За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Ще започна с предложение към админите > да се изработи опция при която на някоя стара снимка в профила като цъкнеш да я изпраща като токущо качена използвайки от дневния лимит по този начин ще може да се показват стари снимки без да се нарушават правилата с повторно качване на снимка. Това няма да задоволи разни точкогонци които умишлено качват ако не една и съща снимка то 10 снимки от едно и също място изпразвайки си картите да гонят точки. За мен е нормално едно място да го снимаш по 10 начина след което като източиш снимките си избираш най-добрата а останалите фира и толкова!
Това си е нарушаване на правилата. Дори е по-нечестно да я "повдигнеш" по такъв начин, отколкото да я качиш отново. По-скоро трябва да може напр. при гласуване за стара снимка, тя да излиза при новите, защото обикновено снимките изчезват няколко дни след качването си (освен ако не са с висок рейтинг и попадат в класациите).
Като гледам снимките на някои хора, оставам с убеждението, че сайта има сключен договор с фирма за недвижими имоти. Имаме възможност някои обекти и терени, да ги проследим от поне 10 или повече гледни точки. Имам предложение към въпросните "автори"... слагайте и цена бе хора :))))
Толкова пъти вече повдигате тази тема....и все не разбирам кой за какво говори?? Честно!
Толкова ли е трудно да се дадат визуални примери или пък да се кажат нещата с истинските им имена - потребител, "имот", първото качване на същата снимка и т.н.
Темата ще си остане...куца. (тъй мисля)
Толкова ли е трудно да се дадат визуални примери или пък да се кажат нещата с истинските им имена - потребител, "имот", първото качване на същата снимка и т.н.
Темата ще си остане...куца. (тъй мисля)

Ами те авторите ако са видяли темата, са се припознали със сигурност, но това не им пречи да продължават в същия дух

Темата е обсъждана през месец май! Но никой от админите не взе отношение, както и по много други въпроси, и работата пак се умълча! И не разбрахме разрешено ли е да качваме вече показвани на сайта снимки - преди седмици, преди месеци... Доколкото знам, правилата забраняват това! Но пък щом се прави непрестанно... А и някои фотографи направо прекаляват с тази си дейност, че и по няколко пъти един и същи кадър! Още по-странно е, че отново и отново се гласува и се пишат коментари! От година и девет месеца качвам снимки на сайта и съм повторила само две, за което имам логични обяснения защо съм го направила! Та, питам админите: да качваме ли повторно снимки, ако мнооооооого си ги харесваме или ако искаме да изпитаме паметта на колегите, или "просто така", защото "какво от това", или понеже нямаме нови снимки, пък трябва да сме все на сайта, или... Може и да се регламентира след какъв интервал от време е позволено повторно качване, ама да няма после потретване и попетване! И тъй като всичко това трябва някой да го следи, имам отсега чувството, че нещата ще се задълбочат в гореизложената посока и ще започнем постепенно всички да си гледаме само старите снимки... То поне да имаше опция за редакции, та да научим нещо от повторенията! Но управляващите на сайта сметнаха, че капризничим! Защото явно не знаят и упорито не искат да научат, че фотосайтовете не са само изложбени зали или машини за пари, а и своеобразни училища по фотография... Важното е на някого, от когото всичко зависи, да му пука! А дано, ама надали...
Какво повторно качване бе, хора... Ако имам една снимка в профила си, едва ли е допустимо да я качвам втори път. Няма да е лошо по някакъв начин да виждаме стари снимки, но не и да се качват повторно.
Omsifan: Мисля, че бях достатъчно ясна по-горе, но отново ще кажа: някои фотографи качват една и съща снимка по няколко пъти (и то не най-успешните си), дори не става дума за повторно качване! Или качват кадри, направени на едно и също място, като всеки път са отстъпвали вдясно или вляво по 5-6 метра! Или мястото е снимано сутринта, следобед и надвечер! И повдигнах отново въпроса, защото не съм единствената, която забелязвам това неуважение към другите фотографи, да не употребя други, по-точни думи! Вие слагате рядко снимки на този сайт и може би затова не сте забелязали гореизложеното! Всички, които качват тук снимки всеки ден или през ден, са наясно за какво говоря! Стари снимки могат да се виждат безпроблемно на профила на всеки - чрез рулиране надолу, чак до първата им, качена преди години снимка!
Не мисля че качването на снимки от едно и също място е проблем. всеки ден и сезон нещата изглеждат различно. Зависи от времето ъгъла на снимане и други.Една снимка на един и същ обект в различно време създава различно усещане когато се гледа.А и така може да се направи оценка до колко се развива един автор и самия автор да може да намери правилния подход и начин за правене на една снимка чрез оценката на по-напредналите фотографи.И аз качвам снимки от един и същ обект за което се извинявам ако това е проблем за вас, но не виждам нищо лошо в това да покажа едно място от различни ъгли и различна светлина и цветове.
А за абсолютно един и същ кадър може би обяснението е в това че е обработен по качествено вторият път.

Редактирано от автора , 07.03.2017 21:15:22
За да коментирате, моля, влезте в профила си!