Популярни снимки за

Всички снимки

Загуба на цветове при качване на сайта???

Здравейте,забелязвам ,че от тази седмица,всички снимки които качих,губят част от цвета си и стават малко зеленикави.Случва се само на този сайт.Има ли други с този проблем или е само при мен ? Поздрави!
Аз пък забелязах проблем с резолюцията. Нищо, че кадрите са оразмерени на 1024 пиксела по дългата страна се замазват допълнително след качване. Пак проблемът се появява само тук.
Иначе за цветовете не съм гледала.

Редактирано от автора , 10.04.2015 23:46:07

Направихме корекции по скрипта за качване и загубата на цветове трябва да е сведена до минимум.

Bistra_Stoimenova, можете ли да ни дадете линк към снимка преди и след замазване?

Благодаря.
Забелязах проблем при този кадър

http://4coolpics.com/photo/Bistra_Stoimenova/725471.html

А ето същия кадър качен със същата резолюция в друг сайт
http://photo-forum.net//i/1905075

Поне на мен ми се вижда замазан от първия линк...

Редактирано от автора , 14.04.2015 12:45:52

Проблема е решен.
За съжаление не е. Продължават да бъдат по-бледии жълтеникави.
За всеки случай си провери цветовите пространства, в които работиш. Ако си в RGB и после качваш в уеб, където се изисква sRGB, без да си конвертирал - ще има изненади.
Дали някой по-запознат технологично не би помогнал тук ?
Само P_E_T_I_O се отзова на отчаяният ми зов за помощ ,за което съм безкрайно благодарен,но уви,не откривам причина все още.Моля за някакви идеи ,къде да стрелям?
svetkooo,Изпрати ми на пощата вече готова и качена снимка, аз ще ти я кача в редакции под същата снимка, да видим дали ще има разлика, без да я пипам и работя върху нея.
светкоо , какво откри след като ти се отзоваха на отчаяния зов - не виждам коментар в какво цветово пространство снима апарата ти и при обработката променяш ли го?
Ех този Belge, пак се е преименувал , пак с B..!
bon40 ,нито съм пипал настройки на цветовете на апарата,откак е купен ,нито настройките на Фотошопа. Без видима причина и сигнал :) цветовете просто излизат по-блети при публикация в този сайт. Виждам и ,че при малките изображения на файловете има същия проблем ,но когато ги кача в други сайтове са ОК.Тотално нямам решение на задачата!
Здравей Светко, 

Отговорът на въпроса ти е ,че както P_e_t_i_o ти е писал, не конвентираш цветовия профил от adobe RGB 1998 към sRGB преди публикация в интернет.Различните сайтове и търсачки имат различни начини а интерпретация и различни профили за изобразяване на фотоси и затова не навсякъде снимките ти са с променени цветове.Явно някой от тях имат заложени техни конвертори за промяна на цветовата гама след като ъплоуднеш файла.Можеш да провериш като свалиш снимка от някой такъв сайт 500px например и я публикуваш в този сайт .Виж тогава дали ще има промяна. Това може и да не е най -лесното и затова пробвай следното:

Опитай при запаметване на файл да отидеш на менюто FILE в PS.От там избери SAFE FOR WEB и се убеди ,че има отметка на CONVERT to sRGB. 
Има и други настройки във въпросния прозорец- промяна на големина на пиксели ,големина на файла ,избор на тип файл (тук е важно да е jpg!) Има и няколко метода на преоразмеряване на файла в пиксели (bicubic ,bilinear,bicubic sharper/добър за намаляне на файл/,bicubic smoother/добър за увеличаване на файл/) Не ги променяй ,ако не променяш размерите на изображението(в пиксели) и няма изискване към това!

Последната ти публикувана снимка е в ADOBE RGB (1998) 
Дано това помогне! 

Поздрави!

Редактирано от автора , 27.05.2015 00:28:34

Ако не ползваш опцията - сейф фор уеб, провери и настрой при нужда следните неща:

Почваш от камера роу /ако ползваш тоя конвертор, разбира се/. Таа, в камера роу, след като си отворил снимката, под нея има един синичък ред с информация. Кликни върху него и в прозореца Workflow Options, задай в опция Space: sRGB IEC61966-2.1 и кликваш ОК.

Сега във фотошоп, правиш следното: Отваряш някаква снимка там и отиваш в меню Edit и от падащото меню избираш Convert to Profile. И там, в прозореца задаваш Destination Space Profile: sRGB IEC61966-2.1 Това е цветовото пространство, в което фотошоп, ще преобразува снимката след обработката и това е цветовото пространство, което е нужно при качвана в уеб................. Най-отгоре, в същия прозорец в опцията Source Space Profile, също ще имаш sRGB IEC61966-2.1 ако си настроил камера роу, както писах по горе и ако си настроил цветовото пространство на фотоапарата във sRGB IEC61966-2.1

Влез отново в меню Едит и кликни върху Color settings.  В прозореца, който се отваря, задай на Working Spaces RGB: sRGB IEC61966-2.1

Отново във фотошоп отвори меню View и избери Proof Setup. И от падащото подменю в дясно, избери Monitor RGB

... Тук целта е да снимаш, обработваш и качваш снимки в уеб в едно и също цветово пространство. Така ще ти е най-лесно. Същото цветово пространство е доста "тясно" в сравнение с адоб или профото, но ... такъв е живота. Просто си работИ в sRGB IEC61966-2.1

Редактирано от автора , 29.05.2015 13:17:50

Много благодаря на всички! Претърсих всичко,но... Настройките ми са за sRGB IEC61966-2.1,нямам идея защо файла е в ADOBE RGB (1998) .
Последният съвет обаче сработи и мисля,че проблема е бил там "Отново във фотошоп отвори меню View и избери Proof Setup. И от падащото подменю в дясно, избери Monitor RGB".
Бях на working CMYC, след като минах на  Monitor RGB ,вече имам същите грозни цветове,като при публикация тук :) Сега мисля,че корекциите ще бъдат верни и проблемат ще е решен благодарение на вашите съвети.Много благодаря за помощта,не бих се справил без нея.Само уважение за можештите,които споделят опита си . :)Поздрави!
И при мен имаше този проблем, но се оказа, че грешката е в моя телевизор :))) Прозто зададох още в camera RAW насройка sRGB и нещата заспаха. Поздрави!
Направо ме спаси човече! 
Вече май са ok снимките!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола