Популярни снимки за

Всички снимки
Човечност, апелирам за малко повече човечност не само от страна на потребителите, но и от страна на администраторите. Снощи Елина написа два поста, не е само това изречение което администраторите са показали. Имаше неща с които бях съгласна и неща които не одобрявах, но при така създалата се ситуация не мога да кометирам липсващ пост.
Вярно темата в която писа Елина има друга насоченост, но това дава ли право на администраторите да изтрият поста? Ако сложа портретна снимка в галерия "пейзаж" ще я изтриете ли или ще я преместите в друга галерия? Това от една страна, а от друга - стандарта е двойствен. Преди поста на Елина има много други които също нямат нищо общо с темата. Единия примерно е моя. Значи за едни може, за други не. Или може би е другата гледна точка - когато поста ни гали егото остава, но когато ни критикува трием го. Същото е и със спрените потребители. Има потребители които системно нарушават правилата, но се разминават с ограничения в ползването на сайта. 
При подобни ситуации като с триенето на поста на Елина се създава напрежение което за мен е излишно. Или може би сте се надявали, че много малко хора са го прочели поради късния му час на публикуване и какво пък толкова, просто едно мнение. Въпросът за мен е принципен, не толкова заради написаното от Елина. Ами утре и мой пост ли ще изтриете ако не ви хареса написаното?
Без значение от причните които ни карат да посещаваме този сайт, съм сигурна че всеки иска като затвори страницата да се чувства добре, а не подтиснат. Всичко това което се случва, не само последните 2 месеца а последните 2 , че и повече, години създава именно такова чувство на неудовлетвореност в потребителя. Причините за това са твърде много, повода е новата платформа, но не затова отварям новата тема да тълкувам прични и поводи довели до неудовлетвореност на потребителите.
Ясно ми е, че в днешно време се изисква гъвкавост и е трудна задача да се угоди на всички. В крайна сметка това не е съд, където нещата са черно или бяло - който наруши правила се изритва. Разбирам че се налага да се правят отстъпки, разбирам че има субективна намеса в тълкуването на правилата от всеки администратор. Но има и нещо което се нарича човечност и ако администраторите, в лицето на новия собственик, претендират за наличието на такова качество, трябва да дават обяснение на останалите потребители, защо постъпват по един или друг начин. Вярно не писала Елина в правилната тема, но не можеше ли да се премести мнението и в друга тема с линк към нея?
От друга страна администраторите са подложени на разстрел от страна на потребителите последните два месеца и е беше ясно, че рано или късно нервите им няма да издържат и ще си наложат авторитета.
Психолозите твърдят, че когато в един брак се стигне до момента "дай ми-на ти" - значи развода е неизбежен. Искрено се надявам да грешат, защото ситуацията в момента е точно такава. Старите потребители казват "ние създадохме този сайт, вие рушите всичко важно за нас". Новите собственици казват "ние правим всичко което кажете, но вие не уважавете труда ни" - образно казно.
Явно тук са на почит сентециите и мъдрите мисли, затова ще цитирам една латинска сентенция: "Уважението е резултат от труда, трудът е резултат от уважението".
За заключение отново - Апелирам за малко повече Човечност и от страна на администраторите и от страна на потребителите. Казвам човечност, а не толерантност или уважение, защото думата човечност е изключителна. Ако някой не знае смисъла и, горещо му препоръчвам книгите на Юнг.

danivas79: Дани: 
Дани интересно написано.
Това обаче което виждаш тук е само капка в море от подобни неща във всички форуми за фотография.
Признавам, че и за мен много неща са нови и свиквам с тях. Опитвам се обаче да не съм злобна и да вляза в положение както на потребителите (за които всичко е чуждо и си искат онова скоето са свикнали), но от друга се опитвам да видя и гледната точка на новите собственици. Не крия че и аз съм имала критики и ясно съм ги изразявала тук. Но истината е, че като фотограф и дизайнер от много време исках да се промени из основи платформата на този форум. И това се случи за добро или лошо. Нека бъдем оптимисти да се опитаме да вярваме, че е за добро. В този ред на мисли много си права в едно. От началото на тези промени започнахме да роптаем неистово върнете ни стария сайт, без да се вслушаме като интелигентни хора и в другата страна. Да както каза нервите не издържат и наистина в такива моменти човек стига до крайности. Самите ние обаче често в нежеланието си да приемем новото стигаме до крайности в обидите - и тук визирам не само критикат ни към админите, но и критиката помежду ни. Докато не се научим да общуваме както подобава, да спазваме добрия  тон, ще ни трият коментарите, мненията ипрочие. Да ви кажа тъй като от любопитства следя и други форуми, ще ви кажа че тонът тук е доста по отпуснат, т.е.позволяваме си малко повече. В други форуми съм свидетел как за много по-невинни изяви направо те банват ,не да ти трият коментара и прочие. Така че вместо да се нападеме едни други, нека се опитаме да възродим този форум, защото WEB 2.0 технологиите изядоха форумите като цяло не само у нас. Това е тенденция в цял свят. И един форум се крепи единствено и само от неговите потребители - т. от нас. Искате ли да го има този форум?

Редактирано от автора , 27.07.2015 16:39:23

цитат от danivas79
Човечност, апелирам за малко повече човечност не само от страна на потребителите, но и от страна на администраторите. Снощи Елина написа два поста, не е само това изречение което администраторите са показали. Имаше неща с които бях съгласна и неща които не одобрявах, но при така създалата се ситуация не мога да кометирам липсващ пост.
...

Вашият отговор:

Преди да дам подробен отчет къде са постовете на Елина от снощи искам да Ви информирам, че работното ни време е от понеделник до петък от 09.00 - 18.00 ч.

Въпросния пост който липсва дори не е прочетен от нас администраторите на сайта. Тази сутрин ние видяхме мнение от Елина което беше като отговор с цитата от поста на Bistra_Stoimenova публикуван на 21.07.2015 00:27:25 и нанесена корекция от потребителя. Съдържанието му е следното: "Вашият отговор". Каква вина имаме с колегите, че въпросния потребител е решил да си премахне мнението и понеже не може да го изтрие го е редактирал? Защо да държим във форума прекалено дълго мнение без никакво съдържание? 

Да наистина колегата не е трябвало да трие втория пост, който е написан в неподходяща тема, но и той не еднократно моли да се спазва правилното поместване на мнения в съответните постове. Никой потребител не е ограничен да създава теми във форума.

Що се отнася до потребителите, който системно нарушават правилата според Вас, моля докладвайте за да преценим как да процедираме спрямо тях.

Редактирано от администратор , 27.07.2015 18:39:23

Съжалявам, че съм написала мнението си не там, където трябва според вас. Хареса ми написаното от Bistra_Stoimenova и исках моето да е като естествено продължение на нейното.
sunshine_s знaеш, че Елинa не е от конфликтните личности. Постa и беше емоционaлен, но не и груб. Беше се постaрaлa дa се aргументирa и добрия тон беше спaзен. Фaктa че не съм съглaснa с нейното мнение, не ознaчaвa че искaм постa и дa се изтрие. С хорa кaто нея се общувa лесно. Дори не мислех дa и отговaрям именно зaщото темaтa беше другa и не желaех конфликти. Но сутринтa кaто видях че и ги нямa постовете ..... дa кaжем че чувството ми зa спрaведливост взе връх нaд мен. 
Г-це Димовa, извинявaм се зa причиненото неудобство, но преди дa пуснa тaзи темa попитaх в другaтa кaк точно стоят нещaтa. Вaшия колегa не сподели мaлкaтa подробност, че Елинa сaмa си е изтрилa постa. Съжaлявaм зa тaкa получилото се недорaзумение и чaстично необосновaните ми искaния към вaс.
Погледнaто в цялостен плaн, a не от въпроснaтa недоизясненa ситуaция, продължaвaм дa стоя зaд aпелa ми зa човечност.
danivas79, благодаря много за разбирането и отношението. Харесвам мисълта на Волтер : "Не съм съгласен с това, което имаш да казваш, но ще защитавам до смърт правото ти да го кажеш" и особено ценя хората, които отстояват този принцип,  защото за съжаление са рядкост.
И едно уточнение - не съм трила никакъв пост. Желанието ми бе  да цитирам Bistra_Stoimenova и да продължа с моето мнение, но без да искам съм ги разделила на две, така че се получиха два поста. Това е.

Редактирано от автора , 28.07.2015 12:07:57

danivas79, elina - по  
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола