За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
На някои обективи пише с мотор за никон за канон или др.Това значи ли че ако няма мотор за никон или ако не пише че има няма да мога да работя с него , няма да стане на фотоапарата.Може ли някой да ми обясни подробно защото нищо не намерих
Не разбирам много - но мисля, че наистина моторът трябва да си е за съответната марка - мисля, че мъпросния мотор има връзка с фокуса. И да, най-вероятно ако си купите обектив с мотор за друга марка няма да можете да го ползвате или ще има сериозни проблеми.
Логиката сочи, че ако моторът беше един и същи за всички марки, нямаше да пишат изрично с какъв мотор е.
Логиката сочи, че ако моторът беше един и същи за всички марки, нямаше да пишат изрично с какъв мотор е.
Запиши се на "КУРС ФОТОГРАФИЯ от 30.08.2014 ПЛОВДИВ",обявено на тази страница. Има обективи с мотори и без мотори. Чети правилно ревютата, "обектива е "с" или "без" мотор за Nikon или Canon. Всеки знае, че байонетите са различни. И най-накрая качи някоя снимка, че така горе-долу да ти тръгне влечението към фотографията. Иначе само така "да питам" се сещам за един виц във влак, диалог между пътници мъж и жена. Успех!
На въпрос, зададен по такъв начин е трудно да се отговори. Не става ясно за какво тяло става дума.
За да ти работи автофокуса трябва да има мотор, който се намира или в тялото, или в обектива. Обикновено по ниския клас тела нямат мотор и за тях ще трябва да си купиш обектив с вграден мотор. В противен случай ще се наложи да фокусираш ръчно. И разбира се, обектива трябва да е за съответната марка.
За да ти работи автофокуса трябва да има мотор, който се намира или в тялото, или в обектива. Обикновено по ниския клас тела нямат мотор и за тях ще трябва да си купиш обектив с вграден мотор. В противен случай ще се наложи да фокусираш ръчно. И разбира се, обектива трябва да е за съответната марка.
Жоро, чакаме си вица
Jovan - макар и трудно, виждам, че си отговорил на човека на прост, ясен, кратък и разбран език, и ако питащият не е пълен идиот, а аз мисля, че не е - отговорът ти му е достатъчен. Аз научих достатъчно за моторите покрай опитите да организирам ремонта на фотоапарата на една приятелка.
hak - айде моля ти се, да не обясняваме на човека кой, кого, и в кое купе на влака е ебал. Не е това начина да накараш един новак да се отпусне, да започне да задава въпроси, и да научи.
Към автора на темата - за да научиш тук, трябва да носиш на простотии. Ако не носиш и на простотии - по-добре се откажи.
Добавка:
Написали са ти го вече - ако си с тяло без мотор, и обектив без мотор, ще фокусираш ръчно.
По отношение на обективите са ти написали също, но нека добавя, че за Канон (за него съм търсил) има преходници, които ти позволяват да ползваш едновремешните обективи, които са на резба 42 мм. Някои от преходниците пише, че са с чип за потвърждаване на фокуса. Нямам личен опит с такъв, въпреки че имам обективи на 42 милиметра резба. Някой ден ще си взема и ще пробвам как се държат старите обективи на цифрово тяло.
hak - айде моля ти се, да не обясняваме на човека кой, кого, и в кое купе на влака е ебал. Не е това начина да накараш един новак да се отпусне, да започне да задава въпроси, и да научи.
Към автора на темата - за да научиш тук, трябва да носиш на простотии. Ако не носиш и на простотии - по-добре се откажи.
Добавка:
Написали са ти го вече - ако си с тяло без мотор, и обектив без мотор, ще фокусираш ръчно.
По отношение на обективите са ти написали също, но нека добавя, че за Канон (за него съм търсил) има преходници, които ти позволяват да ползваш едновремешните обективи, които са на резба 42 мм. Някои от преходниците пише, че са с чип за потвърждаване на фокуса. Нямам личен опит с такъв, въпреки че имам обективи на 42 милиметра резба. Някой ден ще си взема и ще пробвам как се държат старите обективи на цифрово тяло.
Редактирано от автора , 20.12.2014 15:47:41
За да коментирате, моля, влезте в профила си!