За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Здравейте, наскоро си закупих Canon EOS 750d със базов обектив Canon EF-S 18-55mm f3.5-5.6 IS STM . В момента обмислям да си закупя обектив Tamron 18-200, но искам да се допитам до професионално мнение (или поне по-добро от на начинаещ) . Кажете какво мислите за този обектив, заслужава ли си да си го закупя и има ли вероятност да прави по лоши снимки от моят в момента? Благодаря предварително! (п.п. Извинявам се, ако вече има такава тема)
Редактирано от автора , 30.09.2016 11:47:28
Не е лошо да се спомене, какво ще снимате най вече Поздрави!
Нямам нещо специално върху, което да искам да наблегна. Ще го използвам като универсален обектив и може би за снимки като тази :
Леопардов Гекон
(п.п. извинявам се, че не използвам правилната терминология, но съм начинаещ любител)
Леопардов Гекон
(п.п. извинявам се, че не използвам правилната терминология, но съм начинаещ любител)
Редактирано от автора , 30.09.2016 11:58:24
Каква му е цената на обектива? Имайте предвид, че обективи с толкова голям марш 18-200 са много компромисни. Но за начало, докато човек се ориентира, стават
Цената е добра, но това няма значение, главното ,което ме интересува е дали е възможно качеството да е по-лошо от на моя обектив?
Не мисля. Обаче не трябва да се очакват чудеса от него. Просто един универсален туристически обектив, който ти позволява и да поприближиш нещо, става и за пейзажи. Не очаквай добра рязкост на кадъра при голямо приближение
Не изисквам да е по-добър от китовия и той ме удовлетворява , просто имам нужда да приближава повече и да не е с по-лошо качество. Мерси за мнението , очаквам и още хора да се включат по темата :)
Въобще не се занимавай с Tamron 18-200. Обектива е в ниския ценови клас и е доста зле - аберации, маже доста в крайщата, може да видиш ревюта, има доста в нета :) А 18-55 stm си е най-добрия китак на канон. Ако ти трябва нещо дълго, взимай 55-250 /или пък нещо друго/, или 18-135, излизат добри оферти понякога :)
Напоследък и аз гледах този на канон 55-250. Значи сравнение с тамрона качеството му е много по-добро така ли ? (понеже като цена не е нещо много повече от тамрона)
Редактирано от автора , 04.10.2016 21:48:45
Искаш ли добра острота на изображението, забрави за всякакви Superzoom-обективи и смени китовия с нещо по-свястно. Като стандартен обектив мога да ти препоръчам Тамрон 17-50 във варианта без стабилизатор (на такива разстояния не ти трябва, а качеството на изображението е по-добро от стабилизирания вариант). На що-годе "народни" цени за над 50мм можеш да вземеш Токина 50-150/2.8. Фокусът на този обектив не е от най-бързите, но качеството на образа е добър компромис. Ако имаш повече пари или мерак да търсиш, опитай се да намериш Сигма 50-150/2.8 във варианта със стабилизатор. Голям кютук е, намира се само употребяван (и рядко се случва, някой да продава такъв), но качеството на образа е почти толкова добро, колкото при Канон 70-200/2.8 II.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!