Популярни снимки за

Всички снимки

Недопустимо комерсиализиране на спасителната дейност в BG!

Попитай Димитър Златарев или момчето което загина в лавината и не бе открито повече от 6 часа. Там ще намериш отговора на последния си въпрос. Тук като се загубиш при екскимосите в Канада, никой не те пита дали имаш застраховка. Ако ти искат пари за спаcяването, то това не е спасяване а бизнес предложение. Ако това е направено в критичен момент за жертвата, тогава, пострадалия може да отиде на съд и по закона Tort law, може не само да анулира уговорката за заплащане, но и да съди „спасителя” (в този случай, той се явява като търговски представител на услуга при изпадане в тежка ситуация), под каузата Duress.

При една спасителна акция, с използването на самолет, разноските бяха над $350,000. Те не бяха търсени от жертвата, който просто бе тръгнал леко облечен на разходка при екскимосите.

Редактирано от автора , 11.04.2006 19:29:57

в Канада. a tyk naistina e dryg sviat
Аха, при вас на оня свят няма нищо комерсиализирано, нали? И сега на нас аборигените предлагаш ли ни някакво решение или само ни се надсмиваш, че сме в третия свят?
Ako ti se nari4ash aborigen, tova si e tvoe pravo.

От няколко години работя върху създаването на специализиран отряд за спасяване у нас. Идеите ми за жалост се оказват неудобни за българите, често поблазнени от различни далавери, в крайна сметка обществото още не е готово за него. Но продължавам активно да работя и не се отказва от идеята си. Защото наистина имам строго изграден морален кодекс и за мен това не е просто игра на думи. Иначе в момента работя върху книга на тази тема.
Ти SOS имаш ли представа колко продължава живота на затрупан от лавина? Защото аз имам - минути. Доколкото знам, ескимосите живеят на остров Гренландия. Закона, за който ми говориш не е български, пише се "клаузата", а не "каузата" и кой от кого си търси разноските е въпрос на местното законодателство. Освен това, много сериозно съм притеснен - предлагаш ми да питам загинало момче и не отговаряш на простичките ми въпроси!!! Прав е Декстер - на кой свят живееш?
Приятеля ми Янко от бившия алпииски клуб Витоша, оцеля над 1 час и половина под лавината на същото място. Тук, в света на корпорациятя ми Ейгер, ползвам термографична камера с която откривам промени в температурата през стомана и бетон по стените на сградите. Така откриваме куде има дефекти в изолацията на вертикалната стена. Използвали сме я тази техника и от хеликоптер на височина около 1000 фута. работи отлично, Полициаята на Торонто я пробва за пилотния си проект с хеликоптер и даже хванаха един крадец като го проследиха по въздуха от такава височина.

Чувал съм и за аматьори иманяри, които откриват на дълбоко метали и злато под земята. Вярвам, че по това момче е имало нещо метално. На аерогарата като ме проверяват с металотурсачка, ме набарват даже като имам монетуи в джоба си.

На някои минало ли мъ е през акъла да изпробва тази технология и какво е направил по този въпрос???

ПС. не се притеснявай за някоя проопусната буква...
Всъщност аз доста добре се разбирам с българите. даже имам много хубава изненада, но когато започват търгожците да ме заплашват, 4е ще ми се случи случка и много хора изведнъж осъзнаха, че след наводненията, някои от тях могат да изкарват голями девиденти, играта загрубя. те не могат да ми простят, че не искам да партнирам с тях и им преча на бизнеса.
Дълбоко се съмнявам че Иван Кристофф се самоосъзнава като българин,какъвто той всъщност е.
OK. запази си съмненияата, щом така те устройва. Не намирам плодотворна да подържам писменни обясенения, защото съм човек на дела а не на думи. Нямам време и интусиазъм за това, но тук ти пращам връзка за идеята ми., която накара доста началници на институции да се почувстват неловко и да предприемат кампанията AD HOMINEM:

Ще създам спасителен отряд светкавица
http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=6405
OK. запази си съмненията, щом така те устройва. Не намирам плодотворна идеята да давам писменни обяснения, защото съм човек на дела а не на думи. Нямам време и интусиазъм за това, а ти осъзнаваш много добре кой би се занимавал толкова време и похарчи толкова много нерви и пари за една идея, която е табу за българското общество. Тук ти пращам връзка за тази идея, която накара доста началници на институции да се почувстват неловко и да предприемат кампанията AD HOMINEM:

Ще създам спасителен отряд светкавица
http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=6405

Редактирано от администратор , 12.04.2006 23:31:29

Accept, 35мм, Декстер
не ви разбирам...
за какво е това?
Ако не дай си Боже, някой от вас изпадне в нужда, какво?
имате против да използват нови технологии при търсенето на вас или ваш близък? Или имате против да не ви взимат пари?...
....
binin,
vij po nagore otgovora mi

Редактирано от автора , 12.04.2006 18:59:17

SOS, това са неща, които не мога да коментирам..
успех в начинанието
Оказа се, че тук е ставало въпрос за много, много пари, които няма да се получат като комисионна... защото като дарявам екипировка, няма от кого да се получават облагите.
Binin, nesto se sburkas tova, 4e ti otgovariam a servera mi prasta otgovorite ti nagore

Редактирано от автора , 12.04.2006 18:56:52

SOS давай "Отговори" на последното съобщение че става сложно :)))))
binin,
В продължение на години и аз не можах да си отговоря на този въпрос: „Защо някои спасителни служби, които работят с алпийска техника и в сферата на въжени операции, се плашат толкова от моите идеи за подпомагането им и екипирването им с по-добра техника и методика за такава дейност???”

В продължение на години, ми създаваха какви ли не проблеми, само и само да не успея. Когато и това не бе достатъчно, после почнаха със заплахите. Първо бяха онези леки подмятания, да не се занимавам с тези служби, че нещо лошо може да ми се случи. После последваха директните „намеци”, че съм се бъркал в бизнеса на този и онзи, и съм щял много бой да ям.

И докато се чудех дали да се смея или да ги съжалявам за тези „псевдо” мутренски и наивни намеци, директно ми казаха, че ако не престана да говоря и показвам как ще създам по-ефективен и технически напреднал Специализиран Отряд за Спасяване, ще ми направят живота толкова черен в България, че няма и да помисля да се връщам....

Как да не се чудиш какъв им е проблема на тези хора, които би трябвало да се радват на такава идея, която ще намали времето за отреагирване при критични ситуации и намали страданието на жертвата.
vij otgovora mi po-nagore. nesto ima problem sus survera i se oburkva reda na otgovariane. A kak da ti otkaja.
ПС. Сега в момента гледам по CNN и MSNBC как съдят и прават на нищо Центъра за Бърза Помощ 911 и диспачерката от 911 (тя се защитава с адвокат), затова, че не е отреагирал правилно на обаждане за помощ и в последствие, майката на обадилото се дете е починала. Тук в Америка, никой няма толерантност за допуснати грешки при жизненоважни за жертвата фактори и най-критичните първи минути за спасяване. Такива случаи не се потулват... а в България много не обичат някои да ги критикува. Тези хора си мислят, можем да се дъним и да сме зле, ама не искаме другите да знаят за това.
дам, мисля че го видях :)))
за да не се бърка реда на съобщенията, най-добре кликай на най-долното "Отговори"

А нещата за облаги, закони и етц., както казах нито мога, нито ми е работа да коментирам :)
Не ти и трябва. В момента в който някой посмее да изрази публично меннието си за нередностите и учудването си от неадекватно спасяване или руковоителска дейност на някоя от тези служби, срежу него веднага ще се надигнат хилядите служители и „помощниците’ им, които се ползват облагите им. Интересен бе и примера с председателя на БЧК. Служителите му се нахвърлиха да го защитават, а никой, с изключение на НСБОП, не се опита да защити интересите на потърпевшите.
Не ти и трябва. В момента в който някой посмее да изрази публично меннието си за нередностите и учудването си от неадекватно спасяване или руковоителска дейност на някоя от тези служби, срежу него веднага ще се надигнат хилядите служители и „помощниците’ им, които се ползват облагите им. Интересен бе и примера с председателя на БЧК. Служителите му се нахвърлиха да го защитават, а никой, с изключение на НСБОП, не се опита да защити интересите на потърпевшите.
яяяя влез ти някой път в чата, те питам нещо секретно
уф на работа съм до 18 часа, като не съм постоянно пред пс-то
удобно ли е да пишеш мейл?
binin@mail.bg
Връх Ботев - Северен Джендем : Декември , -20 , 130км/ч, гъста мъгла , висока степен на лавинна опасност. Закъсали алпинисти по замръзналите водопади !

Успех на всички !

http://befsa.com/?q=node/view/2811
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола