Популярни снимки за

Всички снимки

Сайта през очите на един новорегистрирал се!

Предвид многото дискусии за обиди, критики, напускания на сайта и т.н. си позволявм да напиша как сайта със своите обитатели изглежда за един новорегистрирал се и как този новорегистрирал се се чуства сред многобройните писания тук. Надявам се, това да подтикне потребителите ( някои ) да се замислят за начина как да напишат критика, както и да даде яснота по някой въпроси, повдигнати в други форуми.

Та това се случи в далечния един месец преди да напиша това. Ровя се аз из една търсачка и хоп: Снимай и се забавлявай! Ха! Това е за мен! Малко радост и разнообразие в монотонния ми животец. Та хареса ми сайта на пръв поглед и се регистрирах! Първата крачка- направена! Сега следващата - да побера снимки, които всеки ( или почти всеки ) би разгледал и би задържал погледа си повече от 3 сек. Чета правилата, защото те трябва да се четат и викам : "Ок"... Подбрах снимки, които не могат да се похвалят със съвършенство, направени със "сапунерка" както някои височайши особи се изразяват, но пък са прилично направени и сравнително добре обработени. Та мина така седмца, две... викам си: " Абе на тоя сайт нещо не му е наред! само едни и същи хора пишат, на едни и същи хора се пада честа да са снимка на деня или да имат най-много посещения!" Защото аз не мога да се похваля с няколко стотин посещения на снимка,моите- трудно достигаха 10-20 пък да не говорим за коментарите и критиките под снимката - те пък съвсем липсваха. Разделих аз потребителите на нови и стари и започнах да гледам снимки . Гледам.... гледам.. и не вярвам на очите си! Че в този сайт имало различни правила за нови и стари! Новият потребител не би трябвало да слага снимка на себе си, направена от някой друг, защото под снимката пише "АВТОР" и бяха приканвани да ги изтрият а в същото време от снимките на старите можеш да извлечеш пълна информация за тегло, свят на косата, очите, височина и предпочитани дрехи! Бря, бря, цъкам с език, двоен стандарт това е!
На следващия ден: Викам си:" Ей тая снимка е ок ама трябва малко да я обработя с фотошопа да стане по-добре" Цак! след 10 мин. снимката готова. Викам си: " няма начин да не я харесат " и я качих.

След 1 ден : Мали, мали! Що ли я качих тази снимка! Изядоха ме с парцалите, че била много контрастна, много зелена! Да ама в сайта имаше много по-контрастни снимки от моята с много по-"усилена" обработка... ама те бяха най-добрите. Защо ли? ами защото бяха качени от някой стар потребител .

След още 2 дни: реших да кача друга снимка: само, че и липсваше небе и реших да сложа едно. Цак! 20 мин - готово. Ама не - защото снимката била много обработена, мноооого съм си била играла с фотошопа а то нетрябвало. Да ама има снимки ( естествено поставени от някой стар потребител ), които до толкова са обработени, че дори оригиналния цвят на някой предмети и растения е променен. Ама те са супер снимки защото не съм ги правила аз а някой от старите потребители.

Както да е... реших и аз да се включа в някой разговор. То сигурно защото новите потребители не приказват много, сигурно за това само едни и същи хора са в сайта. Влизам в чата... ихааа, ама те пак същите ... казвам аз дума, две ... Тц ... ни дума, ни вопъл, ни стон... айде викам ... ще пробвам да дам критика в рамките на моите познания... Тц ... взех да си мисля... аз невидима ли съм или да... Може пък причината да е в мен... дай сега, викам, да почета какво хорицата пишат, белким науча и аз нещо. И на какво се натъквам! А познайте де! Не можете!

Критиката за един стар потребител е :
снимката е хубава, но ... или хубава идея, но ... добре си го уловил, но ...

ето как изглежда тази критика трансформирана към един новодошъл :
Снимката е боклук ... и Ко си я направил тая снимка.Изхабил си идеята ... и Как си могъл да отрежеш ухото( или челото или пръстите, не че някой стари не са отрязали нещо от снимките си ама те са стари потребители , не нови)

Бря, бря, тюхкам се аз. То сигурно ще е от 'сапунерката'. Тя не прави хубави снимки, нищо, че нямам проблем да ги печатам на А3 или А4.

И тогава ме осени грандиозната идея: Трябва всички да си купим професионални фотоапарати! Да станем фотографи! И тогава ( може би ) ще се докопаме до уважението на старите потребители на този сайт, защото явно тук уваженето минава през фотоапарата! Нищо, че фотографията е изкуство и както всяко изкуство не може да и се сложи рамка. Нищо, че сайта е да се забавляваме и е за всички, които искат да се забавляват. макар, че за мен той се е превърнал в privet club, достъп до който се издава само ако покажеш професионална техника. А думи като 'нисък клас дигитален фотоапарат' ( наричан още сапунерка) са се превърнали в нарицатено за некадъност, некомпетентност и незнание. За съжаление всички тези членове на този клуб са забравили едно нещо - за да бъдеш добър в едно изкуство е важна идеята и способността да извличаш хубавото дори и от горозното на пръв поглед. А новото идва с новите хора и новите идеи. Всеки може да се научи да снима, да използва фотошоп и други програми, но ако липва идеята ....

Писна ми да пиша... А дали някой ще го прочете... А дали ще си вземе поука... не ми пука... Аз научих ного неща от старите потребители, но няма какво повече да науча, защото те дотолкова са се затворили в себе си и 'клуба' ...

Благодаря , че отделихте 10 мин да го прочетете

П.П. Ако мислите да тествате чуството си за хумор в този форум - по добре си замълчете. Има много други форуми, където можете да го направите. Макар и написано малко хумористично, всичко е сриозно и отразява начина, по който аз вийдам сайта. Благодаря.

П.П. моля да бъда извинена за правописните грешки, ако има такива.
Елена, казваш много истини, но въпросът тук не е само в техниката - виждала съм хора с техника за няколко хиляди, които имат само 1-2 свястни снимки от 20-30 публикувани примерно. И обратното. А в другите сайтове проба ли, там как те приеха? Аз като гледам навсякъде си има сайт в сайта и трудно се пробива, освен ако не ходиш на срещи. Така че, присъедини се - следващата е в Шумен! Ако си от София - там са ежеседмични.

Редактирано от автора , 29.03.2006 13:53:49

Ленче прегледах ти снимките и мисля че нямаш основаие да се оплакваш , ако ме приемаш за много стар юзер лъжеш се , средата на януари тази година се регестрирах и не виждам да имаш лоши коментари под снимките си
ВИНАГИ СЪМ ТВЪРДЯЛ , ЧЕ ЕДИН ЛЮБИТЕЛ ФОТОГРАФ МОЖЕ ДА НАПРАВИ МНОГО ПО ЧИТАВА СНИМКА ОТ КОЛКОТО ЕДИН ПРОФИ
видях че имаш обективи ,ми снимаъ на лента не да си мислиш че снимаш със сапунерка
между другото пове4ето огледарнорефлексни апарати също са диджи сапунери
Така че аз съм за фотографията , но съм много против качването на снимки от рода тип снимки за спомен в което няма нищо фотографско
Направих си труда да прегледам снимките, които си пуснала и коментарите към тях. Никъде не видях някаква по-особенна критика, особенно за техниката с която снимаш и някакви обидни думи за това. Коментари като коментари, както под снимките на когота и да е. Не виждам някакво по особенно отношение към начинаещите тук. Просто доста от хората се познават лично и си следят снимките един на друг. Има и приятелски гласувания разбира се, няма как да се избегне това. А при толкова много снимки, които се пускат в момента и толкова много потребители, едва ли някой може да следи всичко и да взима отношение. Трябва вероятно да е безработен и само с това да се занимава. Всеки в една или друга степен понякога се чувствува обиден, просто трябва да го преодолее и да върви напред. Много от така наречените "стари" потребители не бяха хващали преди една година фотоапарат. Смея да твърдя, че този сайт им помогна да станат много по-добри фотографи. А за техниката - винаги съм казвал, че тя изобщо не прави фотографа. Може да му помогне, но не го прави!! Така че, снимай, пускай тук и се забавлявай. А ако си в България спокойно можеш да се включиш в мероприятията, които се организират тук. ;)
elena, аз съм от тия дето много говорят в сайта , та да ти кажа: Добре дошла!!!
Ленче споко СиииТоо е от добрите , тя критикува критикуващите , спамери кат мен дет са невежи в някои неща
"Благодаря , че отделихте 10 мин да го прочетете" - тука някъде би трябвало да доловя сарказъм, предполагам
За мен самото снимане и процесите, които го съпътстват са забавление, това, че няма коментари, има критика и никой не гласува под снимките не ми дреме. Ако пък обясня защо не ходя по сбирки админа ще ми прати психиатър да ме приберат, ама това е отделна тема на разговор. Мислех си че знаеш, ама май не знаеш - да ти кажа - има приятелски кръг, гласува се за снимки по дифаулт, пишат се нечленоразделни коментари, критиката е цинична и брутална, компетенцията на най-отворените е под съмнение, ама както е казал Германий - "trans @*%#! ihi est"
Аз ще добавя - грехота е да развалиш готов скандал
И се забавлявай - снимките са ти готини, не са прекалено контрастни и зелени - значи все пак критиката дава резултат !!!
е, хайде сега - да ти споделя и аз скромния си опит в сайта
Когато се регистрирах и качих една навалица снимки , определено никой не им обърна внимание ( имало е защо) , но аз си продължавах като упорито магаре ( както и сега)
Все един ден се появиха и критики (слава Богу) и коментари и всичко останало,което за мен означаваше, че все пак снимките ми започват да се забелязват, а това от своя страна започна да ме амбицира да се постарая да се понауча - от кого ли? в този сайт има много хора, от които да се учим и които никога няма да откажат помощ и съвет. Това не пречи да критикуват, естествено
Е, не мога да кажа че съм постигнала кой знае какво, но определено в сравнение с първите си кадри, които аз си харесвах, ама защо ли тук никой не ги забеляза сега поне мисленето ми за добър кадър е вече доста по-оформено
Така че - продължавай да снимяш, да качваш и все ще има резултат един хубав ден......

П.П - абе то и аз не ходя по сбирки, ама май там ми е грешката - така че ако имаш време и възможност отивай и се забавлявай с другите

Редактирано от автора , 29.03.2006 14:59:39

Елена стиа се кахъри за глупости...
моето мнение е изградено не само върху моите снимки. А много от моите снимки са свалени от сайта.

Благодаря, че обърнахте внимание. Целта ми беше не да се зарадвате на това, което съм качила, и да го обсипете с похвали или упреци, а да се замислит как да посрещнете новодошлите.

Редактирано от автора , 29.03.2006 16:31:10

С бъклица и дрян?
Elena имаш ли представа колко са потребителите в сайта?
Graphic - да то си пише. А колко от тях са активни? Да изброявам ли?

Gafa: Снимам със 'сапунерка' защото ми се побира в джоба и не се налага да нося 10 кила допълнително.
Ленче ма ти не си прочела Гафа какво ти е писал....

Че той те хвали... а ти се оправдаваш...
Елена, за разликата м/у реални и просто "регистрирани" потребители си права . Ама идеята ми беше че така или иначе сме много. Което не е лошо, но е малко трудно всичко да се види. Вярно е че се гледат повече снимки на някои автори - и аз го прявя, дори и да не оставям винаги коментари често минавам през профилите на авторите които харесвам.
График - дано не съм от тези автори за които споменаваш... че доста снимки поизтрих :) ама споко (ако си)... пак ще качвам :)
Ей, добре се посмях (до тук) с написаното (най-вече от Елена, която повдигна темата).
Да, вероятно има доста истина и болка във всичко споделено, но въпреки това ми беше гот и с това да се повеселя.
Аз, пък, съм от тия, дето само претендират колко много разбират и същевременно страдат от липса на внимание и оценка от околните (ей на, никой не ми гласува за снимките, примерно; или много малко де). Поради тази причина съм толкова изнервен и си го изкарвам на мало и голямо, младо и старо, опитно и начинаещо, със скъпа или никаква техника - важното е да излея цялото напрежение, което съм натрупал в дните на своето "пълнолуние", пък дано после ми остане време (и, евентуално, не забравя) да се повеселя с фотографията!
Ей, компанията, наздраве!
ИСКАМ ДА МИ ГЛАСУВАТЕ ЗА ВСИЧКИТЕ СНИМКИ ТУК :)

(упс забравих - не може да се гласува за тях... забранил съм)

Въпроса не е за гласовете - а за отношението.
Аз снимам със скапана сапунерка с формат на визитка; това го пише под всичките ми снимки и не мога да се оплача от липса на внимание в сайта.
Елена, и аз съм горе-долу колкото теб в сайта и я виж с колко хора съм се сдърпал! Ама то е, защото, докато не се скараш с някой, не го разбираш що за птица е! Свиркай си и си гледай кефа! Седенето на кръстопът е глупава работа. Харесвай път и тръгвай!
velio - аз нямам какво да деля с хората тук - защо да се карам с тях? А защо някой трябва да се кара с някой друг за една ( или повече) снимки? Това не е парче сирене!!!!!

dexter - аз не поддържам идеята, че сапунерката не прави добри снимки, защото за мен по-важна е обработката. Има други ( няма да изброявам ) които смятат, че обратното - че сапунерката ня прави добри снимки, което води по-скоро до заяждане, отколкото до критика.

Редактирано от автора , 29.03.2006 20:49:28

Вельо - с тебе се сдърпахме първия път ;) ама сега си лафим като първи дружки :)

Eлена, Елена, какъв е смисъла някой да ти пише, като ни четеш, ни разбираш? Ти само като делиш нещо ли се караш? Нямаш ли идеи за защитаване? Нямаш ли си мнение по нещо? На чие рамо хленчиш тук? Май на своето!
Сираков, въобще не помня с кой се карам. Добре, че те ми го припомнят! Хай' наздраве!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола