Популярни снимки за

Всички снимки

За снимката ли се гласува или за името на автора

Анкетата е неактивна.
Анкета: Трябва ли да знам кой е автора на снимката преди да гласувам за нея?
  • След като гласувам за снимка да виждам кой ѝ е автора.
    36.57 %
  • След като коментирам и гласувам за снимка да виждам кой ѝ е автора.
    13.43 %
  • Всяка снимка е анонимна в първите 2-3 дена от нейното качване.
    31.34 %
  • Желая винаги да виждам автора на снимката
    11.19 %
  • Имам друго предложение, което ще оставя като коментар в темата
    2.99 %
Пак  отварям една дискутирана тема,но според мене е нужна още една анкета-за АНОНИМНОСТ на качените кадри в някакъв период от време.Това е,мисля,единственият начин  да се избегне "приятелското"гласуване тип "аз на тебе-ти на мене"и да се гласува за кадъра,не за неговия автор!

Редактирано от администратор , 13.10.2015 11:29:35

Подкрепям наличието на "анонимност" на даден кадър ....поне за 2-3 дни!
Много хубав въпрос, но мисля че е зададен с огромно закъснение Времето на групите отмина с напускането на много от авторите, които си бяха една затворена група още от създаването на сайта. Подобен е случая и с един друг форум, та даже положението там е още по показателно, как един фото сайт, съществува за една определена група хора, които така са се капсулирали, че вероятно само при смъртен случай някой може да влезе в схемата и то пак ще е роднина При нас нещата са на доста кокошкарско ниво и смятам че темата е малко неуместна Иначе подкрепям да не се вижда временно името на автора, та даже имам предложение, то да се появява чак след като добавиш своя коментар под снимката, а не още при гласуването. Така може би доста хора биха оставили едно по искрено мнение за дадена творба, ако им стиска де. Друг е въпроса, дали на някой който би проявил желание да направи градивна критика или похвала за дадена снимка и то с нужното отношение, ще му се занимава да прескача по две три страници, за да намери нещо, което си заслужава да коментира измежду "творенията" на няколко човека изпразнили си попътно памет картите си тук. Все пак се радвам, че от време на време, някой проявява желание за промяна в положителна насока
По принцип това със анонимността е добра идея и не мога да скрия факта, че сме си го мислили да го направим.
Можем да "опитаме", но трудно ще се преборим с пристрастния вот тъй като има няколко сценария, които хората могат да следват и пак да гласуват за автора, а не за творбата, напр. да влезе в персоналната страница и да разбере какво е качил дадения автор... Друг е въпроса, че могат да си пращат линкове помежду си кой какво е качил.
Така, че ще ни е трудно (да не кажа невъзможно) да избягаме напълно от проблема.

Ще добавим анкета към тази тема (дори ще бъде анонимна) за да видим какво ще излезе от нея.

цитат от vladimir12
Много хубав въпрос, но мисля че е зададен с огромно закъснение Времето на групите отмина с напускането на много от авторите, които си бяха една затворена група още от създаването на сайта. Подобен е случая и с един друг форум, та даже положението там е още по показателно, как един фото сайт, съществува за една определена група хора, които така са се капсулирали, че вероятно само при смъртен случай някой може да влезе в схемата и то пак ще е роднина При нас нещата са на доста кокошкарско ниво и смятам че темата е малко неуместна Иначе подкрепям да не се вижда временно името на автора, та даже имам предложение, то да се появява чак след като добавиш своя коментар под снимката, а не още при гласуването. Така може би доста хора биха оставили едно по искрено мнение за дадена творба, ако им стиска де. Друг е въпроса, дали на някой който би проявил желание да направи градивна критика или похвала за дадена снимка и то с нужното отношение, ще му се занимава да прескача по две три страници, за да намери нещо, което си заслужава да коментира измежду "творенията" на няколко човека изпразнили си попътно памет картите си тук. Все пак се радвам, че от време на време, някой проявява желание за промяна в положителна насока

Това с "покажи след коментар" може би не е най-удачно. По мои наблюдения преобладават емот икони и усмивки в коментарите и думата Харесвам. Имаше ограничение от 10 думи, което лично аз свалих, защото имаше огромно недоволство :) а то беше сложено с цел структурирани и градивни коментари.

Може да се направи показване на автора след гласуване или след 3-тият ден от качването, не е проблем. Не знам, кое е по-удачно.
Предложението ми да се появява името на автора чак след коментар е провокирано от факта, че така щеш не щеш, ако ти е харесала дадена снимка, ще трябва да напишеш нещо, пък дори  и емотикон да сложиш, нямаш шанс да останеш анонимен. Опита ми показва, че в цитираният от мен по-горе сайт, анонимните гласувания преобладават, защото доста хора се подлъгват да гласуват за нещо и когато видят името на автора и той не е от тяхното лоби, пропускат коментара си, та да не би случайно да се изложат, че са гласували за снимка, на човек извън тяхното обкръжение А ако все пак решите да промените нещо, варианта автора да се показва след третия ден например е по-доброто решение. Другите врътки с линкове, фейсбук и лични обаждания, които практикуват някои хора, за да уведомят групичката че са публикували поредния "шедьовър", не можем да го спрем. Дано тези жалки и смешни приоми, носят достатъчно удовлетворение на дребните им душици
цитат от vladimir12
Предложението ми да се появява името на автора чак след коментар е провокирано от факта, че така щеш не щеш, ако ти е харесала дадена снимка, ще трябва да напишеш нещо, пък дори  и емотикон да сложиш, нямаш шанс да останеш анонимен. Опита ми показва, че в цитираният от мен по-горе сайт, анонимните гласувания преобладават, защото доста хора се подлъгват да гласуват за нещо и когато видят името на автора и той не е от тяхното лоби, пропускат коментара си, та да не би случайно да се изложат, че са гласували за снимка, на човек извън тяхното обкръжение А ако все пак решите да промените нещо, варианта автора да се показва след третия ден например е по-доброто решение. Другите врътки с линкове, фейсбук и лични обаждания, които практикуват някои хора, за да уведомят групичката че са публикували поредния "шедьовър", не можем да го спрем. Дано тези жалки и смешни приоми, носят достатъчно удовлетворение на дребните им душици

Ако трябва да съм честен варианта за показване след 2-3 дни е по-добър и от към бързодействие на работа на сайта. Тъй като проверяваме кога е качена снимката и дали е изминало необходимото време. Всяко друго решение ще е по-тромаво и евентуално ще се получи забавяне на сайта :)

е нали във фотофорума е направено, анонимно е  уж, но има чалъм да се заобиколи, автора пуска един коментар, оббикновено първия или втория коментар под снимката, който после влезе, чука с мишката върху "автора" коментирал снимката и ти излиза кой е автора на снимката,
ако е от групата на Шаро, напукваш му 4 точки , ако е от вражалците - бой по каската с нулата... има и други опции да се види кой е автора, така че забравете за тази идея ... по добре да се направи така,че като гласуваш за някоя снимка автоматично да ти се връща гласа връз последната ти снимка.
примерно гласуваш за лебедова глава с  палец
http://prntscr.com/8r77jt
и веднага получаваш усмивка за  бети
http://prntscr.com/8r765c

иначе ми е чудно как пък точно владко12 излезе радетел за хигиената на гласуване,  по спомени няколко пъти го засичах в стария сайт  да опуква за норматив по 100-200-300 похвали под снимки за да му цъфне фотото кат  избор на седмицата или деня, ама тя тая  болест с точките и топ снимките е до време , кат пораснеш и ти доди акъла, ала за беля таланта ти  намалее дге ...
цитат от firefighter
е нали във фотофорума е направено, анонимно е  уж, но има чалъм да се заобиколи, автора пуска един коментар, оббикновено първия или втория коментар под снимката, който после влезе, чука с мишката върху "автора" коментирал снимката и ти излиза кой е автора на снимката,
ако е от групата на Шаро, напукваш му 4 точки , ако е от вражалците - бой по каската с нулата... има и други опции да се види кой е автора, така че забравете за тази идея ... по добре да се направи така,че като гласуваш за някоя снимка автоматично да ти се връща гласа връз последната ти снимка.
примерно гласуваш за лебедова глава с  палец
http://prntscr.com/8r77jt
и веднага получаваш усмивка за  бети
http://prntscr.com/8r765c

иначе ми е чудно как пък точно владко12 излезе радетел за хигиената на гласуване,  по спомени няколко пъти го засичах в стария сайт  да опуква за норматив по 100-200-300 похвали под снимки за да му цъфне фотото кат  избор на седмицата или деня, ама тя тая  болест с точките и топ снимките е до време , кат пораснеш и ти доди акъла, ала за беля таланта ти  намалее дге ...

Идва ми една идея, която да затрудни тези с чалъма като при фотофорума. Всяка нова снимка получава статут на "анонимна" за да речем 3 дена. Автора й няма право да коментира, нито тя да излиза в неговата лична страница до като тя е "анонимна".

Ама когато ѝ изтече анонимността, какво ще попречи на поддръжниците да се втурнат да дават гласовете си?

@supercharger  както и да го мислите, който иска да прецака системата ще я прецака. Въпрос на време е да се разучи как действа за да се манипулира. Да не говорим че повечето снимки имат воден печат и може да видиш кой е автора. Аз гласувах за анонимност за 2-3 дена, но мисля че и това е излишо. Само си създавате работа и натоварвате сървърите. Видях, че сте подредили конкурсите. Добре ще е да активирате и някой нов. Това определено ще активизира повече фотолюбителите, отколкото промени в системата за гласуване.
... една особеност трябва да се обмисли- като се направи 3 дена да не се вижда автора трябва да се намали и дневния лимит защото след 3 дена въпросната снимка ще е далече и я камилата я камилара...
Тъй като има  хиляди  начини за заобикаляне на анонимноста е по добре, всичко  да  е явно.Защо да се създават излишни трудности които  всеки които поиска може да заобиколи.Още по добре ще е  да има графа кой е гласувал за снимката както в  500 пикс. Не трябва да има нищо скрито всичко да е явно и открито ☺

Ще си позволя да ти отговоря много кратко... тъй като съм имал честта да  наблюдавам във времето твоето "творчество", бих те цитирал, защото последното изречение от коментара ти пасва идеално за твоите снимки ... "кат пораснеш и ти доди акъла, ала за беля таланта ти  намалее дге ... " Нищо лично, само констатирам факти
Въпроса за анонимността е дъвкан вече хиляди пъти ама аз си задавам други по интересни въпроси :
1. Защо вече не  виждам хубави снимки?
2. Защо повечето изявени автори вече не показват свои творби?
3. Защо сайта става все по скучен ?

И МНОГО ДРУГИ ЗАЩО
Допада ми идеята на supercharger  за това снимката да не се показва в личната страница на автора и да не може да се коментира от него, докато е "анонимна".
Към въпроса "а след това?", бих предложил ако снимката е минала през браузъра на потребителя и той не е гласувал, вече да не може... или поне определен период след това да не може...
Друг вариант е гласуването да остане винаги анонимно, т. е.  снимката, за която се гласува, но това няма да е много ефективно, поради сравнително ограничения кръг потребители и евентуалното наличие на лога и "водни" знаци...
Сещам се и за вариант "Pixoto", където гласуването е организирано като двубой на произволен принцип (системата генерира двойка снимки от една категория и можеш да гласуваш само за едната), като аз лично не съм попадал два пъти на една и съща снимка, а от страницата на потребител не може да се гласува, само може да добавиш в любими...

Честно казано, според мен идеята за анонимност на снимките няма да се получи с 2-3 дни анонимност. Винаги има начин да нацакаш системата. 

Наличието на водни знаци, които повечето автори - аз в това число - ползват също обезмисля идеята. Аз лично нямам намериние - а, доколкото си спомням, и доста други автори изразиха подобно мнение, когато темата се пусна още във 4coolpics - да пускам снимки, които излизат в Гугъл без проблеми без воден знак, за да улеснявам онези, които са решили да ги ползват без мое разрешение. Това си е мой личен избор, но другото е все едно да си оставиш колата отключена на паркинга пред метрото (да кажем) и да очакваш всички други да уважат това и после да си я намериш цяла - целеничка. 
По-добре би било (според мен) да се въведе правилото, което го има и в 500рх - просто да виждаш в полето известия кой за коя твоя снимка е гласувал. 
Това хем ще намали безмислените коментари с емотикончета, хем улеснява и работата на сървъра. А който иска да гласува приятелски/жт любезност/ за да получи гласове - ще си гласува. Това никакви мерки не могат да го спрат. Дори в международните сайтове го има. 
И аз се опасявам, че предложените мерки ще имат ефект срещу групичката гласуващи един за друг. Дори снимката да е анонимна, те ще се уведомят за нея и пак ще гласуват по старому. За съжаление рейтинга идва от гласуването, а не от обоснованите похвални коментари. Струва ми се обаче, че ще е много трудно да се направи така, че софтуера да намаля точките между свързани лица - т.е. при голям брой взаимни гласувания в относително кратък период от време да получават по 1 точка, все едно всеки от тях е гласувал само веднъж.
Обикновенните галерии могат да са си така, не виждам какъв е смисъла да се скрива автора. Кой за какво гласувал ............ на мен ми е все тая аз например ценя повече интересните коментари.
В конкурсите обаче трябва да има анонимност на авторите, при това не само докато се гласува а до края на срока за гласуване. За да се избегне шуробаджанащината снимката може да влиза в галерията на конкурса но да не се вижда от посетители в страницата на автора до края на гласуването. За да се избегне спама на линкове пък снимките могат да са с динамичен линк който да се променя при всеки рефреш.

цитат от jordan_rusev
Обикновенните галерии могат да са си така, не виждам какъв е смисъла да се скрива автора. Кой за какво гласувал ............ на мен ми е все тая аз например ценя повече интересните коментари.
В конкурсите обаче трябва да има анонимност на авторите, при това не само докато се гласува а до края на срока за гласуване. За да се избегне шуробаджанащината снимката може да влиза в галерията на конкурса но да не се вижда от посетители в страницата на автора до края на гласуването. За да се избегне спама на линкове пък снимките могат да са с динамичен линк който да се променя при всеки рефреш.

Сложим ли динамични линкове които да се променят постоянно и google ще ни изтрие от лицето на земята :)
Гласуването в конкурсите е абсолютно анонимно. Чак накрая се показват победителите и кандидатите.
цитат от d.hristov

цитат от jordan_rusev
...

Сложим ли динамични линкове които да се променят постоянно и google ще ни изтрие от лицето на земята :)
Гласуването в конкурсите е абсолютно анонимно. Чак накрая се показват победителите и кандидатите.

Хубаво си гукате за анонимно гласуване на конкурсите, ама аз лично активен конкурс не съм виждал повече от година, моля пояснете за какво става дума или само си разтягаме локуми:)))
Аз проблем с анонимността нямам ... гласувам искрено ако една снимка ме спечели, независимо дали автора мие  познат или не. Но съм твърдо за по-ограничения лимит от снимки, защото много бързо потъват особено като се появи някой който на куп качи 7-8 както тия дни често виждам.
А истината е че да се седи и преравя страници наред назад, за да се види какво е качено в последните 2-3... ами дни малко хора го правят. Повечето поглеждат 2-3 страници и до там.

Редактирано от автора , 25.10.2015 15:39:25

Анонимен постинг  (12часа) Забрана за водни знаци, лого и ...............други. (хората от групите пак ще се справят със  себе си ) все пак анонимните ще имат шанс.
Напълно безмислена АНКЕТА :)
Във фотоконкурсите снимката може да се визуализира във фрейм. Така горе в браузъра адреса ще стои един и същ.
Относно гугъл - да с динамични линкове е възможно. Визуализирането на снимки там не предпазва от кражбата им също така.
Подкрепям "След като гласувам за снимка да виждам кой е автора и"
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола