Популярни снимки за

Всички снимки

Сайт под които снимки пише АВТОР

Да видим за колко бързо ще се изтрие темата
до сега разбрахме че админа които и да е той толерира такива снимки , снимани мацета от друг фотограф и си публикуват снимките от свое име
Предполагам че цели този саит да стане нещо като за запознанства
ето една снимка която дори е избрана от сами админ
ето и друга снимка и са много в прифилите

http://4coolpics.com/show.php?gal=58&id=39438
Вчера админа успешно предупреди един Юзер , но трябваше целия форум да се навдигне
нужно ли е това
Пламене колкото и да те уважавам , пооправи си сайта пак ти казвам и тогава наистина ще ти се извиня
Гафе, не мисля че проблема е в снимките които избира админа,все пак като си разбрал ,че един кадър не е авторски кажи и съм сигурен че ще бъде изтрит.
Забелязвам,че в повечето си коментари под снимки и във форума си доста враждебно настроен и много от потребителите са обект на някакви твои обвинения.
Не забравяй,че почти всички тук сме любители изказвай компитентно мнение под снимките и не търси дразги и дребни интриги от които няма никакъв смисъл.
Поздрави!!!
Странно! А автопортретите какво са?
nasko_ :
loveforever:

Редактирано от автора , 18.03.2006 09:21:46

Как в повечето случаи не разбирам, че е автопортрет?!
Pileshtar, аз категорично не споделям това някой да си прави профил и да качва там снимки, които друг е направил. Просто се замислих логично къде в цялата тази работа стоят автопортретите, защото има жила, дистанционни, самоснимачки и според мен всеки би могъл и сам да се снима. В момента се сещам за Елриша, която пуска снимки , на които сама се е снимала и не виждам нищо нередно в това. Аз лично не бих могла виждайки снимка на някого да кажа дали е автопортрет или не. Може би някой , който е по-навътре в нещата би могъл да ни просветли.
Според мен, автопортретът има място тук, независимо дали е използван обикновен или "жив" статив.
Примерно, ако кажеш на някого "Натисни тук и гледай да ме хванеш еди как си ...", след като си нагласил апарата, осветлението и всичко друго, това може да се смята за автопортрет.
Но ако професионален фотограф (или друг майстор) ти е направил снимката, това си е негов портрет, а не на снимания, и последния не би трябвало да го качва на сайта (освен на мястото за снимка в профила, където не важи ограничението за авторство). Няма начин да се контролира това, но обикновено такива снимки рязко се открояват от останалите снимки на "автора".

Аз в такива случаи или изразявам съмнение с кратък коментар (ако не съм сигурен), или просто подминавам (ако съм сигурен), щото като се шуми много полза няма, а обратно (няма лоша реклама ;) ).
loveforever
Дал съм конкретни примери , и не говоря за автопортретите
след като си поговорихме с админа , той много ясно ме разбра и не отклоняваи темата в друга посока
Gafa, изобщо не искам да отклонявам темата. Намирам казаното от мен просто за обръщане на внимание към област която в някои случеи би била доста спорна и само толкова. Не споделям това да се качват снимки в профилите правени от другиго. Просто в един момент клаузата с автопортретите ми се стори доста неуточнена и затова я споделих. Мисля, че в сайта има доста разбиращи фотографи и много по-вещи от мен, които биха познали дали една снимка е правена от друг, а не от автора независимо какво е снимано. Надявам се за в бъдеще всики потребители да бъдат по-съвестни и самокритични за да не се стига изобщо до такива моменти
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола