Популярни снимки за

Всички снимки

Nikon D70 или Canon EOS 350D ??

Колебая се между двата модела и наистина имам нужда от съвет :) Не съм на ти с фотографската техника, но съм се спряла на тези два модела. Всяка помощ е добре дошла
боят настана :-)

Д70
Даааа jumbo е прав!Сега който снима с канон ще ти каже колко канона е по добър от никона и обратно.Моите предпочитания също за никон,но все пак в който и от двата апарата да си вложиш паричките няма да е грешка.
Успех!!!
Хубави апарати! Аз бих препоръча да ги видиш и да пипнеш на живо - за удобство на захвата, за разположение на функционалните бутони ... , а после пипни и Олимпус Е500 ,Pentax *ist DL и Коника-Минолта 5Д тогава просветлението само ще дойде.
ами аз снимам с 350Д ама бих ти препоръчал д70.много е важно и каква оптика ще им слагаш
Браво svetal! Най-после да чуя един разумен собственик на 350D. Нямам нищо против Канон - но 20D
например...
Както казва loveforever е хубаво да ги пипнеш и да поснимаш. Не е зле и да разгледаш снимки правени с тях:

http://www.pbase.com/cameras/canon/eos_350d

http://www.pbase.com/cameras/nikon/d70s

Не си пести времето - разгледай МНОГО снимки, обръщай внимание и на обективите, с които са правени.
Пожелавам ти успешен избор!

Редактирано от автора , 11.03.2006 16:40:17

На Никона са му по-малко мегапикселите, но пък му е малко по-голяма матрицата; освен това самите матрици са различен тип, като тази на Канона е по-нов тип, на места в нета може да се прочете че този тип CMOS е "революционен" . На Никона чувствителността започва от високо - 200 ISO, което ми е малко странно защо е така, при Канона почва от 100, което си е по-добре, разбира се. Канонът има повече фокусни точки и т.н.
На мен лично обаче повече ми харесва като цяло предаването на цветовете при Канона, като максимално близки до истинските (не знам дали има специализиран термин за това нещо) затова след като известно време снимах с една "сапунерка" Канонче S60, от която бях много доволен, естествено минах на 350D и поне засега не съжалявам:)
просълзих се
jumbo кърпичка???

Редактирано от автора , 12.03.2006 22:18:27

мдаааа:)))мисля,че се спрях на nikon-a:)))аз си бях за него ама все пак ми трябваше и професионално мнение..мерси на всички
Никон.По-добра оптика.Запазваш цветовия баланс който и обектив да избереш.Светкавици и аксесоари за които другите производители не искат да знаеш.
Само извънземни могат да направят по-добър фотоапарат.
"По-добрата" оптика на Никон може да се използва и с Каноните, със съответния елементарен преходник, докато обратното на практика не става, доколкото ми е известно.
Е за чий ще слагам Никонската оптика на Канон? Губиш АФ, бленда, 3Д матричното мерене и Д-инфото от обектива.

То обектива не е парче стъкло а част от система - мерене, АФ, флаш, запълване и разни други.

Каквито стъкла има такова тяло да си купи... Ако няма стъкла е все едно какво ще избере.
те канонерките само това им е в устата кви обективи може да им сложиш отпред
аз пък на моя никон му слагам само такива каквито са правени за него и нямам ядове

не се чудя как да фокусирам
имам правилно мере
и добър фокус...

какво повече му трябва на човек
Какво повече му трябва на човек? Само едно нещо му трябва на човек на тоя свят - L серията на Канон!!

какво му трябва на човек ЕД серията на никон

пич мен поне ми е бизнеса да си познавам марката и конкурентите му та разсъждавам трезво и знам при коя система кое как се казва така че.....

ако сега се хванеш за прословутата червена черта то погледни коя никонска оптика е със златна (тя е аналогична)
Аз пък се забавлявам с фотографията и нямам никакви претенции да съм разбирач, когато пиша, си изразявам субективното и до голяма степен ирационално становище, което си е просто мое. То се формира от видяно тук-таме (например една прекрасна серия фламинги напоследък), прочетено тук-там, малко собствен опит и т.н.

Разбира се, най-хубаво е, ако бизнесът ти носи и забавление. Ти забавляваш ли се? Щото нещо малко напрегнат ми се струваш
от нередовен секс е
ама тва няма значение

аз съм пробвал обективи от няколко системи така че при мен опира до опит

просто еЛ не е някаква божествена панацея виж какво има конкуренцията
Добре, ще ни разкажеш на следващия пленер.
Сексът не е всичко на тоя свят, даже всъщност е доста скучно нещо

Аре чао засега.
L-обективи ли. Не ги ща - е такова ми дайте:

Ох, на батяяя сладкотооо.. Като видя златната ивичка и се разнежвам
Всички сте прави, да сте живи и здрави, и се на хубави обективи да се радвате
абе има приказка че в света има две марки за фототеьника една та не Nikon а втората-всички останали.
Гледам, човeка се е спрял на Nikon
ама на кой модел?
Re: Nikon D70 или Canon EOS 350D ??
Ivoto
Plam:d70s

Редактирано от автора , 22.04.2006 20:20:52

Абе "човекът" дали изобщо е искал наистина да купува, или да ни гледа сеира още не е ясно - щото са ми доста съмнителни такива едни регистрации без нито една снимка. А и въпросът до голяма степен беше безсмислен, щото опира до чисто субективни възприятия в края на краищата.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола