Популярни снимки за

Всички снимки

Помощ за обектив

Здравейте, наскоро си закупих Canon EOS 750d със базов обектив Canon EF-S 18-55mm f3.5-5.6 IS STM  . В момента обмислям да си закупя обектив Tamron 18-200, но искам да се допитам до професионално мнение  (или поне по-добро от на начинаещ) . Кажете какво мислите за този обектив, заслужава ли си да си го закупя и има ли вероятност да прави по лоши снимки от моят в момента? Благодаря предварително! (п.п. Извинявам се, ако вече има такава тема)

Редактирано от автора , 30.09.2016 11:47:28

Не е лошо да се спомене, какво ще снимате най вече Поздрави!
Нямам нещо специално върху, което да искам да наблегна. Ще го използвам като универсален обектив и може би за снимки като тази :
Леопардов Гекон

(п.п. извинявам се, че не използвам правилната терминология, но съм начинаещ любител)

Редактирано от автора , 30.09.2016 11:58:24

Каква му е цената на обектива? Имайте предвид, че обективи с толкова голям марш 18-200 са много компромисни. Но за начало, докато човек се ориентира, стават
Цената е добра, но това няма значение, главното ,което ме интересува е дали е възможно качеството да е по-лошо от на моя обектив?
Не мисля. Обаче не трябва да се очакват чудеса от него. Просто един универсален туристически обектив, който ти позволява и да поприближиш нещо, става и за пейзажи. Не очаквай добра рязкост на кадъра при голямо приближение
Не изисквам да е по-добър от китовия и той ме удовлетворява , просто имам нужда да приближава повече и да не е с по-лошо качество. Мерси за мнението , очаквам и още хора да се включат по темата :)
Въобще не се занимавай с Tamron 18-200. Обектива е в ниския ценови клас и е доста зле - аберации, маже доста в крайщата, може да видиш ревюта, има доста в нета :) А 18-55 stm си е най-добрия китак на канон. Ако ти трябва нещо дълго, взимай 55-250 /или пък нещо друго/, или 18-135, излизат добри оферти понякога :)
Напоследък и аз гледах този на канон 55-250. Значи сравнение с тамрона качеството му е много по-добро така ли ? (понеже като цена не е нещо много повече от тамрона)

Редактирано от автора , 04.10.2016 21:48:45

Искаш ли добра острота на изображението, забрави за всякакви Superzoom-обективи и смени китовия с нещо по-свястно. Като стандартен обектив мога да ти препоръчам Тамрон 17-50 във варианта без стабилизатор (на такива разстояния не ти трябва, а качеството на изображението е по-добро от стабилизирания вариант). На що-годе "народни" цени за над 50мм можеш да вземеш Токина 50-150/2.8. Фокусът на този обектив не е от най-бързите, но качеството на образа е добър компромис. Ако имаш повече пари или мерак да търсиш, опитай се да намериш Сигма 50-150/2.8 във варианта със стабилизатор. Голям кютук е, намира се само употребяван (и рядко се случва, някой да продава такъв), но качеството на образа е почти толкова добро, колкото при Канон 70-200/2.8 II.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола