Популярни снимки за

Всички снимки

Въпрос за "редакция" - нов скрипт с различна функционалност

Не знам причината, но към момента функцията "редакция" работи като преоразмерява автоматично снимката в размер 1028 пиксела по дългата част.
Пример - качена снимка в галериите - оразмерена на 1024 пиксела по дългата част изглежда така http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=701295
Редакцията на снимката, която е качена в "редакции" и е 1345 пиксела по дългата част в поста при коментарите се визуализира така: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/t31.0-8/10493073_10202475968888098_7425709751419806699_o.jpg
Редакцията на снимката отворена от активния линк редакции: spstefanov - долу в ляво се визуализира така: http://4coolpics.com/showpicfull.php?id=701295&uid=4942
Това е редакция на снимка правена преди програмната намеса. Сега положението е още по трагично. Каквато и редакция да качите и където и да я споделяте като картинка, тя се визуализира както в последния ми линк тук в темата.
1. Ако снимката ви е по-голяма, например панорама, то тя в редакция се разпъва до размер 1028 пиксела и размер няколко десетки килобайта. Губим идеята за представяне на панорамата и разваляме качеството на снимката.
2. Ако снимката ви е със стандартен за сайта максимален размер 1024 пиксела, то тя се разпъва до 1026 пиксела и от 500 килобайта например става 70 килобайта. Пак се разваля качеството.
3. Ако снимката ви е по-малка /аз например повечето си снимки качвам на 900 пиксела, за да не ги преоразмерявам за всеки сайт поотделно/ отново получаваме резултата посочен в т.2

Мое мнение, че по този начин е загубена идеята и функционалността.
И при мен е така, тествах по вертикала, разпъна я от 1024 до 1028 и намали размера от 480кб на 118кб. Отделно не мога да скролирам, долната част на снимката не я виждам. Работя с мозила, не съм тествала с другите браузъри как е.
Правилата за качване на снимка в редакция са същите както при качване на нова снимка -
http://4coolpics.com/picture.php
Наложи се, да направим ревизия на старият код и оправихме някои малки пропуски. Опитайте да качите снимка с размери и големина допустими според правилата упоменати в линка по-горе.
Ако проблемите продължават, пишете тук и ще реагираме.
Проблема със скролирането е разрешен.

ПП: В новата версия на сайта, която в момента се разработва, ограниченията ще са по-либерални от към качество и големина на снимките.

Редактирано от администратор , 18.08.2014 15:13:20

Значи да "забравим" панорамните снимки. Представете си панорама от 4 хоризонтални кадъра, примерно със застъпването около 12000/3000 пиксела качени в допустимия размер 1024/300 пиксела. Една малка тясна лентичка, която става само за бегла илюстрация. Явно ще трябва да търсим друг хостинг за редакциите в по-голям размер.

Редактирано от автора , 18.08.2014 21:06:21

Проблема със скролирането при мен си стои. Досега за редакцията нямаше ограничение за размера и се ползваше по тази причина за панорами. Не виждам защо сте променили правилата? В такъв случай помислете за нова категория "панорами" и само там да е разрешен по голям размер, но що за фотографски сайт ще е ако панорамите са с размер 1024? Хмммм, дали не е време да споделите и с нас какви са ви бъдещите планове за развитие на сайта, защото май няма да имат нищо общо с фотографията. Няма лошо разбира се, сайта си е ваш, но за да не пишем постоянно искаме това или онова пишете Вие какво сте решили и ако може при промяна на някои от правилата ни уведомявайте или тук във форума или на мейла, защото аз специално когато съм се регистрирала съм дала "съгласна" но на тогавашните правила, от тогава повече не ги чета.
admin, ако няма да може да се пускат панорами (в голям размер) кажете да не си играем да изчакваме с пускането им и даже да снимаме такива. Аз лично изчаквах да се оправи този проблем и съм натрупал двайсетина (някой от тях 180 градусови)
Ограничението за размерите на панорамни снимки в редакция е променено. Ако имате други затруднения споделете.
Незнам какво е променено но сега качих една панорама като сложих и една на 1800 в редакции но при отваряне се оразмерява на 1024 пиксела.
Забравяме за панорамите.Днес за тях утре за друго.....
Ако говориш за тази в 08:33 часа, редакцията е:
1800х574 пиксела и 780кВ. И си изглежда много добре, почти идеално.

