Популярни снимки за

Всички снимки

Упражнения за начинаещи е напреднали - ЧБ

Реших и аз да се пробвам...))) Photoshop CS5 от там нататък:
Adjustments/ B&W със стойности:
Reds/ +50
Yellows/ +110
Greens/ +300
Cyans/ +150
Blues/ - 110
Magentas/ +190
Копиране на слоя и Nik Efex/ Tonal contrast за вкарване на "зърно" в кадъра с цел да загрубя задния фон и да подчертая детето.
Трия с мека четка на 20 % по лицето и ръчичките, след което с blur tool 20% минавам меките части, а с Sharp tool минавам копчетата на дрехите,
маргаритките по обувките и двете очи, нослето и устата.Накрая Nik Efex/ Duplex при сливане на слоя на 70%.Триене на зоната под крачетата.....и това е!
Ето резултата:
http://www.prikachi.com/images/665/3126665i.jpg

Нещо не ми дава да прикача снимката за съжаление!! :((

Редактирано от автора , 23.03.2011 17:36:14

варианта на Артуро :

----------------------------------------------
варианта на Мевита
вариант 1

вариант 2

---------------------------------------------
От: spstefanov ,Стефане за пейзажите задачата е по-трудна според мен ... май ще е тема за следващо задание

Редактирано от автора , 23.03.2011 18:43:06

Нека да има и следващо задание
страхотен чб вариант по "артуро " :)
искаше ми се още някой да опита ,чакам до понделник сутринта ,обобщавам опитите и ще потърся някой майстор на ЧБ фотография за оценка и последваща дискусия по обработките
За мен всичко зависи от снимката и това което иска да покаже автора. Не съм привърженик на робуването на правила, че примерно процентите не са повече от 100. В моя вариант като първа стъпка процентите бяха 89...от там нататък и аз не помня какво правих. Криви с леър маск, изтриване на преекспонираната блузка, работа със сивото от селектив колър, инструменти clone stamp, dodge tool, burn tool....селкця само на фона и последващо затъмняване, изостряне накрая...и нещо такова се получи. Основната цел беше да не преекспонирам блузката за да не отвлича вниманието и да махна тъмните петна в ъглите които също отвличат вниманието от лицето. По малко контраст тъй като е много сладко детенце и целта е меко, предимно сиво изображение втълпяващо невинност. Има случаи в които засилвам много контраста дори оставям преекспонирани области, и буквално черни области без детайл...но всичко е винаги с цел.

226420482131n.jpg - разглеждане на изобра...
Източник: prikachi.com

Редактирано от автора , 27.03.2011 16:26:23

Класически ХДР портрет с изменен акцент на светлината. Поздрави на всички!

226420482131_bw.jpg - разглеждане на изобр...

Редактирано от автора , 27.03.2011 19:16:41

SantiAgo благодаря че се включи
Колкото и да е добър един апарат и обектив, базовата фотография никога не може да достигне бистротата на една обработена снимка. Опитах се да покажа точно това - как да се добие бистрота чрез акцентиране на детайлите на фокус със селекции и работа със светлината. Понеже тук задачата е в черно-бяло, няма как да се въздейства с контраст върху цветовете...
Не съм майстор по фотошопа , но ми стана интересно и го доведох до тук :
proba.jpg - разглеждане на изображени...

Редактирано от автора , 30.03.2011 10:05:04

и така ,събрах горните обработки ,наименовах ги с цифри /демек анонимни/и ги пратих за оценка ,както обещах ;-)
-------------------------------------------------

това е вариант №2 на nikolnikol,който според Халдун Уанли - ДУНИ е най добър
-----------------------------------------------

това е варианта на boerikovi,който според Халдун Уанли - ДУНИ е на второ място

това е варианта на SantiAgo,който според Халдун Уанли - ДУНИ е на трето място
------------------------------------------------
Халдун Уанли е един от най-добрите БГ фотографи от които съм се учил и познавам лично ,фамилията му е Уанли защото е от сирийски произход ,това е един от профилите му : http://photomoment.bg/user/18
,използвах случая да поканя и половинката му Магдалена Уанли - Мorven
http://photo-forum.net/bg/index.php?APP_ACTION=USER_IMAGES&USER_ID=22320
,също много добър фотограф и художник ,за да се произнесе по темата ,ще обява нейната класация по късно

въпреки ,че написах по горе мнението на Дуни като класация ще кажа ,че той държеше да отбележа ,че това е субективен поглед и не е претендиращо за обективност становище ;-)
.. и така темата е отворена за дискусии и мнения ,би било полезно авторите на трите отличени обработки да дадат по подробна инфо за обработката и ако имат желание да споделят принципно защо са избрали този начин на обработка ... ако желаят разбира се
Поздравления,за оценените!!!
Ето още един вариант:
http://prikachi.com/images/821/3150821T.jpg
Photoshop - отварям плъгина Silver Efex Pro ползвала съм 2 филтъра от там, 1-ият Antique Plate 2, като махам отметката на Film types и вторият филтър Antque Solarizion махам пак отметката в дясно на Film types и накрая завършвам с малко шарп... Unsharp mask - Amount:60, Radius: 0,3 и Theeshold: 1

"защо са избрали този начин на обработка .." - така ми харесва, пък и за сега само толкова мога
Бих искал да ми кажете струва ли за нещо моя вариант
Vian - на мен лично ми харесва... без да съм капацитет, лично мнение

в Камера Роу по усет - нямам изграден начин на обработка

Редактирано от автора , 03.04.2011 13:26:25

Не знам защо повечето потъмнявате блясъка в очите...
Лично аз обичам преекспонираните черно-бели фотоси,но не и в случая, защото емоцията не е жизнерадостна и цветовата гама (било и черно бяла) би трябвало да допълва емоцията на снимката. Оставих линията непотъмнена , за да я има като фон все пак, но не я осветих, за да не разсейва вниманието от главния обект-детето.
Ето я и моята редакция:

Редактирано от автора , 03.04.2011 13:46:25

това е вариант №2 на nikolnikol,който според :
Магдалена Уанли - morven е най добър

----------------------------------------------
това е варианта на danivas79,който според :
Магдалена Уанли - morven е на второ място

това е варианта на holandeca
,който според :
Магдалена Уанли - morven е на второ място

-----------------------------------------------

и така ,варианта на Николникол печели адмирациите на журито
Без съмнение най-добрият вариант е на nikolnikol! Поздравления за нея!
От друга страна мисля че журито трябва да се обоснове за предпочитанията си. Така може да се разбере и критерия на оценка и да има тема за размисъл за останалите които са следяли темата и искат да научат нещо...
SantiAgo...журито ,това рече ,и мен ми се искаше да попадана в класацията ала нема ме ...за обосновката ... не ща да ги тормозя ;-)
Ами щом са казали хората...
Радвам се за което и благодаря!
nikolnikol ,се съм си мислил ,че при момите фотографки таланта и хубостта са в равновесие ,ала при теб природата е нарушила правилото
Независимата и непреднамерената оценка е желаната оценка за всеки, който иска да покаже знания и умения Радвам се за избора на оценител и ще се радвам ако занапред, има повече подобни оценъчни миниконкурси, за да се избегнат предрасъдъците и самозабравата Поздравления към участниците и по специално към оценяващия фотограф Браво и на Победителката

Редактирано от автора , 04.04.2011 11:53:26

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола