За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Бурни аплаузи

В Индия имало един много известен художник.Всички харесвали и приемали произведенията му за перфектни.Наричали го Ранга Гуру.Неговият възпитаник Раджичи,който приключил вече обучението си му занесъл последната си картина и поискал неговото мнение и оценка. Ранга Гуру му казал: Ти вече си художник Раджичи и твоята картина ще я оцени народът. И поискал от Раджичи да сложи картината на най-оживеното място на града.До нея да остави червен молив и бележка,с която да помоли хората за зачеркнат местата които не харесват. Раджичи послушал учителя си.Какво било учудването му като отишъл след няколко дена да види резултата.Цялата картина почти била покрита с червени кръстове.На Раджичи му станало мъчно.картината,в която вложил душа и нарисувал с толкова труд била сякаш червена стена.Взел я и отишъл при Ранга ,за да се оплаче и сподели колко е тъжен и обиден. Ранга Гуру му казал да не тъжи,а да продължи да рисува. Раджичи нарисувал отново картината. Ранга го посъветвал пак да я сложи на същото място,но този път да остави четки и бои,а в бележката да поиска от хората да поправят местата които не харесват.След няколко дни Раджичи отишъл да види какво е станало.Бил много щастлив ,защото картината не била докосната,четките и боите не били използвани.Тичешком отишъл при учителя си и споделил радостта си. Ранга Гуру: Скъпи Раджичи при първата ситуация ти видя ,че като дадеш възможност на хората да критикуват те бяха безжалостни.Хора,които през живота си не са рисували дойдоха и надраскаха картината ти.Докато във втората ситуация ти поиска от тях да поправят грешките ти,поиска да са градивни.Да си градивен изисква знания и умения.Поради незнание никой не посмя да поправи картината. Скъпи Раджичи в работата си не е достатъчно да си майстор ,нужни са знания.Тези,които нямат понятие за твоята работа не можеш да очакваш да оценят труда ти.За тях твоя труд няма никаква стойност. С невежите никога не спори и не споделяй произведенията си!
Fon3, мъдро !
За да придам на диалога малко комичност, ще разкажа следното: На един склуптор му било поставено задача да направи 2 броя склуптори на Венера, едната по свое виждане, без да я показва по времена изготвянето и, и друга -по мнение на неговите приятели. Започнал той и идва един приятел и посъветвал: „Удължи краката и” , друг „Направи и гърдите и по-големи”, трети „Таза да е по-голям”, ...и така на татък, и той всичко правел. Накрая при съпоставката на двете фигури всички били на мнение, че Венера, създадена по тяхно мнение се превърнала в една , меко казано „не лицеприятна фигура”. Така се родил първия образ на извънземно. С уважение !
За да придам на диалога малко комичност, ще разкажа следното: На един склуптор му било поставено задача да направи 2 броя склуптори на Венера, едната по свое виждане, без да я показва по времена изготвянето и, и друга -по мнение на неговите приятели. Започнал той и идва един приятел и посъветвал: „Удължи краката и” , друг „Направи и гърдите и по-големи”, трети „Таза да е по-голям”, ...и така на татък, и той всичко правел. Накрая при съпоставката на двете фигури всички били на мнение, че Венера, създадена по тяхно мнение се превърнала в една , меко казано „не лицеприятна фигура”. Така се родил първия образ на извънземно. С уважение !
Мнооого поучително, дано VREDITEL-ят го прочете и да престане да слага кавички, а да започне да прави хубави снимки
в противен случай ще го запомним, като олицетворение на nickname-а си

Нещата се опорочават по-скоро от други рекордьори - по брой пуснати снимки на ден!
Прав си, но админа нехае

Благодаря на kdlaz за препоръката, изчетох всичко внимателно, написаното само затвърди мнението ми че има голяма нужда от кавички, на които kdlaz е враг
.Получавам нови, непоискани препоръки без да ми е отговорено на поставените въпроси. Затова поставям следващия въпрос и очаквам конкретен отговор а не пожелания и препоръки, след като не харесваш снимките ми, защо пишеш под голяма част от тях "харесва ми"

