Популярни снимки за

Всички снимки
Започвам тази тема с въпрос:Трябва ли да понасяме грубото отношение и обидните нападки на персони от сайта мислейки се за аристократи,собственици на сайта или дясната ръка на онзи големия горе?Озаглавих темата си "Прекалено лично 2",защото смятам че нещата станаха лични и нямат нищо общо с талант,техника и познания за фотографията.Малцина от вас станаха свидетел на борбата която се развихри на 25.11.2008г..Тогава направих грешката да оставя коментар,под снимката на една всеизвестна личност в сайта,която не веднъж е демонстрирала трудния си нрав и грубото си отношение към съфорумци.Коментара,който си позволих да оставя бе лишен от враждебна нотка,напротив...:Интересно хрумване-придружено с усмивка гласеше той.Противно на всички реакции обаче,бе посрещнат с неразбиране.Оказа се че този спец в дискусиите и заядливите нападки не бе го разрал(или поне така каза),макар че бе написано на кирилица съобразено с изискванията тук.Отправи към мен хаплив въпрос(за незнаещите ще оточня,че преди време имах конфликт със същата персона и лично според мен ми има зъб от тогава):
ra4et: би ли пояснила за кое говориш? че не разбрах дали говориш за кадрирането, текста, заглавието или рамката?-беше въпроса придружен с изкуствена усмивка,естествено въпрос който бе възможно да бъде зададен и на неколцина други,които бяха оставили подобни коментари,но не той бе зададен към мен с цел(действа избирателно защо ли?)и който знае предисторията,ще разбере.Естествено аз отговорих на въпроса с кратък изчерпателен отговор с който целях да не се задълбочавам,защото знам че моето мнеие за този аристократичен екземпляр няма значение: Всичко общо-бе отговорът ми,но с това не се приключи,напротив те първа започваше.Той продължи:И все пак???-моят отговор провокиран от него подпали страстите: ra4et:и все пак не се заяждай...целият сайт знае че те дразня нещо,това не значи че нямам право да пиша под снимките ти така,че задай въпросите,които задаваш на мен на себе си,а и при условие че знаеш отговора е излишно да задаваш въпроси...адиос...Но с това както се досещате не приключи хиперинтелектуалния диалог между нас...
Продължих така:снимката ми харесва ясно?това е на бг...идеята за заглавието също ми допада...от цялата снимка и написаното под нея ми хрумват много мисли...меланхолия...тъга...а това че не ти пука за мнението ми мисля,че е ясно така че няма смисъл да го дъвчем...протата да кажат повече аз нямам право на глас...и казах адиос... Последва:ra4et: о боже мой... и къде видя заяждане??? една обидна думичка??? стига мелодрами моля те... най-спокойно с усмивка на лице ( и емотикон) те попитах за "хрумването" - какво точно имаш в предвид... ти избяга по тъча... попитах те отново - най-спокойно... къде виждаш нападка, дразнене... "сам да си задавам въпроси" - аз да не съм малоумен???
Eстествено продължи да ме предизвиква,като паралелно с разговора ни триеше коментарите под снимката си(демек спама му дойде добре,защото цял ден снимката му се въртеше и бе видяна от мн.хора,но явно неискаше никой да види истината)...Отговорът ми беше ясен:хаха...мелодрамите ги правиш ти...ти ме заговори така че обвинявай себе си за този диалог...ти си най големият критик тук,само ти имаш права,ти си най великия...този сайт преполагам че е лично твой...така че си направи изводите и никога повече не заговаряй лаици като мен като нещеш да четеш и се впрягаш от думи...лека вечер ти желая и сега наистина адиос....
Противно на желанието ми да го разкарам,че не ми се занимава той продължи,като ми отправи обидни думи на лична за да не бъдат видяни преполагам от съфорумци,мога да приложа и снимка с обидите му за да докажа твърдението си(това с снимките го научих от него).Започна битка на лична,като се опитвах да обясня,че не разбирам заядливите му нападки при условие че коментара ми бе положителен.Споменах и истини,които очевидно го извадиха от равновесие и стана още по брутален(жалка карикатура на аристократизма и класата за която толкова пледира)...продължих:това е моят извод...ти това си ми показал...такива като мен имат значение само ако ще гласуват...мисля че и всеки който прочете тук началото на разговора ще установи същото,ти сам показа,че такива като мен нямат право да коментират...какво очакваш...и казах адиос...за мен звучи завършено така...нищо лично...
Та след стотиците злобизми които изтърпях на лична,както и обидните думички,които в моят речник липсват,но това не ми попречи да чуя(естествено интелигентния човек не позва грозни епитети и държи умерен тон когато разговаря с дама,което показа много неща).

