Популярни снимки за

Всички снимки
Колебая се в избора си между Canon IXUS 700, Canon S2IS, Panasonic DMC-FZ7 и Panasonic DMC-FZ20.Търся най-добро съотношение цена-функционалност(качество).Помогнете в избора ми ако обичате!
От изброените Канон PowerShot S2 (akо правилно съм разтълкувала модела) според мен най си заслужава. Иначе много добра оферта е Коника Минолта Зет 5 за 479 лв в Метро до сряда, с най-добро съотношение цена-качество.
Да-той е с добър обектив и бърз процесор, но май няма оптичен стабилизатор ... а какво Ви е мнението за Панасоника като марка във фотографската техника?
Точно затова ти го препоръчах. Има оптичен стабилизатор, 12х зум ,ръчни настройки, работи с АА батерии ... . Онзи ден сестра ми си го купи и определено мисля ,че за в момента е най-добрия избор за апарат (не ДСЛР) на пазара като съотношение възможности/цена.
За панасоника не мога да кажа нищо - чувала съм и доста добри неща и лоши. Не съм пипала подобен апарат.

Редактирано от автора , 19.03.2006 18:33:27

Най-новите модели от серията IXUS имат ISO 800... незнам дали има значение-Канон S2 има ISO 400...?
Ами наскоро си купих КМ5Д - тя има и ИСО 3200 при това с много приличен изглед, но аз това го нямам за голяма екстра защото независимо от всичко си шуми.Ето примерче:

За мен решението на този въпрос е основно, через статив и по-дълги експонации.
Като цяло има мнение, че високото ИСО при сапунерките дава доста повече шум. Преди ДСЛР-а снимах с Олимпус 770 (прекрасен апарат продължавам да го ползвам)
Ето това е снимано с него при ИСО64 и 15 сек експонация:

Като цяло мисля, че ИСО-то не е най-важния показател на апарата( една негова степен се компенсира с една скорост или блента).
Важното е обектива да е хубав, да има голям ~10-12 зум, и възможност за ръчни настройки. Така наистина апарата дава възможност на човек да контролира до голяма степен снимката, а не просто да щрака. Големия зум е много полезен защото осигурява възможности както за добри пейзажни снимки( при късия диапазон) така и за добри портрети, а също и за хубаво акцентиране върху обекта в теле-обхвата. За спавка - повечето снимки в профила ми(от началото) са с такъв апарат

Редактирано от автора , 19.03.2006 22:13:52

Панасоникът сред апаратите, дето не са огледално-рефлексни и са с малка матрица, мисля, че е номер едно, става дума за модела FZ30. Беше на промоция за 999 лв. в Техномаркет неотдавна, може и още да е. Лайка обектив, страхотен зуум, оптичен стабилизатор и много добро макро в същото време, пълни ръчни, raw формат, ел. визьор, въртящ се на 180 градуса дисплей и т.н. Виж една моя тестова снимка с такъв тука:

http://www.4coolpics.com/show.php?id=43565
единствено не мисля, че работата с АА батерии е предимство - според мен Li-ion е доста по-добре и издържа мнооооого повече, но като цяло и аз мисля ( въпреки, че имам Ixus 700), че оптичния стабилизатор на Panasonic-a( никога не съм го пробвала, но се надявам да работи добре) е голямо предимство,както и ръчните настройки. . Така че в случая Ixus 700 ( в момента на пазара вече е 750 с 2.5" TFT) отпада заради липсата им.
Голям зуум - 10-12 ако е комбиниран оптичен с дигитален не е кой знае какво - важен ти е само оптичния, но там и 5-6 според мен е достатъчно.
Аиде купувай и давай да гледаме снимки, че ми е любопитно да видя дали много съм се прекарала с Canon-чето
Asinka когато говоря за зум и аз, а и останалите винаги имаме предвид само оптичния зум. Дигиталния сум е софтуерно увеличение, което може да се направи на всеки компютър и няма отношение към качествата на апарата. А колкото до батериите - предимство на стандартните е първо цената и второ, че винаги можеш от най-близкия магазин да си купиш ако ти се изхабят. Например за 20 лв си купуваш цял комплект от 4 акумулаторни батерии АА + зарядното към тях, докато специалните батерии, макар и по-хубави в качеството си на литий-йонни струват от порядъка на 40-50лв, а понякога и над 100лв. Тъй като в повечето случеи е батерия не е достатъчна, собено когато се снима със светкавица много по-изгодно е да имаш резервен вариан за 15-20 лв отколкото за три пъти и повече по-скъпо.
ок - за зуум-а ясно и аз така мисля.
но за батериите категорично не съм съгласна - първо, ако работи с АА 2 или повече на брой, за да се захрани добре дисплея автоматично се увеличава обема на кутията и като цяло на апарата ( а когато не е DSLR, според мен е удобно да е компактен размер) и второ - колкото и акумулаторни да имаш, за да издържат същото време, колкото една заредена Li-ion са необходими доста повече от един копмлект. Е, да - можеш да влезеш в първия магазин и да купиш ако случайно свършат непредвидено.
Разбира се, това не може да е определящо при избора на апарата:)

Редактирано от автора , 20.03.2006 11:12:05

Е тук вече стигнахме до въпроса за личния избор. Аз не се наемам за никого да кажа кой апарат е по-добър за самия него. Мисля ,че това всеки сам може и трябва да си прецени. Когато даваме доводи и лични мнения поне аз , а и другите преди всичко споделяме личен опит.
Сега за батериите. Те не са определящ фактор при избора на фотоапарат, но е добре да сме запознати с характеристиките и възможностите на различните видове.
Снимам с компактен апарат Олимпус С770(освен ДСЛР-а), който е с LI-Ion батерия струваща 90 лв. За голяммой късмет успях да се снабдя с втора такава за 35 лв. С всяка от тези батерии без светкавица се правят от порядъка на 200-250 снимки ако не е ползван усилено зума, защото иначе и той черпи от батерията. За кратко съпруга ми си беше взел по-новия модел на Олимпус SP 500, който има същите параметри ,но с малко повече пиксели и е със стандартни батерии АА. Та на практика с едно тахно зареждане се правят същото количество снимки - от порадъка на 200-250 кадъра без интензивно зумиране.
Иначе много простичко могат да се сравнят кои да е две батерийки - просто на самите тах си пише какъв им е заряда независимо от типа. Вече има АА батерии и по 2400 mАh, a може би и по-силни, а доколкото чувах има също така и литиево Йонни модели на този размер.
Всчико това го казвам не защото искам да споря или нещо подобно, просто аз чета много теми само от любопитство, а и мисля, че освен нас и много други хора посещават форума и би им било интересно да го научат.
какво ще ми препоръчате между samsung L85 и panasonic DMC-TZ1
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола