Прочетох всичките ви негативни коментари тук. Доста се чудех дали да коментирам или не. Все пак на никой не му е прятно след като изкаже мнение без обиди и да бъде нахулен за това! Много неконструктивна критика, много нападки и обиди, много негативизъм. Разбирам, че трудно се свиква с нещо ново. На мен също ми отне не много време за да го разуча и разбера кое как действа. Намирам, че е много по улеснено всичко тук от стария сайт. Малко са сайтовете, където може да се качват безплатно цели 14 снимки!!! За условията на новия сайт - и те са си добре. Всеки собственик си има право да си диктува неговите условия. Така е във всички сайтове по света! Никои не е насилван да ги приема или да стой тук против волята си.
Всеки си има право на избор и мнение. Всеки е свободен да харесва или не. Да се оправят упреци за това и онова е най-лесно! Но да се дават нови идеи и да се предлагат решения на възникнали проблеми е най трудно! Но мисля, че във всяка една комуникация, било то на живо или в интернет пространството, най-важно си остава добрият тон и уважението!!!
Интелектуалната собственост се регулира от Закона за авторското право и сродните му права, който е висш нормативен документ и отменя всички поднормативни актове, да не говорим за разни общи условия по сайтове и т.н. Той би следвало да е транспониран от европейското законодателство и единствено по-висши от него са европейските закони. Поради тази причина смятам, че никой не бива да се притеснява за авторските си права - естествено, че те са си негови.
Забелязах още едно голямо неудобство за всички нас - авторите от новия облик на страницата. Търсачката Google вече не отразява личните ни профили като отделни фотографски страници на всеки един от нас. В предишната страница 4coolpics с изписване на иммето на профила, примерно VyacheslavPopov излизаше чрез Google на първа позиция името ми - като отделна фотографска страница. Сега с тази търсачка на първо място се появява Фото-Култ като отделна фотографска страница, а след това на по-задна позиция Фото Форум - също като отделна фото-страница. Това съвсем не е маловажно за всички нас като автори. За Google моите фотографии във PhotoPlace просто не съществуват, което хич не ми харесва. При 4coolpics дори и да кажеш на нов познат - набери с Google този ник VyacheslavPopov и веднага ще ме намериш - сага такава възможност е сведена до нула. А и самият фотопортал в новият му вид също не излиза на първо място с тази търсачка, както беше с 4coolpics. Явно и SEO оптимизацията на новия вид на фотопортала си е отсъпление от заеманите позиции в интернет пространството по отношение на световната търсачка. Затова подкрепям исканията на Лаура, ако това ще се отрази за преодоляване на този проблем.
Вашият отговор
Оптимизацията на сайта в момента е в пъти, да не кажа стотици пъти по-добра от тази на предишния сайт. Спецификата при пускане на нов сайт е, че търсещите машини трябва да го индексират и класифицират. Това понякога отнема месец и повече. Няма как сайт, пуснат преди няколко дни да излиза на първи позиции, след като търсачките още не знаят за него.
Google индексира сайта
Източник: http://photoplace.bg

Редактирано от администратор , 23.05.2015 13:42:56
Редактирано от автора , 23.05.2015 19:23:24

Разбирам ,че има разочаровани от новата фунционалност на сайта, но си мисля че може би трябва да се поставят изисквания от потребителите и да се даде известно време за отговор от страна на създателите /собствениците/ на новия сайт ,за да реагират на тези изисквания.
Разбирам ,че новата първа страница не удовлетворява очакванията на всички(моите също), но никой не е написъл никъде ,че промени няма да има .Фактът ,че има надпис "бета " предполага ,че промени се очакват.
Тук ми се иска да ПРИЗОВА администрацията на сайта да излезне с мнение или известие към потребителите относно исканията за промяна на настоящия сайт. Или поне да дадат ясен знак какви промени се очакват.
Преди два дни аз известих за неизправности с новият сайт и на другата вечер те бяха коригирани.
Благодаря за това на работещият технически екип !!!
Относно петицията....Наистина ли вярвате,че някой ,който е вложил средства в нова уеб платформа ,подновил е целия сайт и е собственик на въпросния сайт, ще позволи бъде притиснат, да направи крачка назад и да губи пари и време инвестирано в тази платформа? Аз лично не вярвам в това!
Вярвам,че всички могат да спечелят от промяната, ако вместо да се предизвикват и противопоставят, си подадат ръка за една по-добра промяна на настоящият Фотоплейс, по-добре организиран и по-добре облужващ потребителите си уеб сайт.
Няма да коментирам мнението на никого ,защото вярвам ,че няма потребител ,който да има отговор на въпроса кое е най-добре за новият сайт.Имаме отговор на въпроса само за това кое е най-добре за нас! Photoplace освен място за нови срещи, публикуване на снимки, учене на фотография и срещи със стари приятели е и БИЗНЕС.Казвайки това искам да ПОДЧЕРТАЯ,че има мнения и предложения на много от потребителите(публикувани по-горе), които са логични и обосновани, които могат да помогнат за една промяна на новата платформа към по-добро!
