За да коментирате, моля, влезте в профила
си!
FinTaRa, Честито със здраве да си го ползваш
Честито !
Мерси :)
Та както админа каза,я обяснете в тоя фен клуб освен да се честити нещо друго прави ли се??
Например обсъжда ли се смахнатия софтуер...До колкото съм запознат за модели D40,D80 и D200/не съм чел за D40X/софтуера е един и същ.Някой да е забелязал че ако сложи апарата на статив и снима едно и също нещо през 10 секунди 5 пъти на Auto няма да има два енакви EXIF??Или ако използвате Приоритетна програма компесацията на белия баланс откача...да споменавам ли странното поведенив при фокусиране??
Та идеята ми е ако някой е намерил проблеми или нови приложения на марката NIKON,да ги споделя тук,а за честито и мерси винаги има време в най-близката бирария:)
Например обсъжда ли се смахнатия софтуер...До колкото съм запознат за модели D40,D80 и D200/не съм чел за D40X/софтуера е един и същ.Някой да е забелязал че ако сложи апарата на статив и снима едно и също нещо през 10 секунди 5 пъти на Auto няма да има два енакви EXIF??Или ако използвате Приоритетна програма компесацията на белия баланс откача...да споменавам ли странното поведенив при фокусиране??
Та идеята ми е ако някой е намерил проблеми или нови приложения на марката NIKON,да ги споделя тук,а за честито и мерси винаги има време в най-близката бирария:)
Ами започни. Къде и как да си честитим, знаем и без теб.
archangel33 -> Пробвах както каза - Авто, през 10 секунди, 5 кадъра. И познай - всичките са с еднакъв EXIF (само времето е различно :)) . Този резултат е на лампа (вече е тъмно), утре ще пробвам на естествена светлина ..
archangel33, да правят се и други неща споменал съм в първият пост през 10сек. на вън времето може да претърпи много промени върху силата на светлината пробвай на лампа като Fintara и кажи какви са ти резултатите. За фокуса какъв му е проблема не е точен ли тъпото му е че работи само с AF-S обективи и за мен Д50 е по-добър от Д40 нищо, че е по-стар
Редактирано от автора , 18.11.2007 18:32:57
Колко от вас имат пълно ръководство на Д50, което представителят е длъжен да осигури?
FinTaRa, а честито!!! Ще чакаме снимките сега..
Accept какво значи пълно ръководство? Аз имам книжка и 2 диска софтуер.. Никон кепчъра посмъртно не можах да регистрирам и накрая си изтеглих кракната версия.. Пусках сериен номер на сайта и нищо! Това ми беше тъпото. Купувам си апарата, редно е да ми дадат нормален софруер. Нали и твоя апарат не беше оттук, или бъркам?
archangel33 чакай да се преброим де... пък после ще се питаме Аз например бих обменила опит за ползване на Никон с обективи от Зенит и Практика...
archangel33 чакай да се преброим де... пък после ще се питаме Аз например бих обменила опит за ползване на Никон с обективи от Зенит и Практика...
Редактирано от автора , 19.11.2007 11:35:08
vache, Мерси :)
Accept -> За Д80 имам освен книжка от вносителя на Никон (Профайлд), ами и диск с PDF на български.. :)
А аз имам един обектив на Pentacon (от Практика Л), има ли някакви преходници (нов съм на тази тема), че да монтирам Pentacon-a на Д80?
Accept -> За Д80 имам освен книжка от вносителя на Никон (Профайлд), ами и диск с PDF на български.. :)
А аз имам един обектив на Pentacon (от Практика Л), има ли някакви преходници (нов съм на тази тема), че да монтирам Pentacon-a на Д80?
за никони купени в БГ се предоставят преведени на български ръководства. Те обаче са с толкова ситен шрифт че ми е трудно да ги чета. На придружаващите дискове има и оригинален наръчник на потребителя на английски в пдф формат - всеки може да си го разпечата. Същия наръчник и на други езици би трябвало да може да се свали от сайта на никон за поддръжка (необходима е регистрация). На дата.бг наръчниците ги има. Освен това май там видях пълните наръчници за д70/80/50/200 от Том, които са много по-подробни от никонскити оригинали. Естествено за да имате последната им версия е хубаво да се купят от сайта www.bythom.com. Аз лично си бях поръчал книгата на Peter Inova от Amazon но тя е за по-начинаещи (т.е като мен)
Пълно ръководство ще рече описание на всички функции и възможности. Аз получих 1 лист формат А4 с ръководство как да снимам на AUTO и листа беше така душмански сгънат и с такъв размер на шрифта, че трудно се четеше. Впоследствие намерих пълно ръководство, обаче - защо да е така!?
Аз за моя Д80 си го получих както описах по-горе - разпечатан превод на БГ и в диска - англ. ПДФ - с гаранция от Профайлд. Иначе го купих от Фотолан (срещу НДК) и си беше опакован както следва. Е, единствено листовката за китовия 18-135 липсваше но след регистрация в съппорт сайта на Никон си я дръпнах. Ти твоя откъде го взе? Може би дилъра нещо.. някои може би разбиват комлектите с китове и ги преаранжират тук и затова някой лист може да излипсва.
Технополис. Специално поръчах да ми донесат нов от Профайлд - неразпечатан.
Моят от щатите дойде с книжка с пълно описание. Докато го чаках, обаче си намерих на руски и го бях изяла с кориците до идването на апарата. Луда работа!
Редактирано от автора , 20.11.2007 00:00:50
На мене ми се случи следното:
07.2006 г.
Нов (D50) от Профайлд с всичките му неща + на ръка ми дадоха CD с PDF на български (доста подробен) и ме помолиха да не съм го разпространявал в нета ???!!?!
Малко ми беше странно ама ...
07.2006 г.
Нов (D50) от Профайлд с всичките му неща + на ръка ми дадоха CD с PDF на български (доста подробен) и ме помолиха да не съм го разпространявал в нета ???!!?!
Малко ми беше странно ама ...
Незнам archangel33 за какво говори ???
Аз такова нещо не съм забелязал
П.П. вече към 30000 кадъра
Аз такова нещо не съм забелязал
П.П. вече към 30000 кадъра
А как разбирате колко кадъра е снимал? При мен има pic meter, но се нулира при вадене на батерията :( ???
FinTaRa, с Preview Extractor
Аз лично ползвам това: http://www.opanda.com/en/iexif/index.html
хем си гледам и EXIF-a на снимките
хем си гледам и EXIF-a на снимките
Ползвам Д50 от почти година. Много съм доволен но си трябва време за да го изучиш и да му хванеш чалъмите. Бих искал да питам, какъв макро обектив бихте ми препоръчали за него?
mikosoft, за мен Sigma 70mm F2.8 е чудесен малко му е бавен фокуса но за цена-качество е супер просто (в профила ми повечето от последните снимки са правени се с него), ако разполагаш с по-голям бюджет Nikkor AF-S 105mm F2.8 VR, другия вариянт е Nikkor 60mm F2.8 нямам лични впечатления от него но знам че и той е много добър
пс Сигмата запазва постоянна светло сила 2,8 и при макро 1:1 докато Никкора не но макро на 2,8
ппс Знам че и Tokina-та си я бива 100mm F2.8
успех в избора
пс Сигмата запазва постоянна светло сила 2,8 и при макро 1:1 докато Никкора не но макро на 2,8
ппс Знам че и Tokina-та си я бива 100mm F2.8
успех в избора
И двата Никора предложени от Jorostam се ползват с много добра репутация - за съжаление нямам личен опит (няма кинти за всичко :-)). 60тицата за статични обекти - цветя и т.н а 100тицата за "гадинки" - насекоми и прочие твари, защото с нея може да си малко по-отдалечен от обекта. Може би сигмата е добър избор от гледна точка на цена/качество.
Мерси за програмката
За да коментирате, моля, влезте в профила си!