Редактирано от автора , 23.08.2014 12:36:07

Тази в коментара не я брой - от photo-forum.net/ е.
Кликни в редакции и ще видиш за какво говоря.

Всъщност това е - http://4coolpics.com/pics/edt/0020/202030705105.jpg .....мазалакис е!

Редактирано от автора , 23.08.2014 17:08:42

Едната, все едно е минала през центрофугата.
Чтейки горенаписаните коментари, реших и аз да пробвам- същия резултат като при вас: няма значение какво искаш да покажеш- появява се "нещо", което не е това, което съм искал да споделя. Беше си чиста проба опит за да се уверя и аз, че нещата май се прецакват.
http://4coolpics.com/author_photo/25682/705198.html

В случая да попитам: Qou vadis, Domine?!
Да се чете: накъде си тръгнал, Шефе?!
... да добавя само, че снимката ми не притежава художествени достойнства, просто е нещо споделено. Голяма работа, нали?! :) Но опасенията ми са, че този сайт ще се превърне в място за споделяне на т. н. "споменни снимки"- такива без особени художествени качества, просто щракнати и качени тука- за радост на фотографа и цялата рода и сите другаре :)
Пак повтарям: дано да се лъжа!!! Ама много искам опасенията ми да не се оправдаят!!! Ще видим какво ще става по-нататък...
Динко, приеми го от комичната му страна.
... Ето, примерно качваш определена редакция. Там се вижда "нещо", но теб те яде отвътре, че нещото те кара да почнеш да се извинявяш. И почваш:
"Виж ся, авторе. Идеята ми беше това и това, но ти не го виждаш, щото "нещото", пътьом е мутирало. И тъй като не го виждаш (аз вече - също), ша ти обяснявам туй що бех намислил. И продължаваш, вече съвсем подробно да разкриваш душата си и сите асоциации, които снимката ти е наложила... "

П.П. - Може пък, в момента панорамите, да не са най-важното при преработката на сайта. Нека е търпение за сега.
Търпение имам колкото си искаш, Петьо! :) Само дето тръпката се изнизва някак си усещаемо :) И следва логичната загуба на интерес... абе всичко е като с човешките отношения- търпиш, търпиш, па си ходиш нанякъде и толкоз :)
Колкото до сайта: ще чакаме ..... нека дадем време на новите собственици да усетят какво нещо притежават и колко хубаво може да бъде в този сайт. Доказали сме го всички, които все още не сме го напуснали!
Защо продължавате да пробвате, Админа се произнесе категорично - занапред големината на снимките в "редакции" ще бъде като тази за самия сайт - засега 1024 пиксела. В бъдеще тази цифра ще бъде променена. С две думи - тава място ще само за редакции на пуснатата снимка, а не за по-големи размери. Аз обичам панорамите и съжалявам за промяната, но има логика в нея, да не горим че там често се пускаха в по-голям размер снимки които са с нормална конфигурация, а това неминуемо товари сайта
Една и съща снимка качена с един и същи размер и image, но в различни сайтове стои различно. За мен най-добре стоят в рускете сайтове. Ще ми се да не разваляме постигнатото в настоящия сайт. Но се сещам за един български филм, ожениха едно малко момче за една напъпила булка, тя стои излегната и чака на леглото, а малкото момче приседнало на края на леглото по чорапки и не знае какво да прави. Забранявам всякакви асоциации с настоящия сайт, но е време собственика да се научи от къде да пие вода, за да се подобри работата на сайта. С добри чувства го казвам, но и потропвам на масата за внимание към проблемите !

Редактирано от автора , 26.08.2014 10:18:21

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола