Популярни снимки за

Всички снимки

Отново за гласуването и точките

Разглеждам страниците на сайта.Виждам снимка,която-да,става,може да се поощри автора,не е лош кадъра.Гласувам-3.8 точки...хм.Продължавам да разглеждам-ето снимка,която е наистина хубава,заслужава гласа ми,но-1.6 точки...мдаа?..Упорствам и продължавам да разглеждам-ето кадър,който ярко се откроява,впечатлява с композиция,техника на заснемане...С удоволствие гласувам за него,но...гласът ми е зачетен,но точки -0,не се отчитат от системата...Май ще се откажа да гласувам...
         Харесването има степени-хубав кадър,по-хубав,най-хубав.Поне 3 степени,ако добавите след по-хубав структурата още по -хубав,стават 4 степени.Или - харесва ми,харесва ми повече,харесва ми още повече,харесва ми най-много.Важното е ,че нивата на степенуване се определят от гласуващия,а не от Системата.Така се гласува във ФФ.Там потребителят има свободата от 3 позиции на харесване да определи колко точки ще даде на даден кадър и това е всичко,няма КОНСТАНТНИ И ВАРИРАЩИ ТОЧКИ и други сложнотии.Разказват,че в зората на космонавтиката американските инженери са си блъскали главите да изобретят уред,с който астронавтите да пишат в условията на безтегловност,тъй като обикновената химикалка не работи без гравитация,химикалът не изтича от пълнителя.И опитвали пълнител под налягане,писалка с бутало...докато не разбрали,че съветските им колеги пишат с молив!Понякога най-простото решение е и най-ефективно!
          Предлагам да се организира допитване до потребителите дали са доволни от начина по който се точкуват снимките и дали не съществуват други варианти,в които ГЛАСУВАЩИЯ да може да определи колко точки дава за един кадър,пък ако е толкова важно,да има и коефициент,който да отчита рейтинга/влиянието на гласуващия.

Редактирано от автора , 22.11.2015 12:29:15

Подкрепям, хубаво е да има степенуване при гласуването. Наистина едно ти харесва повече от друго, но пък защо да подминеш нещо което все пак не е чак толкова лошо и виждаш, че автора се старае
Абсолютно подкрепям vlatom, много пъти се повдига проблема и от други потребители, но не последва никаква реакция. Изключително нелогично е системата да ти определя колко харесваш една снимка (в крайна сметка точките това би трябвало да означават). Това е нещо което мен лично най-много ме дразни в сайта, наистина ми се ще, аз да определям коя снимка колко (за колко точки) ми харесва. Поздрави!
Като се подредят снимките по рейтинг има що годе справедлива подредба. Хубавите кадри са първи (с малки изключения). Дали първия кадър ще е отделен от следващия с 20 или с 2 точки, все ще е първи. В момента системата се основава на рейтинга на гласуващия. Предполага се че щом имаш висок рейтинг значи имаш качесвени снимки, следователно големи познания в областа на фотографията, а от там по - критично око, затова ще може да отделиш хубавите кадри и да гласуваш само за тях давайки им голям рейтинг. 
Това което предлагате е същото, само че не системата, а вие ще давате рейтинга. Ще знаете точно колко ви тежи гласа, което означава че ще може да манипулирате системата по точно. Затова - против съм. 
Пример: две снимки ви харесват еднакво, но едната понеже е на прител някак по ви ляга на сърцето, но фотографското ви око ви казва че и двете са хубави. Колко са хората които няма да дадат на приятеля максималния брой за да го "бутнат" малко повече, макар че и другата им харесва?
Подкрепям vlatom в това че  ГЛАСУВАЩИЯ да може да определи колко точки дава за един кадър. Не възразявам да има и коефициент, който да отчита рейтинга/влиянието на гласуващия, но той да се прилага към точките, които ГЛАСУВАЩИЯ дава за определен кадър.
danivas79  от поста ти разбим че неодобряваш глсуване със степени (има логика в разсъжденията ти и в определена степен съм съгласен), но не се разбира дали одобряваш формулата с която се определя точкуването или с две думи ако си първи глас под снимката 1,6 точки, а ако си втори или трети да кажем 5 точки.
Вече съм писал по въпроса, но винаги е оставало глас в пустиня. Ще го напиша и сега - коефициента на гласуващия определено е плюс на сайта (danivas79 го е обяснила в поста си, а и си е патент на 4coolpics), но формулата е мнооооого голям минус. Досега не съм попаднал на мнение в което да има и съвсем минимално колебание за някаква полза от тази формула. Колкото до степенното гласуване се колебая - от една страна е добре, но от друга е допълнително утежняване.  
И аз давах някои идеи-никаква реакция. Заради това напуснах сайта. Дано най-после собствениците откликнат на нашите предложения и поне отчасти да се възстанови предишната атмосфера. 

Редактирано от автора , 23.11.2015 20:47:36

Усмихвам се , защото темата за гласуване и точкуване ВИНАГИ е била популярна в този сайт и е била причина за доста проблеми и дрязги.Разбираемо е ,но решение на проблема няма(или поне няма такова ,което да задоволи всички потребители).Причини за това много ,няма да ги изброявам ,темата се изчерпа отдавна...:-)

Само ще ви помоля да се запитате няколко неща:
1.Защо снимам изобщо ?За кого го правя?
2.Когато публикувам снимки в този сайт ,какво "печеля "?(Възможен отговор е одобрение, удовлетворение, признание, приятно ми е да си говоря с другите, имам свободно време, намирам свободно време защото обичам фотографията,да докажа колко много съм научил и т.н)
3.Ако снимката ми има рейтинг 30.6 има ли шанс да не съм оценен подобаващо?Ами ако има рейтинг 50 , дали е толкова добра ?Но пък, ако е с рейтинг 1.6 или 10 ,тогава трябва да има нещо нередно, снимката си беше хубава :-)
4. Когато публикувам снимка в други сайтове получавам ли същите положителни/отрицателни отзиви?
5.Кое е нещото ,което ме кара да продължавам да снимам и публикувам в този сайт?
6.Ако гласуването беше такъв проблем ,защо не реших да се преместя на друго уеб пространство и ако го направя, дали ще ме накара да се почувствам по-добре (ама наистина).

Ще ви кажа какво мисля аз ...В началото получавах малко гласове и като "новобранец" си мислех ,че причината е само в снимките ми .Не се мина много и разбрах ,че високите рейтинги в сайта са резултат от различни неща :
а) Някои потребители притежаваха добра техника и бяха години напред в познанията си по отношение на фотографията.
б) Други бяха професионалисти и фотографията им беше професия.
в) Тези бяха от типа любители с добри познания. 
г) Онези гласуваха доста , в което няма лошо, ако резултата "харесвам" ,"усмивка " или нещо подобно ги задоволяваше.

И така , реших да бъда по-активен и рейтигите ми се подобриха.Тогава обаче осъзнах ,че нищо във фотографиите ми не се беше променило!Осъзнах, че хората от група "а" и "б" не са много активни в гласуването и прекарват доста време в учене на похвати и техники във фотографията вместо часове в 4куулпикс/фотоплейс.

Има няколко неща, които научих ,когато се сблъсках с фотографията:
- Не кълни този,които не е свършил отлична работа като фотограф на сватбата ти :-) ,може да се окаже ,че те е провокирал да откриеш един нов свят ,за който не си и подозирал дори.
- За мен е удоволствие, когато попадна на профил в този или който и да е друг сайт, където фотографиите " говорят ". Това ме провокира да направя нещо различно, да науча нещо ново.
-Има голяма разлика в това, дали рейтинга ще ни накара да отворим някоя снимка или като кликнем на нея, снимката ще ни накара да не обръщаме внимание на рейтинга. 
-Добрата критика (пък дори и агресивната) са от огромно значение.
- Няма по-голямо удовлетворение от това да погледнеш назад и да разбереш ,че си извървял дълъг път от времето ,когато си публикувал първата си снимка .Тогава единственото "константно " нещо е удовлетворението ти, а "вариращи" са само гласовете и мненията на другите.

-Ако си написъл много "мъдрости"  (като тези по-горе) е време да се ориентираш към приключване ,че ставаш скучен.

Аз съм "за" против гласуването в общият поток от снимки и винаги ще бъда. Защо ?Казвал съм го май ,но какво пък:
Състезанието трябва да е при конкурсите ,които са си неактивни в момента (не че съм проверявал днес ).
Какво печелим от конкурсите? ДА СЕ НАПЪНЕМ ДА ЗАСНЕМЕМ НЕЩО ПО ЗАДАДЕНА ТЕМА!
ПОВЕЧЕ КОНКУРСИ НА РАЗЛИЧНИ ТЕМИ (и моля ви не 1 година продължителност на конкурса). В момента и дори преди участваме/участвахме в един безкраен конкурс без правила и резултати.Е резултати имаше и има ,но май на никой не му харесват.

....със здраве!
Поздрави!

@mishel58 Щом я ползвам, значи я приемам. Имала съм извесни оплаквания (не със системата за рейтинг) и съм писала на админите директно. Изпадането във всякакви крайности не е в моята същност. За мен винаги има какво да се подобрява, но това което се предлага за стъпаловидното точкуване за мен е стъпка назад, а не подобрение.
Сайта не е мой, аз само го ползвам, ако искам ползвам го, ако ме дразни не го ползвам. Просто е. Старите потребители ги дразни - ами добре, да си направят техен сайт да управляват една камара мрънкащи и вечно недоволни потребители и тогава пак ще си говорим.
В момента единственото което ме дразни и може да ме накара да ползвам услугите на друг сайт са непрестанните сривове на сървърите тук. Недопустимо е. 

В последната година колко теми има отворени за точкуването и колко за фотография? Направи си изводите какво ги интересува повечето потребители - фотографията или точкуването. Ти сам си писал, че ще почерпиш бира някого ако му посочи критичен коментар. И това ли може да се контролира от системата или от собственика - какво да пишат потребителите? Сайта беше сринат още преди покупката му, ние се погрижихме за това. Има си мениджъри да се оправят. Мен като не ме кефи си бия камшика и това е, сайтове за фотография колкото искаш има.
Какво повече искаш да обсъждам - безмислено е.
цитат от ehnaton

Усмихвам се , защото темата за гласуване и точкуване ВИНАГИ е била популярна в този сайт 
....със здраве!
Поздрави!

Умни мисли ! ....но има ли кой да ги прочете подобаващо и да вникне в смисъла им ?
"СтремежЪт към върха"  е водещ... и често ни подвежда в преценките си!  Грешно при това...  но важното е да не обидим "другарчето" ( примери бол)

danivas79

Не подкрепям позицията  - за биенето на камшика.  Именно в общите усилия (на собствениците + участниците) един сайт може да върви напред. Факт е, че много  " велики автори  (!)  "   (умишлено са кавичките) спряха да влизат тук, но не защото няма какво да покажат а просто са "пораснали"...и талантът вече им е проходил  , но това е друга тема.
Не става само с ръкопляскане, нито пък с приятелско подбутване, дори кадъра да не става за гледане - иска се обмяна на мисли фотографски, насоки, критика, основателни похвали...  И без сръдни!  Трудно е  да преглътнеш "собственото си харесване" при направена забележка...а трябва!  Трябва ,ако искаш да "проходиш" и ти. (Принципно казано,не е индивидуално в случая)
Ами........снимайте повече.........и говорете!

Редактирано от автора , 25.11.2015 10:14:09

Ще се опитам да отговоря на това, най-вече на ehnaton, защото е писал най-много по темата. 

Първо с въпросите - много са хубави и за да си построя аргументацията ще трябва да започна с отговори на тях. Какво да се прави - и да ми искат мнението, и да не го искат - много обичам да се обаждам... :)

1.Защо снимам изобщо ?За кого го правя? 
Снимам за себе си - обожавам да снимам почти всичко. Снимам, защото ми харесва.
2.Когато публикувам снимки в този сайт ,какво "печеля "?(Възможен отговор е одобрение, удовлетворение, признание, приятно ми е да си говоря с другите, имам свободно време, намирам свободно време защото обичам фотографията,да докажа колко много съм научил и т.н)
Тук отговорът е малко по-дълъг - от 4coolpics започнах - търсех си фотосайт и този беше първи резултат в Гугъл - спечели ме банера "тук прохождат талантите". Тогава качвах хем да се науча, хем за одобрение, хем защото намирам свободно време за фотография и искам да я споделя и пр. По-късничко  започнах да качвам снимки и заради възможности "да покажа колко съм научила", признание и "приятно ми е да си говоря с другите". Ако трябва да съм точна обаче "печалбата" е малко проблемна като категория - най-вече много много време прекарано пред компютъра и хиляди изгледани снимки. Има си положителни страни, стига да научаваш нещо, обаче ако това не се случва, или просто става бавно - времето прекарано така става изгубено.
3.Ако снимката ми има рейтинг 30.6 има ли шанс да не съм оценен подобаващо?Ами ако има рейтинг 50 , дали е толкова добра ?Но пък, ако е с рейтинг 1.6 или 10 ,тогава трябва да има нещо нередно, снимката си беше хубава :-)
В същност има. Доста се тормозех в началото защо други снимки, по-лоши от моите получават повече гласове. Отговорът беше само един и то прост - шуробаджанащина. В един момент и за моите снимки започнаха да гласуват - защото вече не бях регистрирана от преди две седмици. Правила съм си експерименти - да кача някоя снимка от архива и да видя колко гласа ще събере сравнена с т.друга снимка от същия ден на същото нещо. Разликата е фрапантна. Самите снимки са снимани от един и същи човек с умения на едно ниво - променили са се обаче очите, които ги гледат и респ. гледната точка на онези, които гласуват за тях.Това е друга тема - за "приятелското гласуване" и прочее. И да, напълно е възможно снимката НАИСТИНА да си е хубава и да не получи гласове. Колкото до високия рейтинг - както казах, виждала съм големи глупости с такъв, така че това не доказва нищо. Чисто и просто не се вписва в "творческата концепция" на някого. Впрочем, дразнещо е. Много отдавна престанах да съдя за качеството и стойността на една снимка по това колко гласа е събрала тук - тези двете нямат нищо общо.
4. Когато публикувам снимка в други сайтове получавам ли същите положителни/отрицателни отзиви?
И да, и не - зависи от кадъра. Но се е случвало една снимка много да се хареса тук и да бъде отхвърлена от други сайтове и обратно. Не качвам само тук, а в още два-три сайта (международни включително). 
5.Кое е нещото ,което ме кара да продължавам да снимам и публикувам в този сайт?
Дойдохме си на думата. Тук публикувам от носталгия вече. Нищо друго. От тук започнах и много ми харесваШЕ (наблягам на миналото време неслучайно). Писала съм го безброй пъти - сайтът ЗАПАДА, ИЗЧЕЗВА , УМИРА и така нататък. Качеството на снимките се влошава, авторите бягат от тук, или просто се отказват. Да се върнем на въпрос 2 - няма много хора, с които да си говориш, защото онези, които си познавал от стария сайт вече не са тук или качват много рядко, за одобрение, учене и прочее не може дума да става, не защото съм "надрастнала" сайта и нивото му, а просто защото то падна главоломно. За признание също не може да става дума - при 20-30 отваряния на снимката изобщо (и говоря за кадри, които са добри и приети чудесно в други сайтове) за какво признание, показване на научено и прочее говорим???
6.Ако гласуването беше такъв проблем ,защо не реших да се преместя на друго уеб пространство и ако го направя, дали ще ме накара да се почувствам по-добре (ама наистина).
Гласуването ме дразни, да. Системата за точкуване е малоумна! Не е нужно да си трия профила тук, за да се преместя някъде, впрочем. Просто преставам да качвам тук и готово! Без драми и photoplace-самаубийства. Честно казано, на мен ми е леко обидно - все пак всеки е вложил време и усилия в работата си и гласуването и преглеждането са само малка част от това колко точно се цени тя в дадена общност. (нали си говорихме за признание). Още по-обидно е един глупав алгоритъм да решава колко точно ми харесва дадена снимка или колко "струва" някоя моя такава. Не че имам 10 самостоятелни изложби или нещо подобно, но все пак някак си не е честно. Уж говорим за някаква общност на потребителите, семейство ако щете, а истината е, че повечето потребители се стремят да си изпразнят картите памет тук. Намаляването на броя снимки за качване на ден поограничи нещата, но пак си го има. Резултатът е, че стана някакъв еквивалент на фото група във фейсбук. Според мен - отново се повтарям, но няма как - това е недопустимо за един сайт, който нарича себе си фотографски. Не са много такива платформи на български. 

Според мен тази дискусия е излишна, не защото темата е изчерпана, а защото никой нищо няма да направи. Тъжно, но факт. Харесали са си администраторите една система и си я държат. Без значение от нашето мнение. Иначе отдавна да са я сменили - имаше хиляда теми по въпроса. Преди да напиша това, реших да проверя колко снимки съм качила от стартирането на новата платформа насам. Оказаха се само 11. Не защото не съм снимала, а защото не съм качила много неща тук. Както написах и по-горе, от носталгия по хубавото време, което прекарвах тук. Рейтингът на всички снимки е горе-долу подобен - прегледи между 20 и 30 пъти, гласове 7 -8, рядко 10 - 20. Не е много окуражаващо да продължаваш, нали? Не само заради точкуването, рейтинга и така нататък, а и защото очевидно никой не разглежда работата ти и/или няма какъв коментар да спретне по въпроса. Няма кой да те научи, или ако има - не желае да отдели от времето си за това. 

danivas79
Не мисля, че потребителите са се погрижили толкова много за "сриването на сайта". Моето наблюдение е точно обратното - от покупката насам нещата стават все по-зле. Няма да ги изброявам, защото ми писна да го правя. Имам 5-6 ужасно дълги поста във форума (какъвто ще бъде и този, впрочем) избери си който искаш. Просто има явно някакво игнориране на подобни мнения. 
Съгласна съм обаче за едно - при липса на промяна - биенето на камшика е единствения начин. Никак не ми харесва да го кажа. Много ми се иска нещо да стане и сайтът да оживее, но вече почва да ми омръзва да се надявам. Случва ми се - ей така веднъж седмично - да мина през сайта и да разгледам какво става - и като видя най-новите снимки и форума си тръгвам, без да качвам  или да гласувам. Вече почти не правя и двете. Още време сайтът да е на тоя хал  и аз, както други доста направиха преди мен, просто ще се откажа дори да влизам тук, камо ли да качвам. Едно R.I.P. на сайта, така да се каже. 
igor100
Именно в общите усилия (на собствениците + участниците) един сайт може да върви напред.​Не става само с ръкопляскане, нито пък с приятелско подбутване, дори кадъра да не става за гледане - иска се обмяна на мисли фотографски, насоки, критика, основателни похвали...  И без сръдни!  Трудно е  да преглътнеш "собственото си харесване" при направена забележка...а трябва!  Трябва ,ако искаш да "проходиш" и ти. 

Вярно е, но в тази платформа това просто не се случва. Преди имаше опити поне, сега и това го няма. Но пак се връщаме на въпросите от по-горе и на "защо качвам снимки тук" и т.н. 
Конкурси трябват, но колкото пъти питам - просто въпросът ми се игнорира от администраторите. Всеки път. Та се отказах и да питам. Останаха тези дългите коментари само, говорене на съвест, ама като гледам въпреки дължината, и тях ги игнорират. 

Та хора - съвет от мен - ОТКАЖЕТЕ СЕ. Болно ми е, че го казвам, не искам да е така. Stage 1 - denial. Не знам кой и защо, но явно някой се опитва умишлено да съсипе този сайт. Ефективно е, доста бих казала. Няма да стане с усилия на потребителите.  Ако беше така, досега хората, които коментират във форума, щяха да са построили не нов сайт, ами направо Комунизма (Социализма, или каквото там е в лозунга). Нищо не се променя, или се променя със скоростта на охлюв с лумбаго. 90% от потребителите, които все още пишат тук говорят за това шибано точкуване и никой не ебава (ако иска някой да му сложи червени точки на това, не ме интересува - това е грозната истина) да го промени и не само него. Колко време трябваше да се ограничат броя снимки на ден? Вместо това обаче доизпипваме изгледа, оправяме се с проблеми в сървъра и прочее. Човек в един момент почва сериозно да губи търпение. Аз вече съм почти до там. Как точно от май тая година не можете да оправите пет неща по сайта? Защо, мамка му? Или може би сме невидими? Ясно ми е, че системното администриране е пипкава и бавна работа, но все пак. Просто на мен вече ми омръзна. Омръзна ми нищо съществено да не се променя, омръзна ми мнението ми да се игнорира, омръзна ми едни и същи проблеми да се дъвчат без реакция, омръзна ми, наистина ми омръзна. 

Просто пуснете PhotoPlace/ 4coolpics да си отиде в небитието. Така само удължаваме агонията му - а вече сме на етап предсмърти гърчове и пяна на устата. Тук има нужда от дефибрилатор, силни лекарства (от сорта на лидокаин и прочее) и много ефективна и навременна лекарска намеса. С чай от босилек няма да стане. 

Редактирано от автора , 26.11.2015 14:45:09

Много дълго,НЕВЕРОЯТНО ЕМОЦИОНАЛНО И точно в ПРОБЛЕМА!Който има уши,да чуе,който има очи,да види.........Но до този момент от админите-мълчание!
Бистра  правилно е усетила нещата, даже четейки поста и си мисля , че ако някой разбиращ от поддръжка на сайт мераклия копира едно към  едно старата платформа на сайта  със старото оформление   и правила,  и  я кръсти примерно COOLpics.com, и я пусне наново, ще  привлече повече от  90% от бившите и настоящи кулпикси и ще зашие един звучен шамар на новите собственици плюс  купката  от 20-ната администратори, модератори и тем подобни съзидатели на новия сайт ... ;-)
Бистре, радвам се ,че сподели какво чувстваш към промените и положението в сайта.
Не сме много тези, които пишем във форума, но това го оставям настрана за сега.Словата ти бяха наистина много емоционални, както писа Владимир Томов, но за съжаление това не решава който и да е проблем в този сайт(в много случаи дори и отвъд сайта не би помогнало).
Болно ти е, омръзнало ти е от липсата на промени...Знаеш ли, всъщност и други хора в този сайт и извън него се чувстват по подобен начин. Аз лично споделям голяма част от това ,което си написала, но има неща с които не мога да се съглася.

Ще посоча някои:

1. Нямаме право да апелираме към бойкотирането /затварянето НЕ само на този ,но и на който и да е друг сайт(обратното е по -възможно!). Елементарно е, той не ни принадлежи.Гости сме тук. И преди някои да се засегне относно това какво е дал на сайта...Даааааа, потребителите са една от най-важните части на сайта.Факт ,който би трябвало да се оцени подобаващо от управата и собствениците.

2.  Ако или когато този сайт затвори /изчезне от интернет/ ,как точно, това ще помогне на някого да се почувства по-добре? Ще спре "агонията" ли ?Аз разбирам,че много от нас са вложили много средства и време в това хоби, но ми се струва малко прекалено да го удряме на мелодраматизъм.

3. Какво ще стане и до къде ще стигнем, ако започнем да си изпускаме нервите?Ще кажем неща, от които ни боли и ще ни мине ?Ще променим нещо като "тихо" изкрещим на управата ,че не ни харесва точкуването?Ще решим проблемите на този сайт ли?Съмнявам се...

Firefighter (г-н Гълабов)
Не мисля ,че новата платформа ти е проблем ,защото ако беше ,щеше да направиш онова, което се налага, за да промениш нещата. Най -лесното е да се откажем, защото "видиш ли било трудно".Най-трудното е да извървим дългият път с препятствията, за да стигнем пак там на "онова фото (place)място ,където (photo) мераклийте общувахме". Всяко нещо си има цена и ако не сме готови да я платим е най-добре да се сърдим на себе си! 

Боли ме и мен куулеги , за следното :

До кога ще сме едни и същи коментиращи? Къде са мненията на останалите потребители? Някой друг освен тези редовните ,които пишем тук интересува ли го бъдещето на сайта?

Искаме фотографска общност ...Ами това не се прави като 6 или 10 души,които решават вместо другите, а  те(останалите) явно са си "ок" с всяка промяна или решение. Ако искате ми се засягайте ,сърдете , но да бъдем част от една фотографска общност изисква повече от това да правим само най-приятната част от заниманието (това е към мълчаливите).

*Не защитавам управата относно промените , но се запитайте дали е редно да се правят промени ,защото 5 или 10 потребители са решили ,че нещо не им харесва.( не става дума за техническите нередности).

Имало много хора дето си изпразвали флашките, ами ако имаше  20 тина потребители ,които да им напишат ,че фотографиите им не струват и се повтарят, дали щаха да продължават да ги пускат без да се замислят. Видях такъв коментар на Бистра .Браво за което! Има и други методи, за да разрешим подобен проблем и сами. 

Много неща ме отблъскват от настоящият сайт, но точкуването и бавните промени на платформата не са на 1-во място.ВИЖ липсата на много от старите потребители е N1. Това, което ме кара да идвам отново е фотографията, малкото останали познати лица,както и факта ,че и аз от тук съм тръгнал. Липсата на свободно време в последната година също ме е спирала да публикувам и коментирам, но продължавам да идвам, да намирам малко свободно време и ще опитам да го правя по-често в бъдеще.

Първият ми пост беше насочен към всички .Да си зададем въпросите на себе си. В този смисъл, не беше нужен отговор от никого. Но се радвам, че Бистра сподели!

Аз съм сигурен ,че ще се сетите всички, че процеса на западане на сайта не започна с промяната на платформата, просто сайта беше стигнал до преломна точка и беше въпрос на време 4coolpics да "пожъне" същата съдба като този сайт, ако не го бяха купили.

Ако съм пропуснал нещо или някого пишете и ще отговоря !

Весел уикенд!

Редактирано от автора , 28.11.2015 04:40:31

Много хубави и задълбочени мнения за психологията на гласуването и мнимата полза от точките, но според мен проблема е в това, че при новата платформа се загуби живия контакт между потребителите на сайта и стана някак си скучноватичко. Да, доста по-професионална е визията на сайта, но колцина са професионалистите? За такива, като мен сайта загуби привлекателността си, а колкото и да се напъвам не мога да постигна професионални резултати, които да съответстват на новата концепция.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола