За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Привет. Събирам информация за процеса на варене на ракия, т.к. смятам следващата година да опитам сам да си сваря. Та, питането ми е следното: Какъв е основният процес за производство на ракия в домашни условия? Очаквам отговори. Мерси.
Здрасти. Основният процес за производство на ракия в домашни условия е дестилацията на ферментирали плодове. Ракията се вари в казан, а изпаренията от него се извеждат по тръба в серпентина, където се охлаждат. След завирането на джибрите е важно да се поддържа умерен огън, за да се избегне загарянето на суровината. Процесът се спира при достигане на 38 градуса, а остатъчният паток може да се събере и извари в следваща варка. Повече информация по въпроса, можете да откриете в тази публикация. Надявам се да ви е от полза.
За да коментирате, моля, влезте в профила си!