За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Както се вижда- в дилема съм за първи dSLR.
Чета ревюта, гледам снимки. Доколкото виждам основната разлика е, че при Канона цветопредаването е по-добро, но шумът на по-високо ISO е по-голям. При Никона е обратното, виждам по-некачествено цветопредаване, но значително по-малко шум при високо ISO. Въпросът ми към по-разбиращите е: кой компромис е допустимият, има ли хора сред вас, които имат тези фотоапарати (или поне един от тях) и бихте ли ми споделили ваши впечатления от опита си досега? Кои са минусите и плюсовете от опита ви или от личните ви впечатления. Дайте ми съвет, моля.
Чета ревюта, гледам снимки. Доколкото виждам основната разлика е, че при Канона цветопредаването е по-добро, но шумът на по-високо ISO е по-голям. При Никона е обратното, виждам по-некачествено цветопредаване, но значително по-малко шум при високо ISO. Въпросът ми към по-разбиращите е: кой компромис е допустимият, има ли хора сред вас, които имат тези фотоапарати (или поне един от тях) и бихте ли ми споделили ваши впечатления от опита си досега? Кои са минусите и плюсовете от опита ви или от личните ви впечатления. Дайте ми съвет, моля.
За мен шумът не е чак такъв проблем... който не е снимал на лента обикновено се впечатлява (дразни) от наличието на шум. При товато човек който мнооооого печата фотография, мога да кажа, че този шум не е толкова видим на печат..трябва да е зверски зле за да излезе дразнещо при печат. В общи линии какъвто и фотоапарат да си вземеш до към 6400 исо е абсолютно използваемо и не дразнещо. Големите разлики започват от там нагоре. На на мен почти не ми се е налагало да използвам толкова големи стойности на исо-то, при все че съм човек, който снима много архитектура и при интериор не винаги ми е позволено да използвам светкавица или пък статив (просто съм попадала в такива ситуации). Т.е разчитам на исото. Та спокойно съм стигала до 6400 без проблем...
По отношение на цветопредаването обаче съм по-капризна тъй като това вече се отразява на печата.
С никона съм снимала и не мога да кажа нищо лошо, но и не мога да го похваля. Пред него ако трябва да заложа на същата марка бих се спряла на 5100- по-добър е ..правила съм изложби с него и се представя много добре.
Виж конкретно за този Канон не мога да дам мнение не съм снимала с него.
По отношение на цветопредаването обаче съм по-капризна тъй като това вече се отразява на печата.
С никона съм снимала и не мога да кажа нищо лошо, но и не мога да го похваля. Пред него ако трябва да заложа на същата марка бих се спряла на 5100- по-добър е ..правила съм изложби с него и се представя много добре.
Виж конкретно за този Канон не мога да дам мнение не съм снимала с него.
Ако може да се вярва на цифрите, избора е много лесен. :)
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-1200D-vs-Nikon-D3200/detailed
http://snapsort.com/compare/Canon-EOS-1200D-vs-Nikon-D3200/detailed
Nikon-a в цифри наистина води, но съм повече от доволна от Canon-а :)
I have been using this Canon 1200d and Nikon d3200 from few months.
I do use these cameras, Nikon for photography and cannon for video shot.
I do use these cameras, Nikon for photography and cannon for video shot.
You are a bit late mate ! This thread started in Nov 2015 and the post before yours is 22 months old . Please, do pay attention!
Maybe you can try and start using Nikon for video and Canon for photography. You never know what you may accidentally learn or add to your skills as photographer/ videographer :)
Best Regards
Maybe you can try and start using Nikon for video and Canon for photography. You never know what you may accidentally learn or add to your skills as photographer/ videographer :)
Best Regards
Редактирано от автора , 24.11.2017 21:19:19
За да коментирате, моля, влезте в профила си!