За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Моя приятелка иска да си купи цифров апарат. Като марка са се спрели на Канон. Разполагат с около 800-900 лв. Какъв модел да си купят? Изобщо дайте съвет какво да правят. Дори и друга марка да бъде...
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
Редактирано от администратор , 26.10.2007 13:24:51
G5 или ПРО 1 на старо или нещо от по-нисък клас новичко ако иска да е:)
Ваче, много зависи какво искат от него
аз на тази цена си взех IXUS700, а сега вече има и 750 голямо TFT 2.5.Ако не държат на ръчните настройки ( щото ги няма никак почти), другото си му е ОК на сапунерчето. И е точно за тези пари, компактно, 7 МPix ....
аз на тази цена си взех IXUS700, а сега вече има и 750 голямо TFT 2.5.Ако не държат на ръчните настройки ( щото ги няма никак почти), другото си му е ОК на сапунерчето. И е точно за тези пари, компактно, 7 МPix ....
никон естетсвено
Като марка Канон е една от най-добрите заедно с Никон,Олимпус и Минолта (лично мнение) Много зависи какви се претенциите към фотоапарат - дали да дава възможности за повече настрийки или да е преди всичко лек и кокетен. Независимо от всичко бих препоръчала голям Зум и възможност за правене на клипче. За любителски цели тези неща са много полезни. От Каноните много хубава е серията Powershot S1, S2, ..., като за по-новите модели не знам доколко биха удовлетворили цената имайки в предвид, че ще е нужна и немалка карта памет.
Ако представлява интерес( при по-творческа нагласа) аз в момента продавам моя Олимпус С770 Ultra Zoom, заедно с доста аксесоари.
Ако представлява интерес( при по-творческа нагласа) аз в момента продавам моя Олимпус С770 Ultra Zoom, заедно с доста аксесоари.
:) vache - Нека първо приятелката ти си отговори на въпросите :
1. Защо иска да си купи фотоапарат ?
2. Какъв тип снимки иска да прави с него ?
3. Кои са нещата на които държи да поддържа фотоапарата ?
4. С кои неща може да направи компромис ?
5. Дали "най-подходящият" за нея Фотоапарат не е дори по-ефтин ?
6. Дали иска да е с малки размери и да го носи навсякъде или ... ?
7. И т.н. :))
След това нека си поговори с някой , който е запознат с марки и модели . Предполагам , че това няма да й е последният фотоапарат , така че да не се назландисва много :))
Такова нещо като най-добър фотоапарат - няма ! Най-доброто за всеки е различно . То е комбинация от - лични нужди / изисвания / , лични умения , финансови възможности , цели на употреба , отношение качество-цена и т.н.
1. Защо иска да си купи фотоапарат ?
2. Какъв тип снимки иска да прави с него ?
3. Кои са нещата на които държи да поддържа фотоапарата ?
4. С кои неща може да направи компромис ?
5. Дали "най-подходящият" за нея Фотоапарат не е дори по-ефтин ?
6. Дали иска да е с малки размери и да го носи навсякъде или ... ?
7. И т.н. :))
След това нека си поговори с някой , който е запознат с марки и модели . Предполагам , че това няма да й е последният фотоапарат , така че да не се назландисва много :))
Такова нещо като най-добър фотоапарат - няма ! Най-доброто за всеки е различно . То е комбинация от - лични нужди / изисвания / , лични умения , финансови възможности , цели на употреба , отношение качество-цена и т.н.
Az jiveia v USA i liatoto (sredata na june)shte si idvam v BG.
Ako reshite kakav tochno model iskate az moga da go kupia tuk i da go donesa.Ot tova koeto sam vidial tuk moje da se nameriat mnogo izgodni sdelki.Ne iskam predvaritelno nikakvi pari.
Ako reshite kakav tochno model iskate az moga da go kupia tuk i da go donesa.Ot tova koeto sam vidial tuk moje da se nameriat mnogo izgodni sdelki.Ne iskam predvaritelno nikakvi pari.
CANON EOS 350D .... от МЕТРО на изплащане, за 3 години по седемдесет и няколко лева ..... кво му плащаш . А в USA е наистина по изгодно виж това http://www.bwayphoto.com/results.asp?catid=1&scatid=25
Много благодаря на всички!!! Знам аз къде да питам...
Моята приятелка ще следи темата...
Джъмбо, кажи за Никон-а... те мислеха или Канон или Никон, така че ще бъде полезно (ако имаш желание, де... )
loveforever, идеята за Олимпуса също е добра!
Steffo, мъжа на приятелката ми мисля, че иска да има повече функции апарата, може би предпочита да е и с ръчни настройки.. Знам, че са доста по-скъпи апаратите от този клас..
За съжаление аз още нямам възможност да си взема добър апарат, но за себе си знам какво да търся...
phoenix, ще им предам предложението, надявам се, че и те четат темата.. Благодаря!
Още веднъж благодаря на всички!
Моята приятелка ще следи темата...
Джъмбо, кажи за Никон-а... те мислеха или Канон или Никон, така че ще бъде полезно (ако имаш желание, де... )
loveforever, идеята за Олимпуса също е добра!
Steffo, мъжа на приятелката ми мисля, че иска да има повече функции апарата, може би предпочита да е и с ръчни настройки.. Знам, че са доста по-скъпи апаратите от този клас..
За съжаление аз още нямам възможност да си взема добър апарат, но за себе си знам какво да търся...
phoenix, ще им предам предложението, надявам се, че и те четат темата.. Благодаря!
Още веднъж благодаря на всички!
аз бих си купил товаhttp://photopavilion.com/product.php?id=191
гадост
по-добре да си вземе човек една КМ Зет 5 за 500 лв тоест на половината пари и пак с подобни характеристики
по-добре да си вземе човек една КМ Зет 5 за 500 лв тоест на половината пари и пак с подобни характеристики
az bih si kupil tova http://www.amazon.com/gp/product/B0007OV472/sr=8-1/qid=1141077428/ref=pd_bbs_1/002-7420451-7356863?%5Fencoding=UTF8
Редактирано от автора , 27.02.2006 23:59:30
абе защо след като пиша мнение и то излиза на майната си а не там където съм го писал?!?!?!?!?!?!?!?!!?!?!?
обаче ми прави впечатление че всеки предалага някакви апарати а дали ги е пробвал??
обаче ми прави впечатление че всеки предалага някакви апарати а дали ги е пробвал??
Джъмбо, видях го! Благодаря ти! Сега ще пусна да видя порядъка на цените какъв е...
Svetal и на теб благодаря!!!
Svetal и на теб благодаря!!!
Vache, мога да ти предложа единствено нещо, с което работя.
А това е Canon Digital IXUS 40. На мен ми допада, защото за фотолюбителски цели е удобен за работа. Малък, компактен, но и дава добри в качествено отношение снимки.
Не зная какъв чужд език ползва приятелката ти, но дисплея може да се настрои на няколко езика, сред които са английския и руски. Ако приятелката ти може да се справи с руски вариант на указание мога да и пратя файла, който съм
свалил от един руски сайт. Скоро питах в българското представителство на Canon - за същата марка фотоапарат предлагат и вариант на указание за работа на български език на цена 35.00 лв.
Ето един линк на който можеш да видиш този фотоапарат.
http://www.atlascom.bg/product2.php?PID=619&rstring=|101|102|
А това е Canon Digital IXUS 40. На мен ми допада, защото за фотолюбителски цели е удобен за работа. Малък, компактен, но и дава добри в качествено отношение снимки.
Не зная какъв чужд език ползва приятелката ти, но дисплея може да се настрои на няколко езика, сред които са английския и руски. Ако приятелката ти може да се справи с руски вариант на указание мога да и пратя файла, който съм
свалил от един руски сайт. Скоро питах в българското представителство на Canon - за същата марка фотоапарат предлагат и вариант на указание за работа на български език на цена 35.00 лв.
Ето един линк на който можеш да видиш този фотоапарат.
http://www.atlascom.bg/product2.php?PID=619&rstring=|101|102|
Възползвай се от предложението на
phoenix. Аз си донесох canon powershot SD450 digital ( или canon IXUS 55 в Европа ) почти на половин цена + 512MB SD карта освен тази която е включена в комплекта. Излезе ме 420лв. Аз съм доволна от този модел. Ако приятелката ти няма намерение да става фотограф мисля, че моделите от серията IXUS са идеални за тази цел. О
phoenix. Аз си донесох canon powershot SD450 digital ( или canon IXUS 55 в Европа ) почти на половин цена + 512MB SD карта освен тази която е включена в комплекта. Излезе ме 420лв. Аз съм доволна от този модел. Ако приятелката ти няма намерение да става фотограф мисля, че моделите от серията IXUS са идеални за тази цел. О
Редактирано от автора , 03.03.2006 17:07:37
Забравих!!! Аз си го пазарих от тук: http://www.walmart.com/catalog/catalog.gsp?cat=3959&path=0:3944:133277:3959
VyacheslavPopov
Много ти благодаря!!!!! Тя следи темата! Дано да се е ориентирала вече...
elena
Благодаря за линка!!!
Много ти благодаря!!!!! Тя следи темата! Дано да се е ориентирала вече...
elena
Благодаря за линка!!!
За да коментирате, моля, влезте в профила си!