Популярни снимки за

Всички снимки

За авторското право

Здравейте!Днес един приятел ходи до едно фото студио да си изкарва снимки и съвсем случайно видял една моя снимка,сложена в рамка и с написана цена, която вадих миналата седмица на хартия.
Това в първия момент малко ме зарадва, че все пак са я харесали,но в крайна сметка от къде на къде ще печели студиото за сметка на автор който и хабер си няма от цялата работа.
Бихте ли ме опсъветвали какво да направя в подобна ситуация.

Не ходи повече в това студио!
"Закон за авторското право и сродните му права" и още няколко закона струват 5.90 на книжарницата на съдебната палата. Прочети и ще си наясно.
Сигурен ли си, че продават твоята снимка а не само рамката? Увери се първо в това.
Честито ако продават точно твоята снимка (със или без рамката, или пък заради рамката)!!!

Дано с кротък разговор в самото фото-студио да успееш да ги убедиш, че правят нещо добро, като ти разпространяват творбите, и че ти ще им предоставиш и други при желание, но нека бъдат така добри да ти заплащат за всеки продаден кадър поне половината от обявената цена! Как ще установиш колко копия са се продали си е проблем. Но да измъкнеш някой лев изобщо би било победа!

И да почерпиш после!

Редактирано от автора , 26.03.2006 12:14:54

Хехе, сега загледах снимката. Май kozmo има право!
Рамката струва 1,20лв
със снимката 5.20лв ...
продавачката ми каза - това струва 5.20 имаме и само рамки по 1.20-
Имаше един разказ на О. Хенри, дето само рамката струваше по-скъпо
Е в моята ситуция явно рамката е била по евтина
nasko_, повод да почерпиш, пич!!!
Наско - на теория имаш всичкото право да ги съдиш, уви на практика нищо неможеш да направиш.. дано се разберете човешки... искай ПРОЦЕНТ
Наско - разпъни ги бе на баща им жената да таковам! Аз се съдя с едни от 6 месеца и успях( не за подобно нещо). Има надежда!

Редактирано от автора , 28.03.2006 06:26:52

:) Алех, ако ще се давиш, няма да те следвам...Обаче ми е по-лесно, да маам гащи след другите А ти направи още една редакция, че глей какво си писал
Ми, който е успял да сподели конкретно кво е правил за да успее

Щото така неуспелите се обезсърчават
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола