Популярни снимки за

Всички снимки
Това е сайт само за авторска фотография или може да се публикуват фотоси на познати и непознати творци чрез упоменаване или не на авора...
Не че ме касае или пречи, но поне да знам как да толерирам 'нахалницие' от моя страна в отговор на самовлюбеното им самочувствие при представянето на stock photography в този сайт
При всички автори тук се наблюдава собствен стил и ниво на техническо изпълнение на снимките и едно 'кривване от правия' път много лесно го забелязвам.
От моя гледна точка това предизвиква смях и съжаление към 'автора', но от друга страна много незапознати с тънкостта наматерията приемат това за чиста монета и спонтанно ръкопляскат и се възхищават. По зле става, когато 'набедения' творец почне да дава неквалифицирани съвети, като с това вкарва в заблуждение 'невинния наивник', за което последния не е виновен, моите извинения към крайното ми изказване, но такива са фактите!
Не можем да ходим като падари и да гледаме всико под лупа...
Лесно е да се правиш на велик с чужди кадри сред много начинаещи. Все пак... глупостта и комплексите по хората ходели
Извинявам се за печатните грешки, пиша в момента от много странен ноутбуук...
Преди всичко това е сайт за забавление с фотография:-)Би ли бил по-конкретен кой точно имаш предвид? И кое те е подразнило толкова

Редактирано от автора , 18.05.2005 16:52:42

kozmo не ме разбра...
Нищо не ме е подразнило, дори така смешно ми се видя, от автор, който бе предупреждаван и трит по другите фотосайтове, тук да ликува сред другите
Имена няма да споменавам, няма смисъл.
Основния ми въпрос е КАК лично аз да ги толерирам, нищо повече
На основният ти въпрос, можеш само ти да си отговориш.;)Иначе на мен изказвания от този род ми се струват доста несериозни, когато не се назовава конкретно обекта на обсъждане ами просто се хвърлят кьор фишеци в пространството.
козмо, тогава, ако се смяташ за сериозна натура... просто не отговаряй на несериозни теми
Само да спомена, че не се смятам за сериозна натура..напротив и съм доволна от факта . Любопитна съм да разбера за кой говориш...това е.. и принципно се дразня от подобен стил на изказ - думи много, факти никакви..политиците го владеят до съвършенство. Успех!
Досещам се за коя снимка става въпрос, защото много ми хареса и гласувах за нея. Вярно е, че много се различава от останалите снимки на автора, но неможех да си представя, че не е негова. Не мога да разбера, какъв е смисълът, да представяш чужда снимка за своя - това нито ще те научи да снимаш по-добре, нито ще ти донесе някакви материални облаги. Рано или късно, някой ще я види някъде и истината ще се разкрие. Доброто име се гради с години, а една такава постъпка ще го унищожи за миг. Иска ми се да вярвам, че Krassy бърка в подозренията си.
kozmo, извини ме, ако неволно съм те подразнил.
Така е, когато постоянно се сблъскваш с малоумници и идийоти и после ти остава само лошия вкус в устата.
Виж този скрийншоп, в момента съм отворил оригинала на купена библиотека професионални фотоси от преди 10-а години:
http://info.datacom.bg/Krassy/temp/copyright.jpg
После погледни кадъра на Забунов
http://www.4coolpics.com/show.php?id=5879

Редактирано от автора , 18.05.2005 18:15:56

За съжаление Krassy e прав.
С това трябваше да започнеш.
козмо
Аз не визирах този случай, понеже не е единствен...
Аз говорех по принцип
Тоест, тези прояви тревожат ли ни, пречат ли ни и необходимо ли е да ги толерираме ...
От друга страна аз съм нов тук, а и да не бях, пак бих се съобразил с общото мнение
Краси, в правилата пише бре!
"CoolPics е сайт за публикуване на фотографии, материали, коментари и обсъждания, гласуване. Участниците в сайта и форума към него имат право да публикуват само снимки и материали за които притежават авторски права."
http://4coolpics.com/rules_BG.php

Естествено, всеки е невинен до доказване на противното
Доказателството е прооооостичко - показва се оргиналния файл!
Призовавам, ако наистина има съгрешили да свалят чуждите снимки и да не ми създават работа

Редактирано от администратор , 18.05.2005 21:29:43

Кофти момент :(
Suglasen sum s krassy za avtorstvoto , no s snimkata koiato ka4va kato primer ne !
Lesno moje da se manipulira po tozi na4in i az moga da ka4a snimkata (ako sum si ia zapisal ) s oshte deset vse razli4ni godini za avtorstvo ! I az mislia 4e snimkata ne beshe snimana ot nego no si misleh 4e imam niakakuv montaj - nebeto , otrajeniata i t.n.t. !
Radvam se 4e admin-a prizova vsi4ki da iztegliat snimkite koito ne sa tehni !
SUSHTIA E PROBLEMA S USERITE koito sa taka anonimni a taka hubavo pishat komentari !!!
Данчо, тази снимка както и още десетки други получих преди 10-а години на едно CD заедно със закупения от мен фотошоп 5.0. По тази логика лично аз мога да я ползвам за комерсиални или други цели.
Ще се повторя, забележката ми не е, че я е откраднал. Направил го е, повярвали са му!
Просто самото представяне за аворски кадър е малко смешно на фона на другите негови творби, а най-смешно е неадекватното му обяснение и заблуждаването на начинаещите фотографи.
Както и да е... един мой клиент беше казал една тъжна сентенция: "Докато има балами и наивници, ще има и мошенници!"
Мисля, че темата е приключила, пожелавам на всички много успехи във фотографията!
Ne se zablujdavai 4e mislia po po-razli4en na4in ot tebe !
No ne se pali tolkova , snimkata ne e nito v konkurs nito v galeria plus tova mai daje e svalena ve4e !
Vuprosa e da ne povtaria tova , za dannite koito beshe slojil , oba4e mislia 4e si e napulno vuzmojno zasnemaneto na podoben vid kadur , vsi4ko zavisi ot slunceto (hvala na slunceto boga na fotografite) , no tova e druga i to mnogo interesna tema !
8 zabunov : 17.05.2005 10:51
(7) Статив, f/5,6, Shutter 1/5, 6000 келвина за да изпъкне червеното и жълтото

Само за статива съм съгласен!
Това първо е снимано на лента, 50 или 25 аса, диапозитив, заради широката динамика, при този контражур цифрака би издишал леко.
После в този случай се СВИВА диафрагмата, няма да обяснявам защо. Скоростта само през ND би паднала на 1/5, най-вероятно е 1/250 или 1/500 заради двата верояни филтъра, които е сложил фотографа. Поларизационен заради изчистените отблясъци на водната повърхност и Orange Graduated за туширане и оцветяване на небето, както и за балансиране на двата плана откъм яркост. А тази промяна в цветната температура е поредната смешка. Но и тук ще си спестя обяснението. Абе... много хора си мислят, че фотографията е като (цензуред), ама и там се иска чалъм!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола