Популярни снимки за

Всички снимки

Да корегираме цвета със Selective color.

Ползвате ли Selective color във PS? Аз обожавам този лек и елементарен метод. Понякога ме изненадва колко добри резултати дава, без да намесвам каквато и да било друга манипулация. Снимките отстатията са претърпели единствено и само корекция на цвета по този метод, а човек остава с друго впечатление. Не, че не го знаете, но просто подсещам.

http://photocafe.bg/selective-color/

Лайтрум = камера роу + бридж. Дори "камерата" има определени предимства от технологично естество, макар и възможностите им по принцип да са еднакви. А да "забравиш" за ФШ, понеже ти е по-лесничко в лайтрума си е чиста проба мазохизъм. Истинския цвят, се прави само в ЛАБколор. Там са цветовете. Всички ония плъзгачи в селективе колор са си чиста п*ъдня. Игричка, за пъпчиви тийнейджъри.

Редактирано от автора , 29.07.2015 21:57:52

PETIO ...като човек се занимава с фотография и графичен дизайн работя доста и с двете програми и просто разглеждам един от многото инструментариуми без да твърдя, че е най-добрия. Колкото до LABcolor до болка съм запозната с него тъй като любимият ми метод на изостряне е с него, именно защото мога да контролирам доста прецизно цветовете. И за това съм писала статия. Тази статията тук е само опознавателна - Когато човек работи с дадена програма е хубаво да познава повечето инструментариум и какво му дава той, за да може постепенно да изгради свой собствен стил (както явно ти например). Това беше целта ми, а не да препоръчвам инструмента като най-добър.   Тъй като ми се налга в работа да обработвам много файлове на куп просто споделих защо го предпочитам. Чак да съм забравила за ФШ .. не мисля. Просто се опитвам повече да наблягам на снимането, така че да не ми се налага много обработка после. Не съм от хората които обичат да прекаляват.
Благодаря ти за коментара :)
Все пак е обратна връзка, за да знаем на какви неща да наблягаме :)
Поздрави

Редактирано от автора , 30.07.2015 10:46:40

@sunshine_s статията е хубава, инфото от нея полезно. Темата за цветоветe е изключително дълга, особенно ако ви докарам печатаря да ви обяснява как са му сменили мастилата и изобщо не го интересува какво ви показва пипетата във фотошоп - да сте си платили за проба. Имам случаи уж платено за пантонски цвят, а гледаш и се чудиш дали не са ти объркали файла. Нямам спомен в кой град бяхме (мисля Търново)  преди месец, имаше изложба печатана на Винил, понеже беше изложена навън. Боже какви цветове...за какво изобщо става дума. Печата беше под всякаква критика. Добре че хората не разбират, гледат и се радват.
И в уеб пространството е същото. Слагаш една картинка, но в кода е заложен по голям размер- разпъва я и става мазало. Какви ти цветове, то фокус няма.
Професионалистите работят в екип. Нещата там са доста по обхватни и разчитат основно на практичен опит, а не на прочетеното.
Статията е насочена към новопрохождащи таланти, които тепърва учат за цветови пространства и правят първи стъпки във фотошоп. Все пак трябва да се започне от някъде, а селктив колър е лесен за употреба.

Редактирано от автора , 30.07.2015 11:56:36

Какви изостряния в ЛАБ колор и какви печатници бе, момичета. Говорех за вълшебните, всесилни криви в ЛАБ, с които цветовете най-гъвкаво и успешно се манипулират. (познайте защо ) Книгите на Дан Маргулис са лесно достъпни и всеки може да ги прочете...... Изострянето, също е енциклопедия от методи, но не е тема сега.
@P_E_T_I_O  оооо да, един от гурутата в областта на фотошоп. Има ли ги преведени на бългаски? Преди време търсех но се оказа, че няма превод на бг.
примерно - "Фотошоп за професионалисти"..........нека не ни стряска заглавието..........има я в превод на руски.
                   - "Фотошоп ЛАБ колор" ......... не знам дали е превеждана от англииски

написах имената по смисъл, но Гугълчо ще се сети, само като се спомене името на автора.

Редактирано от автора , 30.07.2015 13:16:19

Да бе човек ясно ми е .. LAB е невероятен. Малко хора подозират какво може да се постигне ама много вече задълбахте. Дани е права за печата. И понеже аз основно печатам и се опитвам да обясна на хората, че истинката красота на фотографията е на печат,  можем много да се отплеснем в приказки особено за медията върху  която се печата. Цветните профили както на монитори, така на програмите и в последствие на технологията на печат.
Тук нистина има хора които нямат никакъв опит с тези техники, програми и прочие, хайде да не ги хвърляме в ужас с такива неща за напреднали :). Пък Петьо като искаш вземи подготви една тема за твоя метод за работа с Лаб, лично на мен ще ми е интересно да видя твоята гледна точка. Аз винаги се радвам да видя как работят останалите.

Редактирано от автора , 30.07.2015 13:36:09

давай си... на мен ми свърши мастилото
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола