Популярни снимки за

Всички снимки

Потребителски рейтинг и гласуване

VIII. Рейтинг на снимките и авторите

Всеки потребител разполага с потребителски рейтинг. Потребителският рейтинг е нула за новорегистрираните потребители и се увеличава в зависимост от харесванията на публикуваните от него снимки, които получава от други потребители. 

Нормата на увеличаване на потребителският рейтинг от гласуване за публикуваните от него снимки е толкова по-голяма, колкото по-голям е потребителският рейтинг на гласуващия. 

Всяка снимка разполага с два типа индивидуален рейтинг – текущ и максимален. При публикуването на снимка, нейният рейтинг е нула и се увеличава в зависимост от това, колко харесвания е получила. Текущият рейтинг се изчислява на база на броя гласове, които снимката е получила спрямо максималната активност на гласуващите към текущия момент, а максималният рейтинг се изчислява на база на броя гласове, които снимката е получила спрямо максималната активност на гласуващите към момента на публикуване на снимката. 

Нормата на увеличаване на рейтингът на снимката е толкова по-голяма, колкото по-голям е потребителският рейтинг на гласуващия за снимката. 

Точната логика, алгоритми и тежести за изчисляване на потребителски рейтинги и рейтинги на снимките е търговска тайна на Презънс ЕООД.

Това е записано в Условията. На базата на това имам следните въпроси:

1.Що е то потребителски рейтинг? Какъв е моят рейтинг?  Какво е моето място на база на рейтинга ми в сравнение с рейтинга на другите колеги?

2. Защо методиката за гласуване позволява веднъж моят глас да носи 5 единици за дадена снимка , а след това същият този мой глас за друга снимка да носи 2 единици? С какво съм се променил?

Предлагам:

1.    Админа да обяви рейтинга на „потребителите”, който да се обновява.

2.    Моят рейтинг да има постоянна тежест при гласуването за отделните снимки  до промяната му.

Не ме мислете за „Точкаджия”. От утре качвам снимките с първи коментар: „Не гласувай” ( Копирам Djoro). Ако няма реакция в разумен срок ще преценя оставането си в сайта.

Моля да споделите Вашето мнение по изложеното!
Аз съм  "За" да се добави опция "Не гласувай",защото ми омръзна да събирам  плюнките  на някои  недоразвити интелектуално!
С най-голямо уважение към админите,   съобразете се  с нашето изискване за внедряване на правилна методика на гласуване, съобразно условно авторските художествени изяви на всеки автор. Тази настояща методика "КАТЕматика"  е нецелесъобразна и отблъскваща.  Страхувам се , че почина "не гласувай" да не се конвертира в "не качвай".  Не мислите ли , че останалите тук  последни мохикани се опитваме като гости на страницата Ви да бъдем любезни и показваме желание за някаква форма на учтивост към Вашата условна гостоприемност ? Израза ми  "КАТЕматика" е с уважение към името на любимата ми админка, защото не знаем имената на другите АД-мини. (ЕЙ СЕГА ВЕЧЕ ПЕЧЕЛЯ ЕДИН МЕСЕЦ ОГРАНИЧЕН ДОСТЪП)
Защо когато гласувам и изкача съобщение,че гласът ми е приет и аз си позволявам лукса да прокоментирам снимката и проверявайки дали са се прибавили някакви точки и от мене-за съжаление нищо не се е прибавило и това се получава много често,да не би Вашата машинка за увеличаване на рейтинга да работи изборно!???Защо винаги,когато се прибавят точки от мене на колеги варират от 1,6 до 5 ???
Гласувах за 4 снимки, като вдигнах рейтинга им с 0 точки, 1,6 точки, 2 точки и 4,5 точки! ЗАЩО системата ме възприема като 4 различни личности? ЗАЩО личният ми рейтинг няма постоянна тежест при гласуване? Месец и половина всички питаме едно и също! ЗАЩО НЯМА ОТГОВОР? А може би този, който трябва да отговори, всъщност не знае как точно работи системата? Защото няма логика да знае, а да не казва, след като определянето на фотографски рейтинг не е класифицирана информация - НАЛИ ТАКА? ИЛИ НЕ Е ТАКА?
Galicia, писах много по този въпрос и за това предлагам, след като не отговарят, ДА БОЙКОТИРАМЕ ГЛАСУВАНЕТА !
За това и моля да не се гласува под моите снимки, само да се пише. И защо ми са точки ? Ако точките са индулгенция за изминали и бъдещи грехове-моля ! И не си напрягай оперативната памет, спомени Стоичков и карай напред ! Нали виждаш, че по-лошо не може да стане, това е хубавото в това гласуване. Я раздели на срички "админи", става "АД", не по Данте, и "МИНИ", опасни за нас, гонят ни в други сайтове !
Може би някой е забелязал, че прекратих качването на снимки в сайта. Просто не искам да бъда манипулиран. Ако не бъдат направени констуктивни промени по споделеното казвам отново :"Ние можем без сайта, сайта няма да го бъде без нас!"
Shir, НИЕ  също не можем без твоите снимки, за това направи като мен, качвай , но ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА, само да се пише !  Качвам 14 броя снимки в суров вид още първия ден -понеделник  и след 24 часа ги изтривам. Ако си с повече финансови възможности купи на цялата администрация на сайта по едно сламена шапка , че слънцето е сериозно нещо. Там има само един що годе сериозен човек  госпожица/гопожа (не се чете), но не е достатъчно.Ходят по кафенетата, фукат се , че имат фотосайт и се мислят за голяма работа. А май на Админа всички са роднини и нищо не може да им каже. Ако е така господин Админ, уволнене и изгонете всички роднини, за да може да изисквате, да дигнете летвата и да може да им правите забележки. Как Аз ще направя забележка на сайбийката на портфейла ми или на радостта на ръцете и очите ми, дубльорката на жена ми ? Как да изисквам от тях ! За това аз и моите приятели не работим с роднини, роднините са за маса и други "колективни" радости ! Дано този монолог не го свързвате с Вашата администрация, но имайте едно на ум !
Стига бе, момчетааа!...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола