Популярни снимки за

Всички снимки

Псевдо реваншизъм!!!

Хора... не е нужно да гласувате ти на мене, аз на тебе. Просто харесвайте това, което е хубаво и поощрявайте тези, които влагат усилие, търпят критика и видимо напредват във фотографските си умения. Така ще направим този сайт по-лицеприятен :)))) Успех на всички и да го ду..т точкогонците. Поздрави!!!
Дано сте ме разбрали правилно!!!
Да, съгласен съм с мнението.Освен това по този начин си правим "мечешка" услуга.
Абсолютно съм съгласна с гореказаното! Важен е напредъкът във фотографията, усъвършенстването и удовлетворението от този напредък! Да си направиш снимката сам и сам да я обработиш е велико удоволствие! А ако знаещите и можещите после я одобрят, а не всички - това е истинската награда за труда и показател за развитие!

Редактирано от автора , 24.06.2015 13:52:29

Поздравления за отворената тема! Цял месец админите бяха разпънати на кръст заради новата версия на сайта за всякакви дребилийки без да се погледне в собствената си градинка - какъвто и да е сайта не променим ли собственото си мислене ще продължава да има по 20-30 отваряния на снимка и по 50 пуснати снимки за денонощие.  "Харесването е нещо относително" беше казала преди време elina и е много права, но как да се обясни когато добри фотографи се кефят под замазани, с прегоряли или тотално черни места снимки (да не споменавам идея, композиция,  шум, тоналност и т.н.). Черпя бира ако някои ми подскаже за критика под някоя от пуснатите последния месец снимки. Без да се попроменят подобни практики сайта няма как да стане по-различен от фейса, а повярвайте ми - там е по-интересно, снимките се виждат от повече хора и контактите са повече. Надявам се да съм предизвикал размисъл и да съм разбран правилно.  
Мисля, че боря на отворените снимки не е показателен за това колко в крайна сметка са вижданията. Аз примерно преглеждам всички снимки разчитайки на опцията да показва снимката голяма преминавайки през малката снимка. Ако някоя снимка по някакъв начин предизвика интереса ми чак тогава я отвярам и това вече се отчита за "видяно", но в крайна сметка съм видяла всички нови снимки, без това да е отчетено от системата. Така че......това е малко спорен показател, защото не се знае колко от потребителите правят като мен. 

"но как да се обясни когато добри фотографи се кефят под замазани, с прегоряли или тотално черни места снимки (да не споменавам идея, композиция,  шум, тоналност и т.н.)."
Мисля, че това е с цел насърчаване. Може би в такава ситуация е по - добре само да се коментира, а гласуването да е за снимки които наистина ти харесват. Тук щеше да е много полезна опцията която се премахна "харесвам". Ако искаш да насърчиш, но виждаш че снимката няма особенна стойност и не желаеш да и трупаш рейтинг - само "харесваш" .Гласуването....това вече е за снимки които наистина харесваш. Дори в началото си мислех, че точна такава ще е функцията на бутона "харесвам", но докато разбера за какво служи и вече беше махнат. 

mishel58: Другия месец имам път към вашата околност и ми се искаше да изкарам една бира почерпка, но ....... нямам спомен някой да е писал градивна критика. Последните не месеци, а години се броят на пръсти подобни коментари. 
В крайна сметка непоискано добро не е добро, не заради друго ами защото не може да се осмисли или както ти казваш да "предизвика размисъл". Мисли човек, който иска да мисли. 
danivas79 - знаеш много добре за какво става въпрос и подобен род писане разводнява темите. От тук са тръгнали голяма част от хората които сега се подвизават по други сайтове и за да се върнат евентуално тук не трябва отваряйки първата снимка да виждат това за което написах и подобни. Иначе бирата я имаш  тук   и на живо  

Мишо, тук има една ключова дума - ПРЕДУБЕДЕНОСТ! ... Когато отвориш която и да е снимка, "ти" гледаш първо името на автора. Това създава първосигнална реакция. "Ти", вече си навит/самонавит да "харесаш" това, което си видял от този автор. Той ти е приятел/приятен и "ти" не би го "хвърлил на вълците", негласувайки или нехаресвайки творението му. "Ти", си длъжен да го харесаш, защото си по определен начин - зависим от него. Ако пропуснеш коментар/харесване под снимката на такъв, се самообричаш на забрава и анатемосване, от същия. А защо да си го причиняваш?! - нали "си" социално същество...каквото и да означава това.

Редактирано от автора , 23.06.2015 21:01:12

цитат от P_E_T_I_O
Мишо, тук има една ключова дума - ПРЕДУБЕДЕНОСТ! ... Когато отвориш която и да е снимка, "ти" гледаш първо името на автора. Това създава първосигнална реакция. "Ти", вече си навит/самонавит да "харесаш" това, което си видял от този автор. Той ти е приятел/приятен и "ти" не би го "хвърлил на вълците", негласувайки или нехаресвайки творението му. "Ти", си длъжен да го харесаш, защото си по определен начин - зависим от него. Ако пропуснеш коментар/харесване под снимката на такъв, се самообричаш на забрава и анатемосване, от същия. А защо да си го причиняваш?! - нали "си" социално същество...каквото и да означава това.

Вашият отговор   Така е, и това е вярно. Ако не проумеем че това досъсипва сайта и не се опитаме да се променим поне малко бъдещето на този сайт не е розово.   
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола