Популярни снимки за

Всички снимки
здравейте приятели, нужна ми е малко помощ от хора които са абсолютно на ти с фотошоп , със версия 14.2 съм но странно и за мен камера роу ми изчезна и снимки със роу формат изобщо не ми ги отваря като изписва следното could not complete your request because it is not the right kind of dokument., от камера роу използвах един филтър които ми е в компа затова ми е важно толкова, някой ако има идея какъв е проблема ще съм му благодарен, хубавото беше че дори снимки които не са роу формат също можеш да ги прехвърлям към камера роу със комбинацията контрол+шрифт+А, така ми беше направен фотошопа помагайте моля
пиши на съпорта на адоб
garvana, за да работиш с RAW трябва да си наясно с мокрите процеси, да си на "ти" с фотошопа. след като не можеш да решиш този дребен проблем, отиди при един комп. специалист да ти реши проблема с преинсталиране, защото това е допълнителен плагинс програм във фотошопа. Като гредам снимките ти, остани сега на JPEG формата и снимай много, а тази думичка "raw" ползвай само пред някое гадже, за да и станеш интересен. На тази страница не познавам нито един , повтарям "нито един", който да има добри резултати в raw формата. Рязък съм, но с добри чувства !
Андрей, много е трудно някой да ти помогне от разстояние.Проблеми като този изискват да се погледне компютъра и инсталацията на програмата от някой ,който знае какво прави.Не си експериментирай сам след като не си наясно какво правиш.

Бих те посъветвал да намериш някой познат /приятел или да и платиш на някой ,който разбира и да ти оправи компа.Ако това ще помогне има начин за връшане на предишните настройки на компютъра от конзолата "System restore",която се намира в system tools,НО ПАК ПОДЧЕРТАВАМ ,че не бива да пипаш ,ако не знаеш какво правиш.Това може да реши проблема ,но зависи от това какво е направено в компа, за да изчезне въпросната програма.

1.Ако имаш инсталиран в пакета "Adobe Bridge" опитай първо да отвориш файла с CAMERA RAW от там.

2.Другия вариант е да отвориш фотошоп и да отидеш на "file". От там натисни "open as" ,от менюто избери " open as ...camera raw document"(това се намира в падаща лента отдолу на прозореца".После избираш raw файла и би трябвало да ти се отвори camera raw и конкретния файл.

Съмнява ме ,че CAMERA RAW не ти е изчезнал ,а се е случило нещо с настройките на целия пакет PHOTOSHOP CC.Пробвай последните 2 точки и пиши какъв е резултата.

Според мен т.2 може да ти свърши работа ,ако не значи ти трябва някой който разбира да види за какво става дума .

Поздрави!

Редактирано от автора , 18.08.2014 21:45:02

Пробвай да инсталираш отново РОУ драйвъра за съответния фотоапарат. Той не е част от фотошопа и се инсталира отделно. Може да е спрял да работи и затова фотошопа да не може да ти изпълни заявката.
фотошоп няма нищо общо с драйверите на фото камерите

на моя комп няма грам инсталиран драйвер а сигурно тествам над 20 камери годишно

предполагам че става въпрос и за омазана пиратска версия която трябва да се преинсталира

а колкото до това де нямало нито един дето да има добри резултати от RAW ми се струва доста удряне на гъза в тавана... това е елегантността на обработката на RAW да изгледа добре без да си личи зверско дърпане на плъзгачи
Аз не мога да ползвам Адоб камера РОУ преди да инсталирам кодека NEV кодека/ снимам с Никон/. Случва се понякога въпросния кодек да бъгне и тогава спира да ми чете Нефовете ACR и Capture NX2, макар, че втората програма е Никонска. Затова мисля, че най- безболезнено е първо да си преинсталира РОУ кодека на фотоапарата и ако не стане, да търси проблема другаде.
не можеш защото явно си със стар шоп
аз съм на облак с последният възможен СС2014 и отваря директно всеки роу на произведен до сега фотоапарат без никакви еквилибристики
много благодаря на всички които взеха под внимание моя проблем и ми помогнаха със съветите си, за някой от по горните хора май им се струва смешно, но никога не съм твърдял че съм на ти със фотошоп, адски благодарности на тези които ми помогнаха със съвети, ще пробвам някой неща и ако не стане ще го инсталирам наново благодаря ви много
Честно казано работя само в RAW и то без много обработка. От както открих удобството на LR, почти не знам какво е фотошоп.. може на повечето тук да им звучи прекалено но това е истината. Когато си свикнал с апарата си Лайтрум е приказка - работи се бързо, елегантно, с много снимки едновременно, и забравям за проблема с RAW конвертора на фотошоп, защото LR по подразбиране работи с RAW.
И двата формата, си имат предимства и недостатъци, при все, че RAW, не е никакъв формат. Това е "суровата" и пълна информация, направо от матрицата. Отворен във фотошоп, роу-файла, също няма формат. Това е просто растерно изображение, което след обработката и записването му - примерно в жипег, става вече форматиран файл. Файл, чиито размер е съкратен, за сметка малко на качеството.
... Все пак, да се снима в Роу, е за предпочитане. Има си безкрайните предимства и те са ясни. Освен ако не правиш много, много снимки за кратко време и качеството не ти е първи приоритет, както и мястото на картата/картите, ти е ограничено.

Но защо да откриваме топлата вода, отново?! - (като има студена бира)
Да с CS4
За CS4, версията на CR е 5.0.х. Такава версия ползвах преди, и преди инсталацията на плъгина, може да се погледне - RAW-файлове от какви апарати поддържа, и така си спокоен. Роу-файловете от различните апарати, са различни, за това се препоръча, при свалянето на снимчоците от фотката, да се запишат в DNG - дъджитал негатив. Така всяка CR ще ги "пипа"......... Даже преди време, имаше твърдение, че е най-добре, Роу-файловете да се обработват от софтуер, приложен при покупката на апарата.
благодаря на всички, проблема е решен, а аз ще продължа да си снимам със роу мисля че хората които се занимават професионално ще ме разберат, петю много добре казано поздрави на всички
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола