Популярни снимки за

Всички снимки

Нова галерия "Искам критика" в сайта.

По желание на много от потребителите на сайта е пусната нова галерия "Искам критика". тя е без тематична насоченост. Авторите качват снимки в нея с цел да бъдат критикувани, да се обсъждат както добрите страни, така и допуснатите грешки и слабости. В галерията няма да може да се гласува. Да се надяваме, че тази галерия ще помогне на много от нас да станат по-добри фотографи! И да се надяваме също, че никой няма да се почувствува обиден от приятелската критика.
А в другите галерии не искат ли критика?
Ами в тази галерия не се гласува и няма точки. Просто целта и е основно да се критикува, а не да се пишат само хвалби, като в много от другите галерии. Колкото повече критика и по-малко хвалби, толкова по-добре за съатветния автор.
dexter, и аз искам да знам!
И коментари от типа "Да!", "Браво!!!", "Страхотно" са напълно излишини в тази галерия. Така и така не се гласува, който няма какво да каже, по-добре да си мълчи.
vadin, съгласен. Направо да се трият такива!
Просто тук няма приятелски гласувания, защото няма гласуване.
vadin, това не значи, че няма приятелски "критики" и похвали
ето пример за ползата от тази галерия .за мен снимката която сложих е много добра(все пак си харесвам всяка една снимка) но с приятелските ви кмоментари разбрах че не е така ,утре ще се пробвам пак .

браво - така със сигурност ще се избегнат излишните превъзнасяния и ще се помага (надявам се) на желаещите да се усъвършенстват и научат повече
Ама аз пак не разбрах в другите галерии съвсем ли да не пиша критика?
Харесва ми галерията и с удоволствие ще се възползвам от нея
Много полезна галерия ! Аз се канех да предложа за тази цел галерията "Клуб CoolPics" - като се премахне там гласуването, но все пак там интересът на хората и качваните снимки са от по-друго естество ... така, с отделна галерия, е по-добре! (А за галерията "Клуб CoolPics" продължавам да мисля, че трябва да се махне гласуването - там всеки трябва да се чувства добре и хората със сапунерките да са равнопоставени с ДСЛР-ите ... едва ли точно там някой ще си показва майсторството, а оценките са много субективни и зависими от съпричастността на човека към ситуацията ... извинявам се за дългото отклонение, това е въпрос за друга тема ).

А критика, естествено, има и ще има във всички галерии (поне от моя страна), но не толкова детайлна (това отнема много време) и в по-мека форма (защото острата критика на снимка, която авторът й оценява като едва ли не най-големия си шедьовър ... може просто да го обиди и да не постигне желания ефект).
dexter: Можеш навсякъде да пишеш критика. Просто тази галерия е само за критика, което не променя с нищо, това което беше досега в другите галерии.
ceco: Това в галерия Клуб Coolpics си е направо смешно да се гласува. Тъй като имаше технически проблеми и Пламен неможа да спре гласуването там, беше редно всеки сам да си спира гласуването за снимките, които пуска там. Много пъти казвах, че точките в тази галерия, освен че са смешни са и вредни, щото хората се дразнят, като видят някой път колко точки има някаква снимка, която показва как няколко души се веселят на някаква маса.
vadin: Точно това казвам и аз. Това "всеки сам" - не става явно, един го домързи, друг забрави ... Но сега, след като са отработени нещата за галерия "Критика", надявам се и за
"Клуб CoolPics" да се приложат същите правила.
Много добра идея!!!
а застраховка живот на критикарите давате ли???
jumbo няма страшно ще пишем после че си бил добър човек
Хубаво е че съществува тази галерия.Като цяло при регистрация в сайта хората си мислят, че при показване на снимките си ще получат както добри, така и отрицателни отзиви,т.е.ще им бъде помагано да преодолеят недостатъците си.Според мен самата система на сайта нещо не бива.Би трябвало да се показват грешките на всички при самото показване на снимките и в рездовните галерии.Нали за това е и самия сайт.
Лично моето мнение е, че снимките в тази галерия трябваше да са анонимни. Така щеше да е по-интересно и да се пускат някои кадри специално с учебна цел, без да се робува на никакви имена и авторитети.
да точно така
ще го набием това като идея в тиквите на админите довечера
:-))
Да бе! Както казва emmo в един друг сайт: ...анонимно, без гласове... а не може ли и без снимки
Или да сложим оценки за нивото на критиката

Редактирано от автора , 12.01.2006 11:17:36

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола