За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Мислите ли,че е редно да има празни/анонимни (без качени снимки и каквато и да е информация за потребителя), служещи като втори (или трети,четвърти...) профил, които биват използвани за систематично хулиганстване под кадри на други потребители?
Точно така, да се гласува за снимките без да се знае името на автора иначе какъв е смисъла ,всеки да гласува за познати.
СУПЕР САЙТ НА БРАТОВЧЕДИ ,ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,НО СЕ ПРОБВАЙТЕ И ПО ДРУГИ САЙТОВЕ ДА ВИДИМ ТАМ КАК ЩЕ ВИ ОЦЕНЯТ.
СУПЕР САЙТ НА БРАТОВЧЕДИ ,ДА СТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ,НО СЕ ПРОБВАЙТЕ И ПО ДРУГИ САЙТОВЕ ДА ВИДИМ ТАМ КАК ЩЕ ВИ ОЦЕНЯТ.
Ще си позволя да коментирам това твърдение: България е малка държава и е много вероятно всички да сме братовчедиТова в кръга на шегата
А сега по същество... Прочетох някои от "критиките" на въпросния "автор". Не видях, след като е толкова напред с материала, веднъж да сподели своя опит и да отправи наистина градивна критика. А за това кой как ще го оценят по другите сайтове... Смятам че всеки сам решава, кога е дорасъл за места в които има по напреднали в сферата на фотографията. Ще се радвам "авторе" да пуснеш линкове с твои творби тук в темата, които жънат успехи по международните фотогравски форуми
Повярвай, ще се гордеем със теб
ХАХАХА БРАВО БРЕ СУПЕР СИ
МАЙ ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ САМО БРАТОВЧЕДИТЕ ТУК
За друго не знам, но апатията на потребителите в сайта е отчайваща ...
така е за съжаление.
Абсолютно прав си и поддържам мнението ти на 100 % !!! На който не му изнася да си търси друг сайт с надеждата да го оценят!!! Творчеството което предлагаш ценя и естествено - гласувам защото наистина е достойно за уважение !!!Рейтинга на повечето от снимките ти говори сам за себе си !!!Това - JORDAN плете интриги и се мъчи да покаже колко напред са американците и какви нисши създания сме ние --- тъпите балканци !А този дето се застъпи за JORDAN- взе че се обиди и си изтри снимките ...които и без това не бяха нищо особенно !!!!Е това е от мен!Лека и приятна вечер!!!
Редактирано от автора , 03.10.2016 14:36:09
По какъв начин споделянето на снимки е интрига? И изобщо,къде го видя това налагане на мнение чрез показване на един портрет или пейзаж? Никъде в правилата не пише,че сайтът е за фотографии само от България и много други хора споделят снимки от цял свят и това е страхотно, защото човек трябва да попоглежда и отвъд собствения си кокошарник, поне от време на време. Скачаш на бой излишно, въпросът ми беше съвсем за друго.
И наистина имам молба - хайде, да оставиш личните обиди и обидни имена настрани,нищо не ти дава основание за това.
И наистина имам молба - хайде, да оставиш личните обиди и обидни имена настрани,нищо не ти дава основание за това.
Из "Условия за ползване" на сайта:
II. Общи разпоредби
При добавяне на мнение/коментар във форумите, снимка или коментар, Вие се съгласявате да не публикувате рекламни съобщения, да не нарушавате добрия тон, както и да не обиждате останалите участници в дискусията.
VI. Услуги, изискващи регистрация
Създаването на повече от един потребителски профил е забранено.
Презънс ЕООД си запазва правото да прецени дали да предостави профил (акаунт) на потребителя, да отстрани или ограничи потребителски профили, които по своя преценка счита за неприемливи, както и в случай, че има основателни съмнения за нарушаване на настоящите общи условия.
Админите са на ход.
II. Общи разпоредби
При добавяне на мнение/коментар във форумите, снимка или коментар, Вие се съгласявате да не публикувате рекламни съобщения, да не нарушавате добрия тон, както и да не обиждате останалите участници в дискусията.
VI. Услуги, изискващи регистрация
Създаването на повече от един потребителски профил е забранено.
Презънс ЕООД си запазва правото да прецени дали да предостави профил (акаунт) на потребителя, да отстрани или ограничи потребителски профили, които по своя преценка счита за неприемливи, както и в случай, че има основателни съмнения за нарушаване на настоящите общи условия.
Админите са на ход.
jordan: Админите не са на ход от половин година - не ги чакай! И аз пиша, и други пишат, но няма кой да отговори, защото... Тук трябва някой да обясни ЗАЩО... Относно потребителските профили, ясно е за всички, че има фотографи с не един профил! По-скромничките гласуват от него за себе си, а обидените хулиганстват под снимките и няма кой да ги изгони! Но ако ние наругаем тук админите, веднага ще се появят, за да ни отстранят за един месец... А може и някой фотограф да реши да си почине от неразбориите тук за един месец, само и само админите да се появят! Ами ако сайтът вече е на автопилот?! Тя науката бързо крачи...
руси ли си пуси ли си ,гледай си твоите творения, никой точно пък на теб не ти иска мнението супер фотографе.
Хулиганстване има, защото то се позволява. Апатия на потребителите има, защото вече втора година тя умишлено се насажда.
Тук ще копирам един мой стар коментар (от миналата година, горе-долу по същото време), защото ми омръзна да повтарям едно и също. Да живее copy-paste опцията.
Ето го и него:
Тук ще копирам един мой стар коментар (от миналата година, горе-долу по същото време), защото ми омръзна да повтарям едно и също. Да живее copy-paste опцията.
Ето го и него:
Ще се опитам да отговоря на това, най-вече на ehnaton, защото е писал най-много по темата.
Първо с въпросите - много са хубави и за да си построя аргументацията ще трябва да започна с отговори на тях. Какво да се прави - и да ми искат мнението, и да не го искат - много обичам да се обаждам... :)
1.Защо снимам изобщо ?За кого го правя?
Снимам за себе си - обожавам да снимам почти всичко. Снимам, защото ми харесва.
2.Когато публикувам снимки в този сайт ,какво "печеля "?(Възможен отговор е одобрение, удовлетворение, признание, приятно ми е да си говоря с другите, имам свободно време, намирам свободно време защото обичам фотографията,да докажа колко много съм научил и т.н)
Тук отговорът е малко по-дълъг - от 4coolpics започнах - търсех си фотосайт и този беше първи резултат в Гугъл - спечели ме банера "тук прохождат талантите". Тогава качвах хем да се науча, хем за одобрение, хем защото намирам свободно време за фотография и искам да я споделя и пр. По-късничко започнах да качвам снимки и заради възможности "да покажа колко съм научила", признание и "приятно ми е да си говоря с другите". Ако трябва да съм точна обаче "печалбата" е малко проблемна като категория - най-вече много много време прекарано пред компютъра и хиляди изгледани снимки. Има си положителни страни, стига да научаваш нещо, обаче ако това не се случва, или просто става бавно - времето прекарано така става изгубено.
3.Ако снимката ми има рейтинг 30.6 има ли шанс да не съм оценен подобаващо?Ами ако има рейтинг 50 , дали е толкова добра ?Но пък, ако е с рейтинг 1.6 или 10 ,тогава трябва да има нещо нередно, снимката си беше хубава :-)
В същност има. Доста се тормозех в началото защо други снимки, по-лоши от моите получават повече гласове. Отговорът беше само един и то прост - шуробаджанащина. В един момент и за моите снимки започнаха да гласуват - защото вече не бях регистрирана от преди две седмици. Правила съм си експерименти - да кача някоя снимка от архива и да видя колко гласа ще събере сравнена с т.друга снимка от същия ден на същото нещо. Разликата е фрапантна. Самите снимки са снимани от един и същи човек с умения на едно ниво - променили са се обаче очите, които ги гледат и респ. гледната точка на онези, които гласуват за тях.Това е друга тема - за "приятелското гласуване" и прочее. И да, напълно е възможно снимката НАИСТИНА да си е хубава и да не получи гласове. Колкото до високия рейтинг - както казах, виждала съм големи глупости с такъв, така че това не доказва нищо. Чисто и просто не се вписва в "творческата концепция" на някого. Впрочем, дразнещо е. Много отдавна престанах да съдя за качеството и стойността на една снимка по това колко гласа е събрала тук - тези двете нямат нищо общо.
4. Когато публикувам снимка в други сайтове получавам ли същите положителни/отрицателни отзиви?
И да, и не - зависи от кадъра. Но се е случвало една снимка много да се хареса тук и да бъде отхвърлена от други сайтове и обратно. Не качвам само тук, а в още два-три сайта (международни включително).
5.Кое е нещото ,което ме кара да продължавам да снимам и публикувам в този сайт?
Дойдохме си на думата. Тук публикувам от носталгия вече. Нищо друго. От тук започнах и много ми харесваШЕ (наблягам на миналото време неслучайно). Писала съм го безброй пъти - сайтът ЗАПАДА, ИЗЧЕЗВА , УМИРА и така нататък. Качеството на снимките се влошава, авторите бягат от тук, или просто се отказват. Да се върнем на въпрос 2 - няма много хора, с които да си говориш, защото онези, които си познавал от стария сайт вече не са тук или качват много рядко, за одобрение, учене и прочее не може дума да става, не защото съм "надрастнала" сайта и нивото му, а просто защото то падна главоломно. За признание също не може да става дума - при 20-30 отваряния на снимката изобщо (и говоря за кадри, които са добри и приети чудесно в други сайтове) за какво признание, показване на научено и прочее говорим???
6.Ако гласуването беше такъв проблем ,защо не реших да се преместя на друго уеб пространство и ако го направя, дали ще ме накара да се почувствам по-добре (ама наистина).
Гласуването ме дразни, да. Системата за точкуване е малоумна! Не е нужно да си трия профила тук, за да се преместя някъде, впрочем. Просто преставам да качвам тук и готово! Без драми и photoplace-самаубийства. Честно казано, на мен ми е леко обидно - все пак всеки е вложил време и усилия в работата си и гласуването и преглеждането са само малка част от това колко точно се цени тя в дадена общност. (нали си говорихме за признание). Още по-обидно е един глупав алгоритъм да решава колко точно ми харесва дадена снимка или колко "струва" някоя моя такава. Не че имам 10 самостоятелни изложби или нещо подобно, но все пак някак си не е честно. Уж говорим за някаква общност на потребителите, семейство ако щете, а истината е, че повечето потребители се стремят да си изпразнят картите памет тук. Намаляването на броя снимки за качване на ден поограничи нещата, но пак си го има. Резултатът е, че стана някакъв еквивалент на фото група във фейсбук. Според мен - отново се повтарям, но няма как - това е недопустимо за един сайт, който нарича себе си фотографски. Не са много такива платформи на български.
Според мен тази дискусия е излишна, не защото темата е изчерпана, а защото никой нищо няма да направи. Тъжно, но факт. Харесали са си администраторите една система и си я държат. Без значение от нашето мнение. Иначе отдавна да са я сменили - имаше хиляда теми по въпроса. Преди да напиша това, реших да проверя колко снимки съм качила от стартирането на новата платформа насам. Оказаха се само 11. Не защото не съм снимала, а защото не съм качила много неща тук. Както написах и по-горе, от носталгия по хубавото време, което прекарвах тук. Рейтингът на всички снимки е горе-долу подобен - прегледи между 20 и 30 пъти, гласове 7 -8, рядко 10 - 20. Не е много окуражаващо да продължаваш, нали? Не само заради точкуването, рейтинга и така нататък, а и защото очевидно никой не разглежда работата ти и/или няма какъв коментар да спретне по въпроса. Няма кой да те научи, или ако има - не желае да отдели от времето си за това.
danivas79
Не мисля, че потребителите са се погрижили толкова много за "сриването на сайта". Моето наблюдение е точно обратното - от покупката насам нещата стават все по-зле. Няма да ги изброявам, защото ми писна да го правя. Имам 5-6 ужасно дълги поста във форума (какъвто ще бъде и този, впрочем) избери си който искаш. Просто има явно някакво игнориране на подобни мнения.
Съгласна съм обаче за едно - при липса на промяна - биенето на камшика е единствения начин. Никак не ми харесва да го кажа. Много ми се иска нещо да стане и сайтът да оживее, но вече почва да ми омръзва да се надявам. Случва ми се - ей така веднъж седмично - да мина през сайта и да разгледам какво става - и като видя най-новите снимки и форума си тръгвам, без да качвам или да гласувам. Вече почти не правя и двете. Още време сайтът да е на тоя хал и аз, както други доста направиха преди мен, просто ще се откажа дори да влизам тук, камо ли да качвам. Едно R.I.P. на сайта, така да се каже.
igor100
Именно в общите усилия (на собствениците + участниците) един сайт може да върви напред.Не става само с ръкопляскане, нито пък с приятелско подбутване, дори кадъра да не става за гледане - иска се обмяна на мисли фотографски, насоки, критика, основателни похвали... И без сръдни! Трудно е да преглътнеш "собственото си харесване" при направена забележка...а трябва! Трябва ,ако искаш да "проходиш" и ти.
Вярно е, но в тази платформа това просто не се случва. Преди имаше опити поне, сега и това го няма. Но пак се връщаме на въпросите от по-горе и на "защо качвам снимки тук" и т.н.
Конкурси трябват, но колкото пъти питам - просто въпросът ми се игнорира от администраторите. Всеки път. Та се отказах и да питам. Останаха тези дългите коментари само, говорене на съвест, ама като гледам въпреки дължината, и тях ги игнорират.
Та хора - съвет от мен - ОТКАЖЕТЕ СЕ. Болно ми е, че го казвам, не искам да е така. Stage 1 - denial. Не знам кой и защо, но явно някой се опитва умишлено да съсипе този сайт. Ефективно е, доста бих казала. Няма да стане с усилия на потребителите. Ако беше така, досега хората, които коментират във форума, щяха да са построили не нов сайт, ами направо Комунизма (Социализма, или каквото там е в лозунга). Нищо не се променя, или се променя със скоростта на охлюв с лумбаго. 90% от потребителите, които все още пишат тук говорят за това шибано точкуване и никой не ебава (ако иска някой да му сложи червени точки на това, не ме интересува - това е грозната истина) да го промени и не само него. Колко време трябваше да се ограничат броя снимки на ден? Вместо това обаче доизпипваме изгледа, оправяме се с проблеми в сървъра и прочее. Човек в един момент почва сериозно да губи търпение. Аз вече съм почти до там. Как точно от май тая година не можете да оправите пет неща по сайта? Защо, мамка му? Или може би сме невидими? Ясно ми е, че системното администриране е пипкава и бавна работа, но все пак. Просто на мен вече ми омръзна.Омръзна ми нищо съществено да не се променя, омръзна ми мнението ми да се игнорира, омръзна ми едни и същи проблеми да се дъвчат без реакция, омръзна ми, наистина ми омръзна.
Просто пуснете PhotoPlace/ 4coolpics да си отиде в небитието. Така само удължаваме агонията му - а вече сме на етап предсмърти гърчове и пяна на устата. Тук има нужда от дефибрилатор, силни лекарства (от сорта на лидокаин и прочее) и много ефективна и навременна лекарска намеса. С чай от босилек няма да стане.
Година и половина след този пост ...нищо не се е променило за по-добро. Някои потребители злоупотребяват все по-нахъсено с даденото им за изява поле, давайки воля на изцяло личните си нападки към други от потребителите. Това е в разрез с правилата за ползване на сайта, с които всички сме се съгласили, когато сме се регистрирали, за да бъдем ГОСТИ тук, на равни начала.
Е, тъй като не си спомням някога да е било толерирарно такова огромно неуважение между ползващите, ще трябва да си взема довиждане ( и аз, като многобройните съфорумци, за съжаление) с всички колеги, с които се познаваме от основаването на сайта преди 12-13 години и да им благодаря за хубавите моменти. Научих много, защото исках да науча. Сполай ви!
На новите потребители на сайта - успех.
Е, тъй като не си спомням някога да е било толерирарно такова огромно неуважение между ползващите, ще трябва да си взема довиждане ( и аз, като многобройните съфорумци, за съжаление) с всички колеги, с които се познаваме от основаването на сайта преди 12-13 години и да им благодаря за хубавите моменти. Научих много, защото исках да науча. Сполай ви!
На новите потребители на сайта - успех.
Редактирано от автора , 12.01.2018 22:41:23
Еми сбогом! Решението ти е мъдро!
Преди да решим кои ще си тръгнат и кои ще останат, трябва да изясним този сайт за авторска фотография ли е и, ако да, какво трябва да се разбира под авторска фотография! Защото фотографията е изкуство и, като всяко изкуство, има правила!
Има доста голямо количество различни профили с един и същ E-mail. Може би е редно да влезем в кореспонденция с тях и да изтрием ненужните?
Относно последния коментар. Сайта не е място за полицейщина, а за професионални и приятелско отношение между потребителите.
Именно поради факта, че изкуството има правила!
Относно последния коментар. Сайта не е място за полицейщина, а за професионални и приятелско отношение между потребителите.
Именно поради факта, че изкуството има правила!
Абе, не е място, ама и така не може.
От няколко години насам една и съща потребителка спами сайта с кифленските снимки на дъщеря си.
Линк към профила й:
http://photoplace.bg/user/MaGiG.htm
Представете си, мен нейните напъни не ме интересуват - и ме дразнят, защото от три години не са мръднали. Тия кадри са за фейса, а не за тук. Неколкократно е докладвана и блокирана, но тя се регистрира под друго име. Преди няколко дни ми падна пердето и я докладвах, излагайки същите причини. Защо просто не я блокират по ай пи адрес?! И не е само тя. Тук е по-зле от Фейсбук група, в пъти. (няма да копирам пак оня пост, защото е на същата страница).
От няколко години насам една и съща потребителка спами сайта с кифленските снимки на дъщеря си.
Линк към профила й:
http://photoplace.bg/user/MaGiG.htm
Представете си, мен нейните напъни не ме интересуват - и ме дразнят, защото от три години не са мръднали. Тия кадри са за фейса, а не за тук. Неколкократно е докладвана и блокирана, но тя се регистрира под друго име. Преди няколко дни ми падна пердето и я докладвах, излагайки същите причини. Защо просто не я блокират по ай пи адрес?! И не е само тя. Тук е по-зле от Фейсбук група, в пъти. (няма да копирам пак оня пост, защото е на същата страница).
Всички които най много лаете и недоволствате от сайта, не съм ви видял да направите една градивна критика или да дадете полезен съвет на някого. Но то да се плюе е най лесно... Да сте живи и здрави!!!
Редактирано от автора , 16.01.2018 21:30:40
Всички които най много лаете и недоволствате от сайта, не съм ви видял да направите една градивна критика или да дадете полезен съвет на някого. Но то да се плюе е най лесно... Да сте живи и здрави!!!
Тук не си прав.
Относно коментар № 19
Визираната от теб потребителка нарекла се MaGIG , наистина е странна личност! Нахалството и е стигнало до там , че като отворите в профила и "следвани" ще попаднете на zvezda666 а всъщност това си е неин профил, със същите шедьоври !!!!С две думи - следва сама себе си и си гласува и харесва своите снимки!!!Това раздвоение на личността ли беше или друго нещо ...Напоследък потребителката харесва абсолютно всички снимки които се публикуват, без значение дали струват или не!!!Явно желае да и се върне жеста!!!За забранените коментари под снимките и не коментирам...ясно е че не желае критика или съвет!!!Просто е решила че е велика!!!
Визираната от теб потребителка нарекла се MaGIG , наистина е странна личност! Нахалството и е стигнало до там , че като отворите в профила и "следвани" ще попаднете на zvezda666 а всъщност това си е неин профил, със същите шедьоври !!!!С две думи - следва сама себе си и си гласува и харесва своите снимки!!!Това раздвоение на личността ли беше или друго нещо ...Напоследък потребителката харесва абсолютно всички снимки които се публикуват, без значение дали струват или не!!!Явно желае да и се върне жеста!!!За забранените коментари под снимките и не коментирам...ясно е че не желае критика или съвет!!!Просто е решила че е велика!!!
Редактирано от автора , 17.02.2018 09:00:21
А аз пък искам да те попитам как това ТЕБ те засяга? Някаква лична вреда от действията на Маги? Че ХАРЕСВА всички кадри ??? Администратор ли си? Модератор ли си? Пиши на админите да й спрат правата, а до тогава - време е да спреш с партизанщините.
Йордан , на 12 . 01 не каза ли сбогом или аз се бъркам ???
Ако трябва да съм честна - наглостта на Маги ме дразни (преди, когато коментираше). Сега - съдейки по фрапантната разлика в качеството на кадрите - силно се съмнявам, че прогресът е неин (респ. и кадрите И обработката са нейни). Съдейки по предишното й поведение и по това за колко велика се мислеше, нещо не ми се връзва да е решила да направи нещо по-добро и то да е ТОЛКОВА добро, предвид предишните й "шедьоври".
Колкото до гласуването и коментарите с емотиконка - ВСИЧКИ знаем, че тук това е механизъм за отчитане на това кой за кого е гласувал. И да, именно с идеята, че "аз сега на тебе, ти на мене".
Администраторите, модераторите и другите подобни ОТДАВНА са абдикирали от всякакви такива. Нямаше да се стига до "партизанщини", ако някой от тези особи си вършеше работата и не допускаше изцепки на "феномени" като Маги.
jordan, само държа да ти припомня как преди няколко седмици ти беше жертва на друг образ от "хулиганската" групичка (ако не греша). Тогава ти изнасяше някой да се прави на модератор и да го навре на кучето в ***** (щото не си спомням да е имало публична защита на елемента, дето си позволява да псува половината потребители, колчем някой се пробва да го критикува), а сега сме много политкоректни. Не е хубаво подобно лицемерие, никак даже.
Колкото до гласуването и коментарите с емотиконка - ВСИЧКИ знаем, че тук това е механизъм за отчитане на това кой за кого е гласувал. И да, именно с идеята, че "аз сега на тебе, ти на мене".
Администраторите, модераторите и другите подобни ОТДАВНА са абдикирали от всякакви такива. Нямаше да се стига до "партизанщини", ако някой от тези особи си вършеше работата и не допускаше изцепки на "феномени" като Маги.
jordan, само държа да ти припомня как преди няколко седмици ти беше жертва на друг образ от "хулиганската" групичка (ако не греша). Тогава ти изнасяше някой да се прави на модератор и да го навре на кучето в ***** (щото не си спомням да е имало публична защита на елемента, дето си позволява да псува половината потребители, колчем някой се пробва да го критикува), а сега сме много политкоректни. Не е хубаво подобно лицемерие, никак даже.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!