[26.11.08 13:53] Се опитах да му изясня нещата в чата на сайта където се бе намърдал и злобееше.Естествено тона ми бе умерен,за разлика от неговия,който бе грубиянски,кръчмарски с прекалена доза нарцисизъм,докато паралелно получаваше подобни на моя коментар,коментари под снимката си на които обаче просто благодареше самовлюбено и самодоволно с прекалена доза блуткав и мазен противен нарцисизъм естествено и междувременно оставяше двусмислени коментари под снимки,чиито автори не осъзнаваха гаврата му.Помолих го да каже какво мисли за снимката на която се гавреше,но той страхливо подви опашка и излезе.
След като напуснах сайта за кратко,докато вършех определено доста по-важни неща,се появих пак и с почуда прочетох в чата написано съответно докато ме няма,умишлено за да бъде прочетено от мн.хора,да бъда злепоставена аз разбира се защото глупостите му бяха на лична(демек нямам причина да съм ефектирана,ами той има понеже мойте ги видяха мн.хора)-тактика(куца).Видях изречението е което казваше да си пия хапчетата и още куп тапизми,които си разменяхме когато бях дете.Естествено след всичките му тапизми и цинизми които бях прочела последните часове за себе си (инфантилна,луда и недо...-странно сякъш преписва собствените си недостатъци,като някой му сервира истината която той отрича),аз му отговорих:
По подобаващия начин,който заслужаваше,макар че да нямаше цинизми,тъпизми и глупости.Ясно му дадох да разбере че това че се мисли,че е хванал господ....и се мисли за собственик за сайта и очевидно живее от сайта и комплиментите които събира под снимките си за да подхранва нарцисизма и манията си за величие плюс че обижда,нагрубява и реди лаици като мен всеки ден по същите причини(въпреки обвиненията си в същото към мн.други хора).В предния конфликт между нас се биеше в гърдите като казваше че със злобизма си(който той нарича съвет)съветва хората като мен и ги учи на нещо,тогава аз му обясних че грубоста няма нищо общо с съвета,но очевидно тук имат пръст възпитанието и манталитета.Много пъти съм му казвала че е много талантлив,че харесвам нещата му,дори за повечето съм гласувала но не коментирам,точно за да не се получава конфликт като този,но очевидно този човек е толкова заслепен,че е жалко че пропилава таланта си в злобен нарцисизъм и с грозен речник.

Като заключение и с голямо извинение към тези които имаха нервите,времето и желанието да ме четат мога да кажа следното:Трябва ли да търпим това,ние белите квадрати???Трабва ли да търпим злобизма на един малък,злобен човек в чията глава очевидно има мн.интересни мисли,но и той незнае защо са там???Трябва ли защото той е червен квадрат безропотно да понасяме нападките му и безсмислените му опити да ни онижи???-Обясних му че за разлика от него аз съм тук да се забавлявам тук с това което обичам да правя(снимки) и като съм се регистрирала тук съм мислела че червените квадрати са тук за да помагат на такива некадърници като мен(както мислят те-е...не всички...)като мен.Това че сме бели квадрати нямаме техника и познания не ни прави некадърните глупаци,които ни изкарват.Това не означава че нямаме поглед над нещата и неможем да видим красивото и успешното в снимките на аристократите,това не значи че сме просто гласове без право на реално мнение(в случая сме важни за тях само да си дадем гласа,другото е тишина)така излиза за жалост.
Та трябва ли да понасяме всичко това безгласно???Да не сме неми???Ние сме истински здравомислещи хора,за разлика от самовлюбените таланти като по горе споменатата персона чието име не споменавам.Преди време когато бях нова не смеех да говоря.Установих с времето освен всичко по горе и това,че няма защо да мълча.Нямам какво да губя.Няма и как да ме обидят.Никой не задължава никой да херсва снимките му,всеки има право на мнение,на глас,гледна точка и позиция,но уви очевидно още има хора които са на друго мнение и това е жалко.

Жалко е че таланти като този са слепци и вместо да помагат на ближния си се хранят с енергията му докато го обиждат и унижават.Сигурна съм че има мн.такива като мен и мн.червени квадрати които подкрепят мнението ми.съжалявам,че не са повече.Никой от нас лаиците не живее с мисълта че е велик,никой не смята че снимките му са перфектни,за мен сайта е направен за знания и ако греша нека някои опълномощен да ми възрази,а не самозванци...

Сайта не напразно гласи забавление с фотография.Тук сме да се забавляваме и да научим нещо за хобито което обичаме.Жалко че някой не мислят така.Драги червени квадрати които мислите по този начин,мога да ви уверя че без нас вие сте нищо тук.Нито ще събирате гласове за да печелите конкурси.Вие живеете от нашата некадърност и не правите нищо за да я промените с човешко отношение и нормален съвет,защото е ценен единствено керливия ни глас.Няма значение какво мнение имаме,като гледам ма мнозина и речника им куца или имат проблем с клавиатурата,оставят се нечленоразделни коментари,знаци служещи по принцип в математиката(може би са математици)и препинателни знаци използвани в българската ни родна реч.В случая това е просто информация че той е бил там,гласувал е и нека му се върне жеста.

Та моля ако някой има нормално,човешко мнение,без злобни подметки и напатки нека го напише тук.Нека каже какво мисли.Всеки е ценен и уникален,всеки има право на мнение.Няма грозни снимки.Има незнание,има грешна позиция,ъгъл,има незнание на основни правила.Нека има мир нека се изслушваме без да се обиждаме,без да се хулим,без да се гаврим.Никое човешко същество не заслужава да се гаврят с него,да го обиждат и да го подиграват наи-малко без причинно,както го показа този конфликт...Напомням коментара ми бе похвален-забележете,но понеже съм от некадърните очевидно нямам право и осквернявам като пиша под снимките на мислещи се за светила божества.Моля всички да се замислят над тези неща,мисля че е време някой хора да се събудят от летаргията в която са и да осъзнаят че преди всичко сме хора,някой по талантливи от други,но хора.
С това аз изказах и разказах изводите си.Сега е ред на вашите...

Редактирано от администратор , 27.11.2008 23:35:43

Казано накратко: "Моля, другарко (другарю, господине, госпожо), пък той ме обижда."
DareDevil : казано накратно червенината в квадратчето ти...май усещам злобизма за който писах по горе...
Напълно съм съгласна с Вашето мнение и споделям всичко написано от Вас по повод на гореспомената персона.Според мен такива не заслужават да падаме толкова ниско да отговаряме на жлъчните им коментари.
farfalina : Благодаря за смелоста да изкажеш мнението си с риск да завали помия.
ra4et, миличка, снимай и участвай в конкурси и в изложби, щом толкова копнееш за червенина в квадратчето си . Ако можех, с удоволствие бих ти подарила своята. Сериозно.

Ако ти е крив светът, ще съзираш злоба - дума "злобизъм" няма, във всеки коментар, който не те съжалява. Нали искаш мнение? Това е моето.
DareDevil,миличка за разлика от мнозина аз съм положителен човек с мнение,позиция и виждане,за жалост нямам желания да почервенея като вас,защото ако това означава да заприличам на вас,предпочитам да бъда себе си.Нямам нищо против никой,напротив ти вадиш думите ми от контекста и ги поставяш като слепец за слепците,но в същност можеш да четеш просто не си прочела добре явно.Не на мен ми е крив света,а очевидно на някой друг който се опитва да си го изправи и оцвети гаврейки се с хората.
Какъв цвят ти е квадрата няма значение за това какъв човек си...дали си способен да изровиш зрънце позитивизъм от душата си....или такъв изобщо няма....
farfalina права си не е лошо да изясня,че въпроса не е червеното в квадрата,въпроса е как някой червенички човеченца си позволяват да се гаврят и обиждат,заслепени от собстения си нарцисизъм.Въпроса е да знаеш как да дадеш съвет и да приемеш че некадърник като мен е оставил коментар под снимката ти.Dare Devil,харесвам снимките ти,знаеш...но се чудя ти защо не си се заяла с мен под твоя снимка защото пиша че е интересна или нещо друго???С това можеш да си отговориш за позитивизма и липсата на такъв у някой червени квадратчета...да поясня не у всички...
farfalina, недей така - цветът има значение (питай boyko - ако е червен цветът, значи си от БКП/БСП и тогава ще си заклеймена като... айде да не го цитирам този - не си заслужава вече, забавлявах се достатъчно).

DareDevil, и аз давам от моето квадратче; все пак ra4et има право на мнение, както и твоето чухме, което е добре. Тя си има аргументите, както и всички ние останалите, които разпускаме в този сайт.

ra4et, разбирам те, но не се връзвай - ще ти мине; иди на сбирка и се запознай с някой от хората от сайта (едно време на пленер като отидехме, като седнахме на маса, се забавлявахме и не злобеехме, както сега задочно тук се "бием" с празни приказки). Забавлявай се и ще ти е гот!
balevsky Благодаря за мнението,ето за такива като теб съм пуснала тази тема.Широко скроени хора разбиращи различните гледни точки,за жалост булшинството са слепци.Радвам се че има хора като теб.Забавлявам се и всеки го знае,дори слепотата им ме забавлява.

Редактирано от автора , 26.11.2008 16:41:33

balevsky - за коментара!

Според мен, не трябва да става въпрос за бели, червени или пембени квадратчета. Едно единствено нещо е важно - спазване на нормални принципи на междучовешко общуване. Без личностни обиди и нападки, със зачитане на противоположното мнение. Вчера или онзи ден с потрес наблюдавах как някакъв юзър с ник boyko (или нещо подобно) се вихреше и "сечеше" наляво и надясно! Ужас и безумие.
ra4et, нямам представа за кой точно говориш, но това не е и важно. Явно нещо те е обидило и засегнало. Предполагам си забелязала, че нашия сайт е точно отражение на обществото в България. Едно към едно. Без изключения! Така че, нищо ново под слънцето.
Толкова от мен. Няма да влизам в полемика с никого, така че не очаквайте повече включвания от мен по темата. На всички -

P.S. Сигурен съм, че повечето от вас посещават чуждестранни фотосайтове. Да сте видяли някъде лични нападки или обиди в коментарите към снимките?
Arcadia благодаря ти за чудесния отговор по темата и прекрасния пример който даде.Да...имам регистрации по чужди сайтове и там никой не ме обижда,напротив дават нормални препоръки как би било по-добро изпълнението на снимката.Да и не става въпрос и за червени квадрати,става въпрос как някой от тях си присвояват власт над която нямат права и точно защото си мислят че като са червени квадрати по право им се полага.
ra4et,
Не превръщай личната си драма в общ проблем (повтарям се, знам...)
Може би си права (щях да разбера, но е прекалено дълго за четене)...
Животът е трагедия за този, който чувства, и комедия за онзи, който мисли.
BOZO не съм и имала намерение да я превръщам в общ проблем и е жалко,че мислиш така.По скоро не се страхувам да говоря открито.И престанете с тези драми,за вас драма е ако някой не мълчи.За съжаление има и такива като мен и всички знаете,че трябва да ги има.Да...Дълго е.Бях обширна в обясненията си,но така го почувствах,така го направих.Важно е да правим каквото чувстваме иначе се превръщаме в роботи.Не задължавам никой да ме чете,въпрос на личен избор.Благодаря за коментара все пак.

Редактирано от автора , 26.11.2008 20:31:17

МДА, хубаво е, че не прочетох всичко. Не само че ме домързя, но то така или иначе не ме интересува.
Попаднах тук, само защото и аз имам личен проблем свързан със сайта, което пък вас не ви интересува.
Интерен проблем.
unicorn ти си голяма скица.Паднах от смях.Поздрави
И все пак от уважение към аудиторията, би ли споменала името на въпросния автор?

btw аз също не прочетох всичко, стигнах до втори абзац и се отказах. Смятам че какъвто и да е проблема трябва да се изложи в резюме, с повече конкретика и без излишни подробности след което да се доразвие в течение на дискусията. Приеми го като съвет, не критика
kozmo Благодаря за съвета.Вярвам че си прав за всичко,но не смятам да отделям повече време на тази тема,мисля че времето което загубих бе достатъчно-хвърлено на вятъра,та да се занимавам да правя резюмета.Който има желание да чете,нека чете.Който реши да не чете да подминава темата и да не си хаби времето.Благодаря за мнението ти...

Редактирано от автора , 26.11.2008 21:31:10

Не съм молила да правиш резюме а да споменеш името на човека за който говориш поради факта който сама опоменаваш а именно - "Малцина­ от вас станаха свидетел на борбата която се развихри на 25.11.2008г." Приеми че питам от просто женско любопитство. Другото беше просто съвет за евентуални по-нататъшни изяви с който разбира се не си длъжна да се съобразиш.

При това положение ще трябва да се съглася с мнението на DareDevil, тъй като да пуснеш тема след което небрежно да заявиш че не смяташ да и отделяш повече време, граничи с поведение на дете от детско заведение.
kozmo не съм споменала името на въпросната персона умишлено,ако си проследила правилно мисълта ми щеше да установиш,че отговора се крие във съпроса ти,а именно.Щом съм озъглавила "прекалено лично 2",темата си очевидно е имало както изрично упоменавам по горе,преди време подобен конфликт с този образ.И ако влезеш в профила ми и прочетеш коментарите ми ще разбереш под чия снимка се е състоял спора(демек аз не крия личноста му)...Благодаря за мнението,хареса ми.Беше различно,а това е хубаво...

Редактирано от автора , 26.11.2008 21:56:41

боже, колко мъка има по този свят боже... прибери си веерсиите..

за всеки любопитен с какво точно е обидена рачет може да го прочете в моя профил

аз не намирам че съм казал дори една обдина дума... а който иска нека си писка...

оооо ники от кога те чакам слънце.Обидите бяха на лична...Тъй като съм наясно,че неможеш да четеш и не си прочел темата ми изцяло мога да те уверя,че съм споменала за обидите които ми бяха написани на лична,ще повторя на лична.Цял ден те чакам и се чудех кога ще дойдеш да ме прегърнеш по подобаващ за теб начин приятелю...Благодаря и за твоя коментара...
нямам си мислиш друга работа, че да дойда??

не съм ти чел темата.. нямам и намерение...

както ти казах - стига мелодрами...

и както пак ще повторя... намери си работа... явно безделието ти се отразява зле

_________

само не разбрах с какво желанието ми да разбера повече за личното ти мнение към снимката породи тази твя агресия... не разбрах, но да ти кажа.. не ме интересе... проблемът си е твой...

ники миличък,радвам се че поне успя да дойдеш за да кажеш на всички за кой говоря толокова време.Сега аудиторията знае за кой става въпрос,а са наясно с трудния ти нрав и грозния ти речник.Благодаря ти за което...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола