За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
Как е по правилно да се оразмерява.
1.Работиш върху фотографията(суровият файл от апарата) и оразмеряваш
2.Оразмеряваш и работиш
3.Оразмеряване: 100dpi, 300dpi
1.Работиш върху фотографията(суровият файл от апарата) и оразмеряваш
2.Оразмеряваш и работиш
3.Оразмеряване: 100dpi, 300dpi
За какво оразмеряване говориш? Тези резолюции, дето си ги дал, имат значение за печата най-вече.
Ми за Фото, всеки ми иска различно рязане на кадрите.
Един точни друг на и 7, 9, 8 и тн.
Единия ти вика за 10х15 72dpi, другия за 30х40 вика 300 dpi.
То аз на печатницата давам по малко DPI колкото на фотото.
Един точни друг на и 7, 9, 8 и тн.
Единия ти вика за 10х15 72dpi, другия за 30х40 вика 300 dpi.
То аз на печатницата давам по малко DPI колкото на фотото.
Ми май основния проблем е фотото

На различните места, различни изисквания.
Направо ме убиха тия хора, единия , машината му режела отдолу, други, отстрани, абе лудница.Хванал съм се за главата.
Направо ме убиха тия хора, единия , машината му режела отдолу, други, отстрани, абе лудница.Хванал съм се за главата.
Реже му на него... А не ти ли вика, че са ти недоекспонирани снимките затва са тъмни или, че чернобелите ти снимки сам си си ги направил зелени затва са така?

Абе мани, какво да ти говоря.
Даже един път ми дават печатано на принтер 30х40 и ми викат, ето ви снимката.Ма нещо не знаеха , че не са оцелили човека, така гракнах , че ми върнаха 5 лева даже и ми дадоха копието.Абе ядове, да не говорим, че един ми се прави на дървен философ, че машината му работла на Ц-41 процес с най-добро качество.
Направо изтръпвам като трябва да вадя голямо, хайде 9х13, 10х15 става ма големите формати бият по джоба много и като ти го омажат става лошо.
Даже един път ми дават печатано на принтер 30х40 и ми викат, ето ви снимката.Ма нещо не знаеха , че не са оцелили човека, така гракнах , че ми върнаха 5 лева даже и ми дадоха копието.Абе ядове, да не говорим, че един ми се прави на дървен философ, че машината му работла на Ц-41 процес с най-добро качество.
Направо изтръпвам като трябва да вадя голямо, хайде 9х13, 10х15 става ма големите формати бият по джоба много и като ти го омажат става лошо.
Требе да имаш приятел с фото и да му стоиш на главата за всяка поза, иначе не става!!!
Абе, за всичко тябва да имаш приятели...

За да коментирате, моля, влезте в профила си!