Популярни снимки за

Всички снимки

Какво е любовта според великите мислители

„Любов“ е специална дума и я използвам само, когато наистина я имам предвид. Ако изричаш тази дума твърде често, тя става евтина

– Договорихме се преди петдесет и осем години, за да бъдем заедно в скръб и радост, което означава, че дори когато изглежда, че предстои една скръб, пак можете да намерите малко радост, – обичаше да повтаря тя. – Просто трябва да търсите правилно.

– Жестокостта е противоположна на любовта, – каза Патрик, – не само някаква нечленоразделна версия за нея.

– Изкуството е необяснимо. – Той махна с ръка към гостоприемния домакин. – Можем само да кажем, че това е проява на любовта на художника към човечеството.

– Мислите ли, че е възможно да обичате повече от един човек? По същото време? – Мисля, че почти всичко е възможно, когато става въпрос за любов.

– Според мен ти обичаш да ме караш да изглеждам глупак всеки път, когато се срещнем. Опитваш напразно – вече се чувствам като идиот почти постоянно. И с теб, и без теб. 

… любовта е най-великият дар в живота. Тя придава смисъл на живота. Именно благодарение на нея си струва да се живее.

…в днешно време хората обичат да четат за паранормални явления. Те вече са болни от войни, политика и рушаща се икономика. Те искат да мислят за нещо друго, нещо, което надхвърля границите на земната човешка дейност.

…в науката не е достатъчно да се събират съобщения, които подкрепят това, в което човек иска да вярва. В крайна сметка, кой не би искал да знае, че ние и тези, които обичаме, преживяваме смъртта на тялото и съществуваме навсякъде за вечността?

…най-голямата смелост се изисква не от самата любов, а от нейните коварни вратари: страх от признание пред себе си, плахост от признание пред любим човек и страх от отхвърляне.
Още интересни новини 

Редактирано от автора , 16.07.2021 11:59:13

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола