкилер/ и целева група, примерно за начинаещи, леко напреднали, червени квадратчета,топ фотографи с по 10 снимки на месеца в кулпикс и т н щото ако сберете първокласници с абитуриенти и почнете да им преподавате алгебра и интегрално смятане в един хорариум ш стане патаклама
По памет се сещам , че Пловдив има много добри традиции в организирането на курсове, аз съм бил на курс в студио Алекс Станд с лектор Боровинката и на др. курсове и семинари, вземете от тях една примерна програма за примерен курс и я препишете , без притеснение - кражбата е узаконена форма на забогатяване в БГ
Веднага Отговарям:
Курсът предоставя основни познания по цифрова фотография за онези, които имат желание да се запознаят по-задълбочено и професионално с техники и похвати в заснемането с цифрови фотоапарати. (справка по-горе)

Мисля, че пограмата е добра.(Мое Мнение)

Примерно за начинаещи, леко напреднали, червени квадратчета,топ фотографи (В България Всички са ПРО фотографи.) Никой не инвестира в Знания и Нови техники. Просто те си знаят ВСИЧКО)

Астрономически Часове (1= 1 час по часовника) (Справка Физика)

Колкото до това да взема програмата на някой от Пловдивските Фотографи. Няма как да стане Някой тях идваха на неща които съм организирал преди да напусна България. (Справка посоченото Студио, Борис Янков, и много други).

Хайде да не се заяждаме взаимно (Просто Молба)

Редактирано от автора , 17.08.2014 19:32:12

като човек провеждал курсове и про семинари съм останал с впечатление колко технически неграмотни са потребителите...

не се знаят елементарни неща като "синхронна скорост"
е кажи ми как да преподавам основи на студийно осветление при положение че АБ са го скипнали????

всеки курс за начинаещи трябва да има АБ... не може да се разчита, че се знае от курсистите защото практиката показва друго
Иване, 100 % съм съгласен с теб.
Именно за това съм писал: "Курсът предоставя основни познания по цифрова фотография".
Който иска да учи фотография е добре дошъл.
За ПРО не искам да говоря, че там темата е много дълбока, и ще навлезем е едни спорове и полемики.
Колко ПРО фотографи в БГ, Могат да работят с Дози, да си нарежат Филма на кадри и да си го заредят, да не говорим , че не са помирисвали Фиксаж, или проявител.

Хайде Поздрави от мен

Последно Свободно място.
Моля, затворете темата.
Курса е попълнен.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола