Популярни снимки за

Всички снимки

RAW - предимства и недостатъци

nsirakov ha ha tova e oshte po dobre bih kazal
RAW - само предимства - ако разполагаш с необходимото време
нещо не виждам особена разлика между РОУ и джепега на Никона като детайлност
(Invalid img)

Редактирано от автора , 14.04.2007 20:21:08

joro - разлики има - зависи КАК конвертираш РАВ-а
nsirakov, ами с RawShooter и Десо мисля че го е ползвал него

Редактирано от автора , 14.04.2007 20:44:46

Прочетете това

http://yovko.net/?p=1056
Joro казах КАК не с КАКВО :)
nsirakov, мда явно аз не мога да те разбера какво имаш в предвид. Иначе снимките са правени на една и съща бленда и скорост на в конвертора нищо не съм корегирал само я обърнах в джепег
исках да кажа че ако знаеш КАК да обработваш РАВ файловете ще видиш огромната разлика между РАВ и Джипег...
на веб не си личи - но ако печаташ над А4 разликите почват да се забелязват...
лично аз снимам на РАВ... май май само снимките на малкия за баба му и дядо му ги правя Джипегни

нещо не виждам особена разлика между РОУ и джепега на Никона като детайлност
"нещ­о не виждам особена разлика между РОУ и джепега на Никона като детайлност" с това имах в предвид снимките които качих
Иначе разликата е голяма още при обработката на самия файл аз снимам всичко в РОУ и не съм печатал повече от А4 нито с един от двата формата. А и не мога да кажа че имам и особено голям опит като цяло с обработката
Ясно :) и аз сега те разбрах :)
Сираков, тази джаджа за преточването на картата как се казва и колко струва, горе-долу?
точно струва 55 лева без хард диск-а.. има е във магазин ДиЕна главната в Пловдив - хард диск 40Гб струва 100 лева
nsirakov,
Какъв хард му се навира вътре - стандартен десктопски или за нотбук?

jorostam,
Печатил съм 60х90см. от JPEG - ето тази снимка:

и резултата е невероятен. Несъмнено ако беше NEF щеше да е маниашки невероятен. Нали се сещаш, че билборда 4х3 метра няма да го гледаш от 20см.?
2.5" за лаптоп
Тва за детайлноста е шит работа според мен, ама тва щот съм лайк, ама ще ви кажа аз какво предимство виждам, теа дни ми се наложи да снимам едни Live Party-та и там светлината е сещайсе се к'ва, та при 800-1600 исо рола ми постига 0 шум и 100% качество, светлините ги коригирам до степен мен да ми харесат като не се променят основните, тези на обекта примерно, абе точка май треа слагам некъде, ма карай, та са имах спортен ден с Барберианс Мото Клуб и цъкахме снимки, те седеха аз цъках, и слънце, гори, преекспонира и т.н. нормални дефекти идващи от некомпетентноста ми, обаче се оказа, че съм се объркал и съм трескал в Рол, та от всичките кадри 99% стават защото ми дава възможнос да оправям по горните дефекти, е са вече сложих точка. Та според мен не детайлоност тря търсиме в Рола ами възможноста и от бъгав кадър да извадим нещо ( стига да има сюжет, композиция, кадриране и други некви фото-изрази непознати за мен). Мно ми се спи иначе бих пуснал и линкове към кадри ама некой друг път

Абе ма темата е яка, Десо треа а почерпи

Редактирано от автора , 16.04.2007 01:00:33

LaCie представиха новият си 26-инчов LCD екран. Той предлага 95% Adobe RGB диапазон, или с други думи на екрана виждате цветовете така, както биха излезли при принтиране. Това би помогнало значително на фотографите и хората, занимаващи се с обработка на изображения. 526 LCD има максимална резолюция от 1920х1200 пиксела, контраст от 800:1 и яркост 400cd/m2. Мониторът ще се появи на пазара по-късно този месец на цена близо $2000.
ДГД...
BOZO
taka e mitkowin

eto кадърът преди конвертирането в рав

и същият кадър СЛЕД конвертирането в рав - освен рав конвертиране тук няма допълнително манипулиране във фотошоп

nsirakov ама много точно

Или с други думи идеята е там че от ДжПъГъ туй трудно ще излезе, Рола си е по-добре от секъде, а и има готини виулъри дет може да си ги гледате без да минават през шопа (в случай, че не знаете де)!

Редактирано от автора , 16.04.2007 11:55:56

nsirakov-кой конвертор използваш:канонския или с фотошоп ?
от къде чистите шума с конвертора на raw файл
виждам че темата е доста стара но за да не правя друга искам да попитам значи имам канон а720ис и и вкарах рау формат със ЦХДК (CHDK) та мисълта ми е с ква програмка да обработвам снимките ? и как точно се обработват за да постигам ефект като на тази горната?
също ако може някаква програмка за чистене на шум

ако може една прграма да върши и двете операции и да не изисква огромни параметри на компютъра ще съм много на кеф

Мерси предварително
изтеглих си фотошоп 7 дайте един ддва жокера
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола