Популярни снимки за

Всички снимки

Относно галерия "РЕПОРТАЖ" и всички качващи снимки там!

РЕПОРТАЖ - Журналистически жанр, в който с художествени средства се разказва за актуално събитие, без да се правят задълбочен анализ и обобщения.

РЕПОРТЕР - Сътрудник на радио, телевизия, вестник, който събира и предоставя сведения за актуални събития.

съгласно речника на чуждите думи в Българския език
Мисля, че трябва да се направи по задълбочен анализ на темата от специалист ако има такъв. Мисля също, че има разлика между фото репортаж и другите там видове ако има изобщо такава класификация. Щото така всеки си мисли, че прави нещо, а правила няма! Дано не съм обидил някого, защото напоследък всички са големи отворковци и само се перчат за щяло и нещяло!
Напълно съм съгласен с GQG.
Ако ми позволите ще се отклоня малко от тема. Може ли някой
да ми дефинира термина "жанрова фотография".
victor, фотография разделена на жанрове
balevsky интересно тълкувание но ако може сега по-сериозно да ми изтълкува това понятие.
О balevsky
извинявай, аз си мислех че репортаж е нещо като отразяване на дадено събитие, или действие.
А колкото до това за кой, къде и колко, не мисля, че ти си човека на който трябва да отговарям.
А пък, ако те устройва, ще махна снимките от галерията.
kpstudio, бе кой съм аз и кво значение има устройва ли ме или не твоя снимка?! живеем в демокрация, сайта не е мой - може да правиш всичко, което не противоречи на правилата на сайта!
Споко, споко, махнах ги вече, в историята са. Било е.
Аз мисля, че няма "големи" и "малки" репортажи. Важното е да разберем какво е събитието - да има поясняващ текст, да са актуални. Като се върне Баба Рада, ще я помоля да ни изнесе една лекцийка в клуба на фото репортера
Ще поканим и майката на Балевски - има огромен опит и дано пожелае да го сподели
Дотогава ако намерите писания но въпроса пуснете линкове.
Нека и хората с опит като Балевски и Vadin да го споделят.
Очаквам и тема със списък на значими за снимане събития от културния, политически и спортен живот.
Желая успех на всички в това интересно и трудно начинание!

Редактирано от администратор , 19.03.2006 08:16:35

Админа
Тук видях въпрос дето и мене вълнува - КАКВО НАИСИТНА ЗНАЧИ ЖАНРОВА ФОТОГРАФИЯ>..
Сираков - не изпадай в дребнавост т.е. търсене на точните дефиниции.
Днес погледнах галерия репортаж - от последните снимки много малко бяха наистина репортажните. Не искам да давам определение на думата "репортаж", ще кажа как го чувствувам аз. Считам, че репортаж е отразяването на някакво събитие, което освен мен би заинтересувало и другите хора, нещо което се случва във всекидневието но е малко по-значимо и малко по-особено. Вярно че преценката ще е винаги субективна. Снимката на един старец в парка или на едно дете на люлката или на един музикант на улицата са събития от ежедневието, но не смятам че отразяването им може да се нарече репортаж. Има толкова много подходящи галерии в сайта, да не говорим че си има галерия "Всекидневие" и "Всичко останало". Посещението и снимките от един музей също не могат да се считат за репортаж. Снимките от някъкъв празник или събитие са си репортаж.
Добре е преди да пускате снимки в тази галерия да помислите преди това, дали тези снимки са наистина за там. Наистина няма "големи" и "малки" репортажи, но е добре ние сами да сме си цензура и да не пълним галерията с неща, които не са за там.
Вадине :) погледни пак - сложих един истински репортажен кадър - дето вестник 24 часа ще си счупят пръстите да го използват...
vadin много точно казано, напълно съм съгласен.
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола