Популярни снимки за

Всички снимки

Какви действия да се предприемат при целенасочено дублиране на снимка?

Анкетата е неактивна.
Анкета: Какви действия да се предприемат при дублиране на снимка?
  • Изтриване на дублираната снимка и отнемане на точки от влиянието/рейтинга на автора;
    59.49 %
  • Без предприемане на мерки;
    21.52 %
  • Друго (ще оставя предложение като отговор на темата);
    10.13 %
Поради зачестилите сигнали за дублирани снимки от потребители, се налага да предприемем мерки.

Ние няма как да помним кога какво е качено, нито има как да автоматизираме това, но когато имаме сигнал от потребител трябва да отреагираме по някакъв начин.

Не става на въпрос за поредица от кадри от една фото сесия, това е до решение на автора, а до качването на идентична снимка повече от 1 път.

Моля отговорете на анкетата както сметнете за редно и ние ще вземем нужните мерки.

Редактирано от администратор , 28.09.2015 16:40:54

Аз мисля, че такива случаи са много рядко явление и поради тази причина, изтриване на снимката е достатъчно Може би, ако при някой автор това се превърне в практика, тогава може да се приложи и първата мярка от анкетата.
цитат от vladimir12
Аз мисля, че такива случаи са много рядко явление и поради тази причина, изтриване на снимката е достатъчно Може би, ако при някой автор това се превърне в практика, тогава може да се приложи и първата мярка от анкетата.

И аз така мисля. Първата мярка може да се приложи след 1 или 2 предупреждения от страна на администраторите. 
цитат от vladimir12

Абсолютно!
Правил съм го несъзнателно (лоша организация за пуснати снимки) и съзнателно - стари снимки с нова обработка, но нещо не го виждам като сериозен проблем та и анкета да се прави. Ако някой реши да пуска една и съща снимка многократно просто не му отваряме дубликатите - нека си ги пуска и да си запълва седмичната квота.   
"Проблема" е сериозен до толкова, че получихме 3 докладвания за автори публикували по няколко пъти  техни високо рейтингови снимки. Потребителите докладвали тази тенденция имат опасения, че това се прави с цел покачване влиянието на потребителя. Защото в случаите, не говорим за снимка с рейтинг 7 точки качена 2 пъти по погрешка, а примерно за снимка с рейтинг 30-40 точки качена четири пъти. Също така не става въпрос и за различна обработка.
цитат от vladimir12
Аз мисля, че такива случаи са много рядко явление и поради тази причина, изтриване на снимката е достатъчно   Може би, ако при някой автор това се превърне в практика, тогава може да се приложи и първата мярка от анкетата.

И аз съм на това мнение
цитат от k.dimova
"Проблема" е сериозен до толкова, че получихме 3 докладвания за автори публикували по няколко пъти  техни високо рейтингови снимки. Потребителите докладвали тази тенденция имат опасения, че това се прави с цел покачване влиянието на потребителя. Защото в случаите, не говорим за снимка с рейтинг 7 точки качена 2 пъти по погрешка, а примерно за снимка с рейтинг 30-40 точки качена четири пъти. Също така не става въпрос и за различна обработка.

Смешна българска дребнавост е това - ако извадите последните ми 50 снимки с колко ще се намали рейтинга ми, или ако ги пусна повторно с колко ще го увелича?  И каква е разликата между пускането на една и съща снимка няколко пъти и ако се пуснат няколко снимки от едно и също място при хубав и фотогеничен момент, но с промяна на гледната точка от по няколко метра (такива се пускат често). Този проблем в сайта е подобен на "защо не виждам кой си слага снимките ми в любими" и подобни. Поздрави на всички!  
Ако стане практика на автора да пуска една и съща снимка - изтриването е добра идея. Но ако има само една или две такива вероятно самият автор ще си ги изтрие сам.
Аз съм качвал снимки повече от 1 път.Оставям на страна неволните грешки.Когато съм го правил съзнателно,съм го правил по 3 причини.Първо-нова обработка на снимката.Второ-възможността снимката да се качи в реален размер,което беше невъзможно в старата версия на сайта.Трето-ако сайта живее,в него се регистрират нови потребители.Какво по-естествено добра снимка да бъде презентирана повторно за тях?
А надали това е най-големият проблем на този сайт!Основният въпрос според мене е защо наистина изявени автори окончателно спряха да го посещават?
Не виждам проблем. Проблема е в качването на 20-30 снимки от телефона направени между другото и без всякакъв смисъл.
цитат от spstefanov
Не виждам проблем. Проблема е в качването на 20-30 снимки от телефона направени между другото и без всякакъв смисъл.

Подкрепям вариант 1, но при условието, че остава снимката с най-висок рейтинг :)
Надявам се, че преди да се вземат някакви мерки, първо ще бъде потърсен този, който ги е качил. Все пак трябва да се уточни дали си приличат или са същите - примерно един и същи обект, но в различни години. Някои обекти имат само една хубава страна и ако се сложи някоя от останалите е твърде вероятно да не получат точки.
Какви действия? Никакви. Бял кахър. Буря в чаша вода. Някой искал да има точки - хубаво! Много ли са тези автори? Едва ли. А и като има точки, какво? Тук е място за учене, забавление и общуване, не за болни амбиции, и огромната част от колегите го знаят много добре. Не мисля, че темата заслужава дискусия.
цитат от flagumdei
Какви действия? Никакви. Бял кахър. Буря в чаша вода. Някой искал да има точки - хубаво! Много ли са тези автори? Едва ли. А и като има точки, какво? Тук е място за учене, забавление и общуване, не за болни амбиции, и огромната част от колегите го знаят много добре. Не мисля, че темата заслужава дискусия.

Едно е да качиш снимка  с малко по различна обработка, съвсем друго е да качиш различни снимки от едно и също място, но с еднакви заглавия.
Възможно е да имаме собствени подгалерии, в които авторите да дават възможност не толкова за гласувана, а повече "за" и против" показаният начин на обработка .
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола