Популярни снимки за

Всички снимки

Защо да слагаме смислени заглавия на снимките си.

Искам да дам малък съвет на някои от авторите, които са фенове на многоточията, звездичките, тиренцата и тем подобни символи за заглавия на снимките си.
Всяка снимка изгражда своя страница в сайта. Тази страница получава заглавие, формирано от "Заглавие на снимката" и "име на автор".
В момента ще дам пример със снимката с най-висок рейтинг за седмицата по времето на посане на този пост.
Покрив под бурята - заглавието на страницата на снимката става - "Покрив под бурята на arthuro - PhotoPlace.bg".

Сега когато напишем в Google "Покрив под бурята", поне при мен, неговата снимка е на първо място.  Освен това, в търсачката в сайта можете да търсите по тези заглавия, снимки на други автори.

За някои, това че излизат в Google може да е много хубаво и желано, затова прецених, че е добре да поясня.

Дано съм бил полезен.

Редактирано от администратор , 25.06.2015 13:52:08

Името на снимката е встъпление към информацията в кадъра, водещо е името на Автора !  Така че изпишете едно име на Автор и всичките му работи, сайтове на участия и мнения излизат. Ако изпиша "Море" колко морета ще излязат ?  А ми ако съм го изписал "Sea"  ? Това не е заглавие на книга  "Тримата мускетари" например, въпреки че и тук вече има нов кавър прочит. Но ако изпишите "Дюма" всичките му творби излизат ?  Е.., при мен като кажеш името на жена ми всички за мен се сещат , но е по-добре от обратното, ако кажат моето име да се сещат за жена ми !  Мое мнение господин Христов !

Редактирано от автора , 25.06.2015 17:13:59

Добре, друг пример:

Искам да видя хубави фотографии на гръмотевици, защото съм начинаещ фотограф. Влизам в търсачката на сайта и пиша "******" и ми излизат гръмотевици, котенца, на някой цветята от двора и т.н.

За мен, няма особено значение кой как си кръщава снимките, това е личен избор на автора. Аз исках да дам съвет на потребителите в сайта как биха могли да получат още един начин за популяризиране на своите фотографии без особено усилие от тяхна страна. За Google, страница със звездички за име е директен признак за така нареченият "Спам" и е съвсем възможно тази снимка никога да не излезе в какъвто и да е резултат в търсачката.

Не казвам нито на Вас нито на останалите потребители как да ползват сайта, просто съвет.

Не виждам смисъл да се обсъжда повече този въпрос.

ПП:
Понеже е възможно, тематиката на снимката да няма нищо общо със заглавието ѝ.
Пример: име на модела, който е сниман на определен портрет, таговете на снимките също са хубав начин за да направите свои снимки по-лесно откриваеми.

Редактирано от администратор , 25.06.2015 17:32:04

Да се включа и аз с два реалени примера. Получаваме запитване от туристическа агенция за закупуване на снимка със заглавие "******" от автор с потребителско име mr.X. Отваряме профила на автора и вътре има 10 снимки със заглавия "******". Според Вас дали тур агенцията ще прояви отново интерес при условие, че е загубила много време за да поиска дадената снимка. 

Таговете също са важно нещо наскоро попаднах на фотография с пчела, не помня автора (съжелявам за което), но фотографията помня много добре защото преди няколко месеца имах нужда точно от фотография на българска медоносна пчела снимана от близо с цвят на разстение което не е блърнато. Намерих снимката чрез прелистване защото по ключова дума и таг не излезе никаква пчела, а автора се оказа има поне 20 снимки на подобни пчели с цветчета.

Да не забравяме, че сайта се посещава и от хора в маркетингови и тур агенции, на който им е писнало да гледат едни и същи снимки от Санторини например и желаят да закупят снимка или наемат фотограф.

Редактирано от администратор , 25.06.2015 17:52:08

Димова, ще ти спестя иронията, но ако ти трябват снимки на жена ми , давам ти я апликант към кадрите и не искам авторски права нито за снимката, нито наем на "модела", само и само не ми я връщай! Но ще се радвам по-малко да се чете изказването ти за целите и намеренията на сайта, че почнах да оправдавам моите съфорумци, които вече не качват тук. Не знаех, че тук е "банка" на снимки с пчеличики и т.н. И сигурна ли сте, че тези пчелички не са взети от чужд автор и представени като свои от някого тук. Аз поне знам 2 бр. пчелички, взети от руски автори и ги предупредих лично. А защо не питате и тукашните автори за тяхно съгласие ? Ах как ми трябват 20000 евро за плагиатство и нарушени авторски права. И как ме сърби езика зареден със ирония, ама нали си дама... И ако някой поиска "админка" не те давам, че ще ми е скучно без Вас ! Поздрави !

Редактирано от автора , 25.06.2015 19:14:47

цитат от Djoro
Димова, ще ти спестя иронията, но ако ти трябват снимки на жена ми , давам ти я апликант към кадрите и не искам авторски права нито за снимката, нито наем на "модела", само и само не ми я връщай! Но ще се радвам по-малко да се чете изказването ти за целите и намеренията на сайта, че почнах да оправдавам моите съфорумци, които вече не качват тук. Не знаех, че тук е "банка" на снимки с пчеличики и т.н. И сигурна ли сте, че тези пчелички не са взети от чужд автор и представени като свои от някого тук. Аз поне знам 2 бр. пчелички, взети от руски автори и ги предупредих лично. А защо не питате и тукашните автори за тяхно съгласие ? Ах как ми трябват 20000 евро за плагиатство и нарушени авторски права. И как ме сърби езика зареден със ирония, ама нали си дама... И ако някой поиска "админка" не те давам, че ще ми е скучно без Вас ! Поздрави !

Вашият отговор

Скъпи ми Djoro, 
Никой не твърди, че тук е "банка" на снимки с пчелички или нещо подобно. Написах горния пост затото това е реалност и в пдкрепата на колегата админ. На мен не ми коства нищо при контакт с хора, когато ме попитат как мога да си закупя тази снимка да ги свържа с автора и, а от там нататък да се разбират кой, както си иска. От цялата "далавера" аз печеля едно благодаря от еднаата или от другата страна евентуално при добро възпитание. 
Факт е обаче, че сайта е направен така - всеки потребител има собствена страница (портфолио), в която може да групира снимки по свое усмотрение и да публикува информация за себе си. Всеки потребител който има портфолио го прави за да покаже на света кой е и какво прави, иначе цялото нещо се обезмисля. А щом имаш портфолио и искаш света да научи за него, то би следвало да излизаш и в търсачките.
Що се касае до мястото ми на "админка" с удоволствие мога да ти го предостъпя, би ми било интересно как би се справил с моя "остър" език в качеството ми на постоянно недоволен потребител. Разбирам напълно твоята склонност да опонираш непрекъснато към всеки един от администраторите, но определено това начина за постигане на каквито и да е от целите ти в този сайт.
Много обичам разярени жени, но "админка" не е за мен. В професията си и във фотографията съм безпардонен, за това всичките ми началници ме гледат на криво, но след като ги "уволня" след това ми стават големи приятели, всеки ден си пием кафето заедно, но това не ми пречи да ги иронизирам. Днес например на единия забих въпрос " А бе като ми беше началник, не беше ли по-висок ?"
А Вие недейте угажда на никого, ако сте сигурни , че сте на правилния път, но слушайте. Не се смятам за шут, но във всички царства е имало шутове, които както си искат и каквото си искат са говорели против владетелите. И въпреки това владетелите често се вслушвали в думите им, а историята не помни случай шут да е обезглавен за приказки против владетеля ! Ах как ми се пише, глупости разбира се !

Да това е много полезна информация! Благодаря :)
И аз давам своето съгласие по темата. Но макар и начинаещ, посещавам сайта от години и смея да отбележа, че употребата на въпросните небуквени знаци е тенденция, развита доста отдавна (когато домейнът се зовеше "4coolpics", където "4"... досещате се за смисъла). Подкрепям идеята, но с това наум, че ясното, благозвучно и същевременно смислено заглавие е също част от творбата (творбата като идея, отношение, импресия и т.н.). Техническият ефект при класиранията в търсачките просто следствие.

Djoro, името на Автора е важно, но интернет и свързаните технологии си имат семантика. В случая се съобразява това (технически).

Редактирано от автора , 28.06.2015 21:03:02

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола