За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
тук, често виждам снимки "правени" с Фотошоп :( без да са в галерия "експеримент" не може ли админа да сложи в правилата мещо по-темата ?
може би допустими корекции ?! или да се добави наред с гласуването "харесва ми" и гласуване "истинска снимка"
а! или кръстете сайта "фото форум или кой е по-добър дизайнер"
може би допустими корекции ?! или да се добави наред с гласуването "харесва ми" и гласуване "истинска снимка"
а! или кръстете сайта "фото форум или кой е по-добър дизайнер"
Ама моля ви се! Какви са тези работи? Някои хора сме пристрастени към фотошопа
хопа нов експерт
я експерта да ми обясни какво е истинска снимка
я експерта да ми обясни какво е истинска снимка
Трудна работа!Някой ще каже че еди коя си снимка е обработена с фотошопа и туко виж някой се разсърдил.Не всички снимки могат да се различат дали са "пипвани" допълнително.
Тази тема не е нова, но аз все още мога да разбера какъв е този "Кръстоновен поход" срещу Photoshop!
Крайният продукт от работата на фотографа е снимката, която се вижда на екрана или виси на стената. Photoshop и другите подобни програми предлагат възможности за обработка и манипулации на снимки, които преди се правеха в лабораторията с химически сопсоби. Разликата е само в това, че днес достъп до тези технологии имат много повече хора в сравнение с времето, когато "истинските" снимки се получавха ... 1 час след като сме ги дали за проявяване във фотолабораторията, където "хората които си знаят работата" правеха "каквото трябва". Тогава всичко беше истинско: небетата бяха зелени, тревата жълта, кожата на девойката лилава, а "компетентите хора" с наставнически тон ни обясняваха как филмът ни е бил стар, осветен или държан дълго време на топло или как ние сме сбъркали експонацията, а драскотината през целия филм се е получила докато сме го зареждали в апарата.
Не, благодаря!
Предпочитам всичко да е в ръцете ми от момента в който извадя апарата от чантата до закачването на снимката на стената! Така не само ще знам, че вината за всички неуспехи е само моя, но ще знам и къде съм сбъркал, и как да го направя по-добре следващия път! Някой може би ще хареса снимката, друг не и така и трябва да бъде! Но в крайна сметка това ще бъде моята снимка така както аз съм я искал, а не както е излязла, благодарение на майсторството и усърдието на някой във фотолабораторията или некъдърността и немъливостта на някой друг!
Крайният продукт от работата на фотографа е снимката, която се вижда на екрана или виси на стената. Photoshop и другите подобни програми предлагат възможности за обработка и манипулации на снимки, които преди се правеха в лабораторията с химически сопсоби. Разликата е само в това, че днес достъп до тези технологии имат много повече хора в сравнение с времето, когато "истинските" снимки се получавха ... 1 час след като сме ги дали за проявяване във фотолабораторията, където "хората които си знаят работата" правеха "каквото трябва". Тогава всичко беше истинско: небетата бяха зелени, тревата жълта, кожата на девойката лилава, а "компетентите хора" с наставнически тон ни обясняваха как филмът ни е бил стар, осветен или държан дълго време на топло или как ние сме сбъркали експонацията, а драскотината през целия филм се е получила докато сме го зареждали в апарата.
Не, благодаря!
Предпочитам всичко да е в ръцете ми от момента в който извадя апарата от чантата до закачването на снимката на стената! Така не само ще знам, че вината за всички неуспехи е само моя, но ще знам и къде съм сбъркал, и как да го направя по-добре следващия път! Някой може би ще хареса снимката, друг не и така и трябва да бъде! Но в крайна сметка това ще бъде моята снимка така както аз съм я искал, а не както е излязла, благодарение на майсторството и усърдието на някой във фотолабораторията или некъдърността и немъливостта на някой друг!
tkostov, нали?
И тая/тоя с лилавата кожа, ако нещо протестира го успокояват с народната мъдрост: "Магаре стояло = магаре излязло!" И негативите може да се надраскат, защото машина ги прави. За съжаление в ерата на дигиталната фотография хората се чувстват още по-незапознати с "високите технологии" и номерата на некадърните лаборанти продължават да минават...
И тая/тоя с лилавата кожа, ако нещо протестира го успокояват с народната мъдрост: "Магаре стояло = магаре излязло!" И негативите може да се надраскат, защото машина ги прави. За съжаление в ерата на дигиталната фотография хората се чувстват още по-незапознати с "високите технологии" и номерата на некадърните лаборанти продължават да минават...
Напълно подрепям казаното!
предложението ми беше пожелателно и в никакъв случай не искам да обидя някого
.... а още по-малко се изживявам като експерт
съжелявам ако съм прозвучала така
.... а още по-малко се изживявам като експерт
съжелявам ако съм прозвучала така
Kostov Много вече е говорено по въпроса
А ве Jumbo с всеки следващ пост който ти чета все повече се убеждавам колко циничен, арогантен и самонадеян човек си всъщност. Нищо лично, ама не всички в този сайт са професионалисти като тебе и няма да е лошо да постнеш поне един пост без да се заяждаш. Все пак найстина си доста мпо-добър от повечето тук и би могъл да дадеш някой ценен съвет вместо да ръсиш само обиди.
Р.Р. не ставаше дума за въпросния пост в тази тема ама просто вече чашата преля
Р.Р. не ставаше дума за въпросния пост в тази тема ама просто вече чашата преля
има лесно решение
не чети постингите
някак си не е задължително
обаче ме кефи как се палят някои само от факта че съм казал нещо накриво
когато дам съвет кой знае защо никой нищо не казва
с една дума всичко е според очакванията ми
не чети постингите
някак си не е задължително
обаче ме кефи как се палят някои само от факта че съм казал нещо накриво
когато дам съвет кой знае защо никой нищо не казва
с една дума всичко е според очакванията ми
Обещавам другият път при даден съвет ще ръкопляскам
Съгласна с Desso
Това е много стара тема и много е писано по нея
Това е много стара тема и много е писано по нея
Редактирано от автора , 23.01.2006 13:37:28
договорено
отварям черният списък и мисли му за всяко не ръкопляскане - метър бира
отварям черният списък и мисли му за всяко не ръкопляскане - метър бира
А така де, бира да се лее
...
Станаха ли един метър?!
Хайде четвъртък идва!
Станаха ли един метър?!
Хайде четвъртък идва!
Джъмбо е нежна душа в груба обвивка
Не го съди толкова строго и прибързано.
Не го съди толкова строго и прибързано.
Нека поясня за Jumbo и за всички какво е истинска снимка според критерия на 4coolpics:
Истинска снимка според критерия на 4coolpics е всяка снимка, качена в 4coolpics. Нека моя коментар бъде изтрит ако някъде бъркам.
Jumbo: Ако си забравил какво е истинска снимка си прерови лекцийте от 1ви курс в НАТФИЗ. "Всеки човек превъзхожда някого поде с едно качество". Let's be friends!
Истинска снимка според критерия на 4coolpics е всяка снимка, качена в 4coolpics. Нека моя коментар бъде изтрит ако някъде бъркам.
Jumbo: Ако си забравил какво е истинска снимка си прерови лекцийте от 1ви курс в НАТФИЗ. "Всеки човек превъзхожда някого поде с едно качество". Let's be friends!
Редактирано от автора , 24.01.2006 10:27:00
ние в първи курс учихме оптика а не фолософия и явно за това съм научил повечко
hahahahahahhaha,
нека философстваме тогаз; кокошката или яйцето?!???
нека философстваме тогаз; кокошката или яйцето?!???
отговора е ясен:
панирана кокошка
панирана кокошка
Разбира се, че яйцето! Кокошката може отвсякъде да долети, а яйцето не може...
абе аз съм чувал повече за летящи яйца ама.....
Аз съм за кокошката! Все пак тя е снесла яйцето, а е можела да не го снесе, а да следва висше - например в НАТФИЗ. Но тя избрала бездуховността и снесла Яйцето. Споровете са излишни; От родителите идват децата (респективно яйцата).
За да коментирате, моля, влезте в профила си!