За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Някакво инфо как са там цените?
Тия дни някъде прочетох, че в Грац, Австрия, имало магазин за фотоапарати и обективи с цени под тези на официалните дилъри. Утре и другиден съм там, и имам нужда от мнения на хора, които знаят нещо по конкретната тема. Това означава, че мненията ми трябват тази вечер, утре до обяд или до следобяд. Нямам идея дали там работят на 31-ви.
Ще вкарам още няколко въпроса, и не ме дъвчете - работата с търсачките винаги ми е била слабо място.
Как да си изровя набързо колко битови са RAW форматите на Canon eos фотоапаратите? 1000d, 5d (12 мегапикселовият), 600-650d... Ще направя същото и за някои модели на Nikon.
EOS 5D винаги ми е харесвал, но нов няма как да го намеря, Марк 2 и 3 ги забравяме - не са ми по джоба, кропките не са ми много по душа, поради достатъчно причини, но все пак се притеснявам от купуването на втора ръка неща, макар и сегашният ми да е втора ръка, и да ми служи добре.(доколкото го владея, и доколкото може при това, което аз искам от него)
Тия дни някъде прочетох, че в Грац, Австрия, имало магазин за фотоапарати и обективи с цени под тези на официалните дилъри. Утре и другиден съм там, и имам нужда от мнения на хора, които знаят нещо по конкретната тема. Това означава, че мненията ми трябват тази вечер, утре до обяд или до следобяд. Нямам идея дали там работят на 31-ви.
Ще вкарам още няколко въпроса, и не ме дъвчете - работата с търсачките винаги ми е била слабо място.
Как да си изровя набързо колко битови са RAW форматите на Canon eos фотоапаратите? 1000d, 5d (12 мегапикселовият), 600-650d... Ще направя същото и за някои модели на Nikon.
EOS 5D винаги ми е харесвал, но нов няма как да го намеря, Марк 2 и 3 ги забравяме - не са ми по джоба, кропките не са ми много по душа, поради достатъчно причини, но все пак се притеснявам от купуването на втора ръка неща, макар и сегашният ми да е втора ръка, и да ми служи добре.(доколкото го владея, и доколкото може при това, което аз искам от него)
Пускам нов пост, понеже не намирам как да си редактирам първия. Nikon D90 и D5100. За и против и кой от двата е за предпочитане, при съизмерими цени втора ръка в добро състояние? Разликата е е 20-30 евро.
Изчел съм достатъчно легенди за Д90, но е вярно също така, че Д5100 е доста по-нов модел, има по-висока светлочувствителност, има 14 битов RAW формат, а останалото наизуст не мога да го цитирам.
На Д90 RAW формата май беше 12 битов. А на Канон 1000Д?
Имам и питане какво означават обозначенията на обективите. Ето 2-3 обектива, буквите на които не ми говорят достатъчно, а бих искал да зная:
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, G,
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, Verpackung,
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, OVP, Garantie bis 08.07.2015
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, G, Verpackung, 6 Monate Garantie
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, G, 1 Jahr Garantie
Nikon AF-S 18-135mm/3,5-5,6 DX, ED, G, Sonnenblende
Като изключим последния, останалите са на напълно еднаква цена.
Какво означават съкращенията на обективите, или дайте линк, където да мога да си го прочета. Благодаря предварително.
Изчел съм достатъчно легенди за Д90, но е вярно също така, че Д5100 е доста по-нов модел, има по-висока светлочувствителност, има 14 битов RAW формат, а останалото наизуст не мога да го цитирам.
На Д90 RAW формата май беше 12 битов. А на Канон 1000Д?
Имам и питане какво означават обозначенията на обективите. Ето 2-3 обектива, буквите на които не ми говорят достатъчно, а бих искал да зная:
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, G,
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, Verpackung,
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, OVP, Garantie bis 08.07.2015
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, G, Verpackung, 6 Monate Garantie
Nikon AF-S 18-105mm/3,5-5,6 DX, ED, VR, G, 1 Jahr Garantie
Nikon AF-S 18-135mm/3,5-5,6 DX, ED, G, Sonnenblende
Като изключим последния, останалите са на напълно еднаква цена.
Какво означават съкращенията на обективите, или дайте линк, където да мога да си го прочета. Благодаря предварително.
Намерих си съкращенията снощи. След малко пак ще ги изчете внимателно за да си направя сметка кой от посочените обективи искам.
Редактирано от автора , 30.12.2014 08:01:37
Моля темата да бъде изтрита.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!