Интересно от толкова интелигентни хора на едно място колко са събрали едно и едно, за да разберат че коментарите са в този си вид защото на собствениците на сайта така им е изгодно. Решението на въпроса е ясно и лесно, но не се прави уж заради анонимността на гласуването... друг път!
Целта е индексирането в чичко Гугъл и евентуалните приходи от реклами. Без вашите коментари (по възможност уникални, пък било то и с правописни грешки) сайта далеч няма да излиза на толкова челно място в търсачката. Случайно или не, търсенето при мен на словосъчетанието "чудесна композиция" върна още на втора страница резултат от 4coolpics, и то именно снимка на Стефан (снимката наистина е много добра).
Проблема на този сайт обаче е друг - тъпото желание да се горят мостове! Преди 2 седмици на връщане от пленера в Мелник се отбих в Благоевград. По-старите фотографи от сайта се сещат кое е барчето на тамошните фотографи. Видяхме се, пихме кафе, сетих се как преди 2-3 години го бяхме напълнили и една доста голяма маса не можеше да ни събере... сега сайта не е в състояние да организира елементарен пленер... и не се измисляйте причини... местата за ФФФ са изчерпани отдавна... и спонсорите са там!
P.S.: Собствениците на сайта е добре да се върнат назад в историята на сайта (снимки в клубната галерия поне бол) и да помислят къде назад във времето нещата са се объркали и защо...
Колеги, не рушете мостовете помежду си... утре пак ще се срещнете на друго място... и там ролите може да са разменени...
Целта е индексирането в чичко Гугъл и евентуалните приходи от реклами. Без вашите коментари (по възможност уникални, пък било то и с правописни грешки) сайта далеч няма да излиза на толкова челно място в търсачката. Случайно или не, търсенето при мен на словосъчетанието "чудесна композиция" върна още на втора страница резултат от 4coolpics, и то именно снимка на Стефан (снимката наистина е много добра).
Проблема на този сайт обаче е друг - тъпото желание да се горят мостове! Преди 2 седмици на връщане от пленера в Мелник се отбих в Благоевград. По-старите фотографи от сайта се сещат кое е барчето на тамошните фотографи. Видяхме се, пихме кафе, сетих се как преди 2-3 години го бяхме напълнили и една доста голяма маса не можеше да ни събере... сега сайта не е в състояние да организира елементарен пленер... и не се измисляйте причини... местата за ФФФ са изчерпани отдавна... и спонсорите са там!
P.S.: Собствениците на сайта е добре да се върнат назад в историята на сайта (снимки в клубната галерия поне бол) и да помислят къде назад във времето нещата са се объркали и защо...
Колеги, не рушете мостовете помежду си... утре пак ще се срещнете на друго място... и там ролите може да са разменени...

Прав си Коки, трябва да търсим отговорите в мъдростта на миналото. А колкото до мостовете, ние не ги рушим, а ги поставяме на здрави основи, за да не поддадат когато най малко очакваме
, а връзката с чико Гугъл навежда към доста НЕфотогравски асоцияции
Поздрави, Коки! Както винаги различен

Съжалявам, че се стигна до прехвърчане на искри. Темата индиректно бе насочена към културата на харесване. Тоест доста от публикувалите по-горе са схванали, че както да качваш по 20-30 снимки на ден, така и да харесваш по 200 някак не кореспондира с реалността. Нито можеш да направиш 20 шедьовъра за ден, нито да харесаш 200 - 250 кадъра за 2 часа. Още повече, че в сайта качените снимки не претендират 100% за шедьоври. Не дай си пък да попаднеш на току-що качените 20-30 :) В началото на темата визирах traxpax - защото не само е поставил рекорд с тия 38,5 секунди за 1 коментар! /тоест разбирай разглеждане и харесване и написване на коментара/ но и е рекорден автор по направени коментари в сайта - за времето от 15.04.2010 когато е качил първата си снимка се е произнесъл 134 223 пъти. Съгласен съм, че в правилата на сайта не е забранено да коментираме /разбирай да демонстрираме публично че сме гласували/, но как възпитаваме по този начин участниците и колегите в култура на харесването. Да, Стефанов не един път е повдигал темата, както казва анонимният VREDITEL. Явно напразно. Общата ни фотографска култура и собствената ни съвест биха ни помогнали, ако им дадем тази възможност, да направим сайта пълен с красиви снимки на първа страница, пък и полезен за новите му членове с конструктивните ни коментари, а на само с усмивки и плюсчета или позоваване на преждекоментиращия. Мисля, че това е уважение и към труда на автора под снимката на който коментираме. А добрите идеи във форума се оказа, че са скучни и подражавайки на жълтата преса търсим скандалното.
Пожелавам ви скъпи колеги на фокус и на съвест и по бира на всички като се видим :) С това се надявам темата да приключи.
Пожелавам ви скъпи колеги на фокус и на съвест и по бира на всички като се видим :) С това се надявам темата да приключи.

Хубаво би било наистина, темата да приключи, но отново виждам своя ник, свързан с добавката анонимен. Коментарите ми не са анонимни а от името което съм си избрал за този сайт. Не е задължително, човек да пише от името си по лична карта, и това не го прави анонимен. Има много подобни творци не в кавички, например Елин Пелин. Стефанов, може да провериш в Гугъл как е истинското му име. Има и хиляди други творци, във всички области, които познаваме с псевдонимите им

Не под всички. Бих казал, че отдавна не съм виждал хубава твоя снимка. Посещаваш интересни места, но като че ли оставяш самото място да привлече вниманието на аудиторията. Докато Стефанов прави от обикновени места красиви снимки - снимките му правят мястото интересно. Но в лични ако пожелеш ще обясня защо последните ти снимки при това на атрактивни дестинации не постигат според моето скромно мнение желаният интерес. А ти си показал, че можеш да правиш много хубави снимки.
С последните си писания много ме четкаш, невиждайки любимите ти кавички ги приемам за чиста монета."... като че ли оставяш самото място да привлече вниманието на аудиторията" точно това е моята "фотографска философия" винаги съм искал да покажа едно място точно каквото е без да го разкрасявам, радвам се, че съм успял
.Показал съм бил че мога да правя хубави снимки Хихихи
.В интерес на истината никаде не съм написал че постваш под всичките ми снимки, а под малка част от тях. Не си позволяваш да сравняваш собствените си снимки със Стефанов, но смело го правиш с моите, маи пак ме четкаш, накрая ще изкараш за ...бира

Редактирано от автора , 04.11.2014 22:49:41
Грешиш, в последните си снимки ти показваш местата не каквито са, а с по-лоша визия. Казвам това, което мисля и ако то е положително, не го възприемай, като "четка". Ако е не е положително, не го възприемай, като заяждане. Май изгубих бирата

Започваш да допускаш много противоречия в постовете си, от което позицията ти в дискусията само губи. Опитваш се да пускаш тънки обиди, отново минус за теб.Обсъждаш злобно снимките ми пак минус за теб. Спомняш ли си въобще откаде тръгна нашият спор, и каква е темата под която пишем или злобата и завистта те заслепяват.Отговори точно и конкретно на следните въпроси и да приключваме безсмисления вече спор.
1.Защо пишеш харесва ми и подобни под мои снимки, след като не ги харесваш?
2.Защо адвокатстваш на Стефанов?
3.ЗАщо си пуснал повече от 46 000 /четиредесет и шест хиляди/ коментара повечето харесвам и подобни,след като си противник на коментарите?
1.Защо пишеш харесва ми и подобни под мои снимки, след като не ги харесваш?
2.Защо адвокатстваш на Стефанов?
3.ЗАщо си пуснал повече от 46 000 /четиредесет и шест хиляди/ коментара повечето харесвам и подобни,след като си противник на коментарите?
1. Защото са по-хубави от твоите.
2. Снимките ти не са хубави, а се опитваш да ги съпоставяш с най-хубавите - тези на Стефанов
3. Казах - пиша това което мисля;
И накрая повторно ще те посъветвам - обърни внимание на снимките си, а не на коментарите си, защото и двете не струват.
С това лимита на внимание, който заслужаваш се изчерпа и можеш да го надвишиш само, ако ме изненадаш с някоя хубава снимка.
2. Снимките ти не са хубави, а се опитваш да ги съпоставяш с най-хубавите - тези на Стефанов
3. Казах - пиша това което мисля;
И накрая повторно ще те посъветвам - обърни внимание на снимките си, а не на коментарите си, защото и двете не струват.
С това лимита на внимание, който заслужаваш се изчерпа и можеш да го надвишиш само, ако ме изненадаш с някоя хубава снимка.
Изсипа поредната кофа пумия и потъна в нея до шия. постъпваш елементарно като всички глупаци,изтърсваш някаква глупост която противоречи на всичките ти деиствия, и упорито я защитаваш, хващаики се за нея като удавник за сламка,забравяш всякакво достоинство и чест.Отново пишеш глупости вместо честно и конкретно да отговориш на въпросите ми.Загърбваш собственото си творчество/ написано искренно без кавички/ от над 46 000-четиредесет и шест хиляди харесвания заради един необмислен ред. Засрами се от себе си!
Редактирано от автора , 07.11.2014 19:06:18
Творец

собствениците на сайта го разрешават, а ние само си развяваме томахавките

Хайде да спрем и да помолим VREDITEL да не отвърне с линкове тълкуващи псевдонимите ни, че ще стане голям майтап. И да погледнем на жеста на VREDITEL като на уважение към автора на снимката, да знае, че е забелязан от нас и аплодираме неговата работа. Аз например видя ли под снимка дълго време да не е гласувано, да има "О", давам моя глас за смелостта му да покаже. Не се страхувам от хора , които не могат, а показват, страхувам се от хора, които не могат и не знаят, а мислят , че могат и знаят. Това са най-опасните хора във всички професии. И да не забравяме, че това е непрофесионален сайт, сайт за удоволствие и споделяне на виждане. Приятен ден на всички !
Редактирано от автора , 07.11.2014 09:20:13
Направих си експеримент във фейсбук. Под снимки с разни мисли/споделени връзки и т.н., на страницата на няколко приятели (познати от листа с приятели) написах коментар различен от това на самата снимка. Резултата беше потресаващ. Като се започнаха едни обиди - ама как може, ама ти наред ли си, какви са тези тъпизми .... Най - странното от всичко беше, че нито един от тези коментари не беше насочен в защита на определено мнение, просто обиждаха, защото някой си е позволил да не лайкне, а да критикува. Няколко пъти попитах защо го приемат като критика, а не като различна позиция, трябва ли всички да имаме еднакъв диоптър и да пречупваме истината под един и същи ъгъл, но...глас в пустиня. И това от хора с които сме се срещали и би трябвало да ме познават до някъде.
Та така, няма значение колко си добър в работата си, колко си допринесъл за едно или друго, какви хубави кадри имаш и т.н., ако светлината минава само през обектива ти, а не през душата - това няма да е последната, разпалила духовете, тема. Малко повече позитивизъм и "добро око", не само за добри кадри, а и за добри взаимоотношения.
jino: за този морал говорех в една друга тема.
Та така, няма значение колко си добър в работата си, колко си допринесъл за едно или друго, какви хубави кадри имаш и т.н., ако светлината минава само през обектива ти, а не през душата - това няма да е последната, разпалила духовете, тема. Малко повече позитивизъм и "добро око", не само за добри кадри, а и за добри взаимоотношения.
jino: за този морал говорех в една друга тема.
danivas79, тук по-различни ли са реакциите?
След така написания ми по - горе пост бих искала да попитам Г-н Стефанов, с възможно най-любезния ми глас и с най-широката усмивка която имам (понеже не се виждаме, да се тълкува като въпрос търсещ истината с цел подобряване на сайта, а не като такъв целящ заяждане) Вие сте наистина доказал се автор в това спор няма, но защо не отделяте малко време за коментари под чужди снимки (моля Djoro да не го тълкува, че търся внимание, а да чете нататък)? Погледнах в профила Ви, от 3 месеца насам нямате коментар под чужда снимка. Каква е причината само да публикувате снимки, а да не коментирате другите? Аз също не правя коментари, това което ми харесва - гласувам. Разликата е в това, че вашето мнение подкрепено с аргументи тежи, а моето, което не мога да аргументирам, няма стойност. За това не коментирам. Мисля си, че няколко добре обосновани ваши коментара под снимките на новите автори в сайта, биха променили нещата в по-добра посока. А ако добавим и още 10-тина доказали се автора (моля jino да не пита къде са, той е един от тях, нищо не му пречи да пише и под снимките, а не само във форума) тогава вече облика на сайта би бил друг. Нека да не забравяме, че всички сме започнали от дъното. "Блага дума железни врати отваря", ако обръщаме внимание повече на хората които желаят да се развият, а не на броя гласове на този или онзи, новите потребители биха били по щастливи, от там и няма да злобеят, а ще искат да се срещнат с по - можещите и знаещите от тях. Ето ви една сбирка. Съгласна съм че има много хора които дори и в най-добре аргументиран и казан с добро коментар виждат само лошото. Тогава...повече няма да заслужат внимание. Това не е сайт само за професионалисти, а за всички, включително и тези които започват и искат да се развиват, така че не е нужно да се виждат само снимки с професионално качество. Вие хората с по-професионално око трябва да ги отсявате и да създавате облика на сайта.
mishel58: Не искам да коментирам реакцията на хора които не познавам, защото не познавам цялата история на сайта и не знам от какво е продиктувана. Знам само, че от нас самите зависи облика на сайта. Човек който може да преглътне обида от друг, наистина е умен и добър. Такива за каквито се смятат повечето про-та тук, аз също нищо че не съм про. :) Ако егото е водещо и постоянно се броят гласовете - загубена кауза ще е този сайт.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!