За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте!Абсолютно нов съм във форума,като фотографията е нещо което се завръща в живота ми след дълги години.От известно време живеем на Острова и си сменихме начина на живот,като в почивните си дни обикаляме много и посещаваме много интересни места.Правя си аз снимки с моята сапунерка,но въобще не съм доволен от крайният резултат и съвсем резонно възникна въпроса за преминаване към нещо по качествено.Като абсолютен лаик се насочих към ...ами промоциите предлагащи много за малко. Но както казваше един наш политик-"Да,ама не!".Зашпочна едно голямо четене и както става обикновено-колкото повече научавах,изпадах в по голяма питанка.Бях се насочил към Никон 3200 именно заради промоцията с два обектива и приличната цена.Оказа се че нито тялото нито обективите "стават".След това реших да мина на по високо число...и съвсем се опетлах.Затова ви моля да ми дадете насока какво точно да си купя,а аз сега ще ви кажа какво точно снимам.В затворени помещения като замъци,катедрали,църкви,пещери.Пейзажи,движещи се обекти като например влакове.Птици/бързо летящи,по бавно летящи,нелетящи.../.Хора/по малко,защото ако си харесам обект за снимка,първо трябва да го попитам,а не всички са благосклонни/.В общи линии това е.Сега ще чкам съвети,като ще моля ако предлагате нещо с по специфична терминология да обяснявате като за кандидат дядо.
1: Удобен
2: Компактен от към СЕРВИЗ
3: Възможност за сменяне на оптиката
4: Ала-бала, Canon, Nikon, Fudjitsu, Olympus, Hasselblad .. C A N O N
5: НАЙ-Скъпото рещение + такова по темата EDIT-инг (PC)! = най-ефтиното решение във времето
6: Не мисля, че това е идеалната рецепта! другите просто се дънят
Извинете
2: Компактен от към СЕРВИЗ
3: Възможност за сменяне на оптиката
4: Ала-бала, Canon, Nikon, Fudjitsu, Olympus, Hasselblad .. C A N O N
5: НАЙ-Скъпото рещение + такова по темата EDIT-инг (PC)! = най-ефтиното решение във времето
6: Не мисля, че това е идеалната рецепта! другите просто се дънят
Извинете
Nikon d7000 (само тяло)-цените варират между £400-600, зависи от къде ще го купиш
Canon EOS 7d - цана между £600-900,зависи от къде ще го купиш
Обектив за пейзаж, катедрали,архитектура -
1.Tokina 11-16mm f2.8 -£530 (нов)£300-350(ползван)
2.Сигма 10-20mm f4- £340(нов)-£250-300(ползван)
3.Сигма 8-16мм F4.5-5.6 -£550(нов)-£400(ползван)
Ако искаш можеш да вземеш и никонски или канонски ,но там цената се увеличава драстично!
Що се отнася до обектив за бързите коли и птичките , там е по -сложно ,защото хубав обектив и то нов ще намериш над £1000. Има разбира се и по-приемливи варианти ,но те не са толкова чувствителни към светлината или по-точно не отварят блендата достатъчно... Ако снимаш през деня са ок или ако нямаш против по-високо исо(1000-1600)
Nikon AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF-ED -£420(нов от amazon.co.uk)
Tamron SP AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD Lens -£290 (нов)
Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 IS USM -£380(нов)
Късмет!
Canon EOS 7d - цана между £600-900,зависи от къде ще го купиш
Обектив за пейзаж, катедрали,архитектура -
1.Tokina 11-16mm f2.8 -£530 (нов)£300-350(ползван)
2.Сигма 10-20mm f4- £340(нов)-£250-300(ползван)
3.Сигма 8-16мм F4.5-5.6 -£550(нов)-£400(ползван)
Ако искаш можеш да вземеш и никонски или канонски ,но там цената се увеличава драстично!
Що се отнася до обектив за бързите коли и птичките , там е по -сложно ,защото хубав обектив и то нов ще намериш над £1000. Има разбира се и по-приемливи варианти ,но те не са толкова чувствителни към светлината или по-точно не отварят блендата достатъчно... Ако снимаш през деня са ок или ако нямаш против по-високо исо(1000-1600)
Nikon AF-S VR 70-300 f/4.5-5.6G IF-ED -£420(нов от amazon.co.uk)
Tamron SP AF 70-300 F/4-5.6 Di VC USD Lens -£290 (нов)
Canon EF 70-300mm f/4.0-5.6 IS USM -£380(нов)
Късмет!
Редактирано от автора , 06.08.2014 08:44:02
Пропуснах да кажа ,че пъвите 3 обектива , както и Тамрона ще намериш с фитинг за никон,канон и сони.Важно е да си купиш първо DSLR тялото и тогава да поръчаш обектив с подходящ фитинг.
Наслука!
Наслука!
Редактирано от автора , 06.08.2014 08:45:53
Привет и от мен. Предстои ми закупуването на първия си DSLR и се нуждая от помощ.
За момента съм се спрял на Д7100 с китовия 18-105 или Д3300 с Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP LD Di II XR VC.
Благодаря предварително за насоките и съветите.
За момента съм се спрял на Д7100 с китовия 18-105 или Д3300 с Tamron AF 17-50mm f/2.8 SP LD Di II XR VC.
Благодаря предварително за насоките и съветите.
D7100, разбира се. Той е с мотор в тялото и имаш по-голям избор от обективи, и са доста по-евтини. Ако обаче ти е по-важна компактността, е по-добре d3300 - доста е малък и лек. Аз бих взел примерно pentax k30 - също с мотор, влаго- и прахозащитено тяло, а и пентакс имат един обектив 16-45, малко по-широкото няма да ти дойде зле, ако снимаш пейзажи.
Редактирано от автора , 31.07.2016 19:47:27
Здравейте!Абсолютно нов съм във форума,като фотографията е нещо което се завръща в живота ми след дълги години.От известно време живеем на Острова и си сменихме начина на живот,като в почивните си дни обикаляме много и посещаваме много интересни места.Правя си аз снимки с моята сапунерка,но въобще не съм доволен от крайният резултат и съвсем резонно възникна въпроса за преминаване към нещо по качествено.Като абсолютен лаик се насочих към ...ами промоциите предлагащи много за малко. Но както казваше един наш политик-"Да,ама не!".Зашпочна едно голямо четене и както става обикновено-колкото повече научавах,изпадах в по голяма питанка.Бях се насочил към Никон 3200 именно заради промоцията с два обектива и приличната цена.Оказа се че нито тялото нито обективите "стават".След това реших да мина на по високо число...и съвсем се опетлах.Затова ви моля да ми дадете насока какво точно да си купя,а аз сега ще ви кажа какво точно снимам.В затворени помещения като замъци,катедрали,църкви,пещери.Пейзажи,движещи се обекти като например влакове.Птици/бързо летящи,по бавно летящи,нелетящи.../.Хора/по малко,защото ако си харесам обект за снимка,първо трябва да го попитам,а не всички са благосклонни/.В общи линии това е.Сега ще чкам съвети,като ще моля ако предлагате нещо с по специфична терминология да обяснявате като за кандидат дядо.
Аз имах и все още пазя ,като втора камера Никон 3200 и бях изключително доволен от него,както от тялото ,така и от обективите .Според мен е един чудесен старт .
За да коментирате, моля, влезте в профила си!