Сигурен съм,че администрацията знае ,че потребителите са най-важния компонент на този сайт и ако загубят качествените потребители ,колкото и да е модерен сайта той ще бъде "една красива туристическа дестинация, която никой не посещава".
За да обобощя ще кажа ,че петицията ви не трябва да е за връщане на старият 4coolpics ,а за конструктивни и качествени промени на Photoplace., за да се превърне той в онова, което 4coolpics не можеше да бъде.
Не подкрепям петицията ,но това не значи ,че не бих препоръчал на управата да се вслуша в гласа ви !!!
1. Искам на първа страница да има пряка връзка към място за обяви.
Къде е мястото за ......... съобщения - има, нарича се форум и може да си отвориш колкото си искаш теми вътре, да си съобщаваш на воля каквото душа ти сака.
Къде е мястото..........чат - няма чат.
2. Бих искала да има чат и пряка връзка на първа страница към чата.
Къде е мястото за .......... снимка на деня - няма, има за месец, 3 месеца и година във втората секция от началната страница или така нареченето меню популярни снимки.
3. Бих искала да се включи към това меню и популярни снимки за деня, и седмицата.
Къде е мястото за ........ коментари - има под всяка снимка, или във форума.
Къде е мястото ....... снимки - има галерии колкото искаш. Има обширна тема по този въпрос. Ако все пак нещо ви липсва може да кажате кое.
Къде е мястото за ........... снимки които са публикувани напоследък - има галерия "най - нови снимки"
Ето това в 1, 2, 3...и т.н. се нарича искания. Ако собственика се съгласи да ги изпълни, сядате и обсъждате кое как да се формира така че всички да се чувстват удовлетворени.
"Ние имаме петиция с искания и ще ги отстояваме докрай" - къде са тези искания? Ако под искане разбираш "върнети ни 4coolpics" - ами ето го, домейна си съществува, това е 4coolpics. Ако за теб 4coolpics са хората качвали снимки преди 5-10 години .....не виждам как собственика може да ги накара да се върнат против волята им, а и Пламен не успя преди това независимо, че нямаше промени по 4coolpics. Дори не съм видяла твое мнение в другата тема която собствениците са отворили 4 часа преди да отвориш тази тема. Нещо точно и конкретно което не ти харесва, няма. Не ти си се заинатила до такава степен, че сайта е съсипан, че дори не си правиш минималните усилия да систематизираш исканията си, какво да говорим да погледнеш над логото думичката "beta". Честно ли, такива работници ги уволнявам от раз. Съгласна съм с firefighter, че персонала е от изключително важно значение, ама и шефа е важен. Иска се взаимно уважение. Не виждам тема отворена от администратора в която да е проявена явна неприязъм или нетолеранстност към начинаещите "шедьоври" на някой от съфорумнице включително и към моите "шедьоври". Виждам как се опитва да угоди на 100 различни искания. Радвам се, че и ehnaton е написал мнение като моето за да не се питам постоянно "аз ли бъркам нещо, изпускам ли нещо".
Пиша на ти, защото Ви чувствам близка, а не от неуважение. Ако съм Ви обидила, моля да ме извините, не е било нарочно. Понякога прямотата се приема за грубост и нетактичност, но когато е поискана (защото има такава отворена тема) и мнението е подкрепено с факти - нарича се истина.
Истината е, че собствениците бяха нападнати, да не кажа по - тежка дума, но най - лошото за мен е че не се прояви уважение към труда им и към желанието за промяна към добро за всички!
Може би реагирам твърде лично, защото се опитваме с група хора да направим реформа в българското образование. Реформа която не сме я измислили ние, а имаме една камара документи, проучвания и иследвания които доказват, че работи. Имаме експериментални класове от първоначално двойкаджии, класове които показват отлични резултати, децата покриха матурите с оценки над 5 при положение, че повечето бяха повтаряли - но НЕ, всичко в България е Не на новото! Извинявам се за спама, но някак си ми се иска следващия път отново да откажа на добро предложение за работа в чужбина, а честно казано не знам дали ще мога, защото тук всички се инатят и тропат с крак. Дипломатичност и толерантност не съществуват в българския речник.
Поисках от Лаура , да посочи цитат от условията на сайта ,където се упоменава ,че Презънс може да използва публикуваните материали за рекламни цели .Получих такъв от нея и самия аз го намерих в условията .Грешката в недоглеждане е моя ,за което се извинявам!
Presence:
"Публикуваните материали могат да бъдат използвани от Презънс ЕООД за организиране на изложби, рекламни и други свързани с популяризирането на сайта цели без специалното разрешение на техните автори. "
Реших да проверя как изглеждат тези условия на два от световните сайтове .Ето какво открих...
500px:
"You acknowledge that:By uploading your photographic or graphic works to 500px you retain full rights to those works that you had prior to uploading.
By posting Content to the Site you hereby grant to 500px a non-exclusive, transferable, fully paid, worldwide license (with the right to sublicense) to use, distribute, reproduce, modify, adapt, publicly perform and publicly display such Content in connection with the Services. This license will exist for the period during which the Content is posted on the Site and will automatically terminate upon the removal of the Content from the Site;
The license granted to 500px includes the right to use your Content fully or partially for promotional reasons and to distribute and redistribute your Content to other parties, web-sites, applications, and other entities, provided such Content is attributed to you in accordance with the credits (i.e. username, profile picture, photo title, descriptions, tags, and other accompanying information) if any and as appropriate, all as submitted to 500px by you"
Pixoto:
"The license granted to Pixoto includes the right to use your User Content fully or partially for promotional reasons and to distribute and redistribute your Content to other parties, web-sites, applications, and other entities, provided such Content is attributed to you in accordance with the credits (i.e. username, profile picture, photo title, descriptions, tags, and other accompanying information) if any and as appropriate, all as submitted to Pixoto by you."
Мисля ,че настоящата точка от условията на този сайт и видът в който е изготвена ще бъде проблем за повечето потребители .Ето защо предлагам Презънс да предприеме промяна по текста ,който да отговаря на очакванията на потребителите .За мен лично ,това означава при всяка употреба на снимка на потребител от този сайт ,било то на цяла или част от снимка или друг материал , Презънс да упоменава изрично името на автора И неговия псевдоним в настоящият сайт.
Аз лично ще преустановя качването на снимки, докато това не бъде променено!
Бих искал да призова и останалите потребители да изкажат мнение по този въпрос .
Искаме фотографска общност , ами време е да приемем ,че сме различни ,това няма да се промени ,както и факта ,че старият сайт не е бил повече от място за фотографски срещи и обмяна на опит ,намиране на нови приятели.Не сайта а ние ползвателите и онези ,които вече не са между нас са правели 4куулпикс онова ,което е бил. Имате нова платформа и екип ,който е готов да прави промени ,за да го превърне в това ,което потребители искат да бъде.
Възползвайте се !
Поздрави на всички!
"Презънс ЕООД предлага услугите на сайта си "във вида, в който са" и не носи отговорност по отношение на тяхното надеждно функциониране, броя и вида на включените услуги и достъпа до услугите и ресурсите. Презънс ЕООД не поема задължение за осигуряване на помощ и инструкции."
НЯМА НУЖДА ОТ КОМЕНТАР!
Редактирано от автора , 24.05.2015 17:24:56

Редактирано от автора , 24.05.2015 22:13:53
За снимката на челната страница - харесвам я, гласувала съм за нея, харесвам и авторът й - Йордан Русев, но натрапващият й се образ (деформиран и на пиксели, поне на моя монитор) нито действа приятно на окото, нито дава някаква информация за сайта.
4coolpics имаше много недостатъци и се нуждаеше от промяна, но беше удобен, приветлив и достъпен за всички. Стоеше до някъде старомодно, но имаше свое лице и своеобразен чар. Именно това липсва и ще липсва, на повечето от нас тук, сблъскали се с безличичния, хаотичен и тотално различен нов сайт, пък било той плод на нови, модерни технологии.
По-горе прочетох мнение, че в България проблемът бил, че се отрича всичко ново. А аз мисля, че е точно обратното - проблемът е, че всичко предишно се руши и изпепелява до основи, вместо да се усъвършенства и надгражда. Така е и в политиката, и в целия ни обществен живот.
Редактирано от автора , 25.05.2015 00:52:48
Laura, не е възможно, приятелко мила, да се върне предишната визия на 4coolpics - най-малкото, защото за този сайт, в този му вид са хвърлени $$$$ - ако се върне старата визия, това означава, че тези пари са били изсипани на боклука.
И съвсем накрая - Vyacheslav Popov, дълбоко съжаление за сполетялата те загуба, приятелю! Това наистина е най-ужасното нещо! Всичко останало е, както сам си го казал, суета и дребнотемие...
Като влязох в новия сайт, първосигнално реагирах абсолютно по същия начин. Егати качамака, нищо не разбирам, не мога да се ориентирам... Но след няколко дни всичко си дойде на мястото. Подтарайте се малко и ще видите, че като цяло нещата са в положителна посока. И то много положителна. Има и кусури, признавам, но те подлежат на поправка. Не може всичко да тръгне гладко и по вода от самото начало.
Да не говорим, че в стария сайт никой не влизаше, беше си умрял отвсякъде (то не се знае какво ще стане с този), въпреки това хората се опитаха да предизвикат дискусия, да провокират интерес към промените... аз бях свидетел на интереса. Пълна нула. На малко хора им дремеше, че нещо става. А сега всички реват.
В края на краищата има три възможности:
Или потребителите ще свикнат
Или ще се появят нови потребители, непредубедени спрямо стария дизайн
Или сайтът ще потъне в забвение окончателно и безвъзвратно.
Аз засега съм настроен полжително и съветвам всички първо да помислят, после да вдигат врява. Пък да видим какво ще излезе.