Популярни снимки за

Всички снимки

Нова галерия "Искам критика" в сайта.

пламски идеята е добра
така критикарите няма да се съобразяват на кой е снимката
тоест ще са едни своеобразни джъмбовци
Принципа е че например Джъмбо или друг добър фотограф ще може да пусне нарочно някоя не толкова добра снимка, с учебна цел, на която и той много добре ще знае недостатъците и така няма да се робува на никакви известни имена.
Защото целта е всеки да се мъчи да търси кусурите на снимката, без да се притеснява от името на автора.
jumbo! Я помисли! Нали критикувания ги вижда КОИ са! Просто и другите трябва да се освободат от предрасъдаци и да си критикуват
Пламене не е важно дали критикуваия вижда, че аз го критикувам. Важното е аз да не знам кого критикувам.
Или поне възможността критикуваният да си избира дали да бъде анонимен или не. Лично аз би предпочел да си пусна анонимно снимката, за да знам че критиката на хората не се влияе изобщо от това на кого е снимката.
Да бе! Проверих що за стока и анонимността
Във ффнет рядко достигам 70-80 точки
Прочетох "рецептата" на emmo, засилих една маца у едар план и до преди малко бях на първа страница - 274 точки!
Да бе! Проверих що за стока и анонимността
Във ффнет рядко достигам 70-80 точки
Прочетох "рецептата" на emmo, засилих една маца у едар план и до преди малко бях на първа страница - 274 точки!
аз не разбрах
Бре, браво Пламене. Ама както навсякъде така и там се оакаха нещата. Въпросът е, че ако аз наистина искам да получа откровенни мнения, бих предпочел да си пусна снимката анонимно. Или под друг ник например, ама искам да съм сигурен, че хората не се съобразяват с това, чия е снимката.
Хе, хе, видях ти я снимката. Вярно че странни неща ставатса анонимността там, ама това са съвсем различни неща.
май ще ми е по-лесно да Ви разрешавам ползване на втори ник
Майтап, ще има санкции!
Сега сериозно, мисля, че колкото една система и по-сложна е по-калпава.
Снимката си има неизменен атрибут - автор
и той бива оценяван с глсуване, с брой виждания и с какво ли още не...
Няма как да се избяга от оценка освен ако няма снимка :)
Синдром първи - автора забранява да му гласуват снимките
Хард синдром - трие ги
ако и това не помага - моли админите да му заличат профила

Правилното поведение "Снимай и се забавлявай!"

Редактирано от автора , 12.01.2006 11:47:42

Ами то ще се види как вървят нещата и ще се разбере, къде точно е истината. Така че, както казваш да се забавляваме.
Правилно, тоя сайт да не е училище за форографи случайно
Поздравления за новата галерия, адски ми допада идеята за нея, защото ще мога да се уча не само от собствените си грешки, а и от забележките към другите.
Ама сега като ми се иска да си кача всички снимки тук, какво да правя За да избегнете опасноста да я напълня с моите стари снимки, моля, който намери време да направи критика под тях.
kozmo, за мене е
На мен също много ми хресва идеята за тази нова галерия, коментарите по същество са много важни, за да научават хората нещо от публикуването на снимките си , а не просто да се...излагат /и в двата смисъла :)/...радостта от това което създаваме е хубаво нещо, да използваме и възможността да научим нещо без да се обиждаме...естествено критиките освен критични трябва да са и добронамерени...а като стане популярно да си обсъждаме нещата ...тенденцията ще се прехвърли вероятно и в другите галерии :)...успех на всички които искат да се развиват :)
За мен е сайт за забавление с фотография а и по принцип не обичам да ме критикуват...напротив, обичам да ме ласкаят и величаят
знаем го това
скачаш като пираня на прасно месце ако има критика
ми да:-) виж как добре си ме разбрал
За мен смисъла на "Искам критика!" е по-скоро в един check box, една отметка още при качване на снимката, която да активира иконка или надпис "Искам критика!" под самата снимка! Така всеки може да си признае, че иска да научи мнението на другите, пък било то и негативно! Това е най-добрия начин човек да се учи – от критика към собствени или чужди снимки! Считам, че коментари от рода на: "Ох!", "Ах!", "+++" или "!!!" не казват много, а просто подписват току що гласувалия! Е, без това няма да минем, но ИКОНКА "Искам критика!" би насърчила добронамерени и градивни мнения!

Както, за съжаление!!!, няма да можем да премахнем точкогонството през ICQ и други чат-клиенти. За съжаление или за радост никой няма да стане по-висок или по-дебел с повечко точки в профила си – рано или късно това всеки ще осъзнае сам за себе си. Но след като се опитваме да се справим с това явление аз бих бил склонен да подкрепя по-радикална идея: Щом е конкурс – да се гласува; Щом е галерия – да няма гласуване! Макар да се съмнявам, че бихме стигнали до там!

В допълнение към Искам критика и Анонимността:
Ако не е сложно да се направи още един check box, който да се активира ако е избрана "Искам критика!" опцията, и да скрива/показва автора на снимката за всички останали!

И така няколко реда код и следните отметки във формата за качване на снимки:

"Искам критика!" – да / не (checkbox)
(Ако да) "Скрий автора на тази снимка." – да / не

и така смисъла на тази най-нова галерия ще се разпростре над всички снимки в сайта, и тя, галерията, ще стане излишна. Щото Елришката вече съска кучето!
http://www.4coolpics.com/show.php?id=33182
Коментар (1)
Освен критика, нека да има и повече съвети! Всеки може да критикува, но нека да показва и пътя за поправяне на допуснатите грешки, ако това все още е възможно. Така и критиката ще бъде градивна! Много неща научих от някои хора тук, за което съм им безкрайно благодарна! Надявам се тази галерия да помогне още повече, както на мен, така и на всички останали, да станем по-добри фотографи!
Реших да преместя снимката си "Езерото с лилиите" от галерия "Цветя" в галерия "Искам критика!", ама не става

През редактиране от падащото меню, което показва "Цветя" избрах "Искам критика!" и "Запиши данните", след което то ме връща на списъка със всичките ми снимки, но в глерията я няма?! Това нарочно ли е или е бъг?
Тази галерия вече ми е най-интересна ...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола