Популярни снимки за

Всички снимки

Фен-клуб на снимащите с Д50

FinTaRa, Честито със здраве да си го ползваш
Честито !
Мерси :)
Та както админа каза,я обяснете в тоя фен клуб освен да се честити нещо друго прави ли се??
Например обсъжда ли се смахнатия софтуер...До колкото съм запознат за модели D40,D80 и D200/не съм чел за D40X/софтуера е един и същ.Някой да е забелязал че ако сложи апарата на статив и снима едно и също нещо през 10 секунди 5 пъти на Auto няма да има два енакви EXIF??Или ако използвате Приоритетна програма компесацията на белия баланс откача...да споменавам ли странното поведенив при фокусиране??

Та идеята ми е ако някой е намерил проблеми или нови приложения на марката NIKON,да ги споделя тук,а за честито и мерси винаги има време в най-близката бирария:)
Ами започни. Къде и как да си честитим, знаем и без теб.
archangel33 -> Пробвах както каза - Авто, през 10 секунди, 5 кадъра. И познай - всичките са с еднакъв EXIF (само времето е различно :)) . Този резултат е на лампа (вече е тъмно), утре ще пробвам на естествена светлина ..
archangel33, да правят се и други неща споменал съм в първият пост през 10сек. на вън времето може да претърпи много промени върху силата на светлината пробвай на лампа като Fintara и кажи какви са ти резултатите. За фокуса какъв му е проблема не е точен ли тъпото му е че работи само с AF-S обективи и за мен Д50 е по-добър от Д40 нищо, че е по-стар

Редактирано от автора , 18.11.2007 18:32:57

Колко от вас имат пълно ръководство на Д50, което представителят е длъжен да осигури?
FinTaRa, а честито!!! Ще чакаме снимките сега..
Accept какво значи пълно ръководство? Аз имам книжка и 2 диска софтуер.. Никон кепчъра посмъртно не можах да регистрирам и накрая си изтеглих кракната версия.. Пусках сериен номер на сайта и нищо! Това ми беше тъпото. Купувам си апарата, редно е да ми дадат нормален софруер. Нали и твоя апарат не беше оттук, или бъркам?

archangel33 чакай да се преброим де... пък после ще се питаме Аз например бих обменила опит за ползване на Никон с обективи от Зенит и Практика...

Редактирано от автора , 19.11.2007 11:35:08

vache, Мерси :)

Accept -> За Д80 имам освен книжка от вносителя на Никон (Профайлд), ами и диск с PDF на български.. :)

А аз имам един обектив на Pentacon (от Практика Л), има ли някакви преходници (нов съм на тази тема), че да монтирам Pentacon-a на Д80?
за никони купени в БГ се предоставят преведени на български ръководства. Те обаче са с толкова ситен шрифт че ми е трудно да ги чета. На придружаващите дискове има и оригинален наръчник на потребителя на английски в пдф формат - всеки може да си го разпечата. Същия наръчник и на други езици би трябвало да може да се свали от сайта на никон за поддръжка (необходима е регистрация). На дата.бг наръчниците ги има. Освен това май там видях пълните наръчници за д70/80/50/200 от Том, които са много по-подробни от никонскити оригинали. Естествено за да имате последната им версия е хубаво да се купят от сайта www.bythom.com. Аз лично си бях поръчал книгата на Peter Inova от Amazon но тя е за по-начинаещи (т.е като мен)
Пълно ръководство ще рече описание на всички функции и възможности. Аз получих 1 лист формат А4 с ръководство как да снимам на AUTO и листа беше така душмански сгънат и с такъв размер на шрифта, че трудно се четеше. Впоследствие намерих пълно ръководство, обаче - защо да е така!?
Аз за моя Д80 си го получих както описах по-горе - разпечатан превод на БГ и в диска - англ. ПДФ - с гаранция от Профайлд. Иначе го купих от Фотолан (срещу НДК) и си беше опакован както следва. Е, единствено листовката за китовия 18-135 липсваше но след регистрация в съппорт сайта на Никон си я дръпнах. Ти твоя откъде го взе? Може би дилъра нещо.. някои може би разбиват комлектите с китове и ги преаранжират тук и затова някой лист може да излипсва.
Технополис. Специално поръчах да ми донесат нов от Профайлд - неразпечатан.
Моят от щатите дойде с книжка с пълно описание. Докато го чаках, обаче си намерих на руски и го бях изяла с кориците до идването на апарата. Луда работа!

Редактирано от автора , 20.11.2007 00:00:50

На мене ми се случи следното:
07.2006 г.
Нов (D50) от Профайлд с всичките му неща + на ръка ми дадоха CD с PDF на български (доста подробен) и ме помолиха да не съм го разпространявал в нета ???!!?!
Малко ми беше странно ама ...
Незнам archangel33 за какво говори ???
Аз такова нещо не съм забелязал

П.П. вече към 30000 кадъра
А как разбирате колко кадъра е снимал? При мен има pic meter, но се нулира при вадене на батерията :( ???
FinTaRa, с Preview Extractor
Аз лично ползвам това: http://www.opanda.com/en/iexif/index.html
хем си гледам и EXIF-a на снимките
Ползвам Д50 от почти година. Много съм доволен но си трябва време за да го изучиш и да му хванеш чалъмите. Бих искал да питам, какъв макро обектив бихте ми препоръчали за него?
mikosoft, за мен Sigma 70mm F2.8 е чудесен малко му е бавен фокуса но за цена-качество е супер просто (в профила ми повечето от последните снимки са правени се с него), ако разполагаш с по-голям бюджет Nikkor AF-S 105mm F2.8 VR, другия вариянт е Nikkor 60mm F2.8 нямам лични впечатления от него но знам че и той е много добър

пс Сигмата запазва постоянна светло сила 2,8 и при макро 1:1 докато Никкора не но макро на 2,8

ппс Знам че и Tokina-та си я бива 100mm F2.8

успех в избора
И двата Никора предложени от Jorostam се ползват с много добра репутация - за съжаление нямам личен опит (няма кинти за всичко :-)). 60тицата за статични обекти - цветя и т.н а 100тицата за "гадинки" - насекоми и прочие твари, защото с нея може да си малко по-отдалечен от обекта. Може би сигмата е добър избор от гледна точка на цена/качество.
Мерси за програмката
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола