За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
здравеите ,
кажете ми как да си настроя ИСО на апарата никон Д 7100 обектив Nikkor AF-S 16-85/3.5-5.6 G ED VR DX .... примерно влизам в настроиките на
ISO sensitivity setings ;
1. iso sensitivity / тук може от ауто - 6400 /
2.Auto ISO sensitivity control / тук може оф - он / които отварят 3 и 4 точка
3.Maximum sensitivity / OT 200 do 6400 /
4.Minimum shutter speed / auto do 1 s /
жена съм руса четох четох нищо не ми влиза в главицата.ще съм ви благодарна
кажете ми как да си настроя ИСО на апарата никон Д 7100 обектив Nikkor AF-S 16-85/3.5-5.6 G ED VR DX .... примерно влизам в настроиките на
ISO sensitivity setings ;
1. iso sensitivity / тук може от ауто - 6400 /
2.Auto ISO sensitivity control / тук може оф - он / които отварят 3 и 4 точка
3.Maximum sensitivity / OT 200 do 6400 /
4.Minimum shutter speed / auto do 1 s /
жена съм руса четох четох нищо не ми влиза в главицата.ще съм ви благодарна
Изключваш автоматичния режим на исото от т.2 , задаваш максимум например от 200 до 1200 /което е приемливо/ след това му задаваш скорост не по-малка от 1/60 - за да не размазваш снимките с китовия обектив приемливо от 17 до 30 мм фокусно разстояние/. Това като първи вариант. Като напреднеш със опознаването на техниката и си поставиш "по-висока летва" при снимането тогава си определяш исото за всеки отделен случай и скоростта на снимане също. Успех!
Съгласен съм с колегата,Аз съм с D7100 и не ползвам никога автото на исото.Преценям според светлинните условия какво исо ми трябва и зависи от желания ефект също каква стойност да е.има един бутон долу в ляво до дисплея ISO когато се задържи и се завърти предния скролер до бутона за затвора се сменят двата режима авто и мануал исо.А когато се завърти задния скролер исото се промена о 100 до 6400 и другите режими дето не са за предпочитане да се ползват.Успех дано да съм бил полезен!
Редактирано от автора , 20.05.2015 20:15:24
За да коментирате, моля, влезте в профила си!