Популярни снимки за

Всички снимки

"Снимка на седмицата"......на къде върви тоз сайт....

Зѝдравейте,
пускам таз тема заради таз снимка:
http://4coolpics.com/photo/SHEGO/546930.html ....която сте я направили снимка на седмицата с гласуването си. Толкова ли са важни за Вас гласовете (които ще Ви върне автора) за да гласувате и да се радвате на такава МАЗНЯ. Той-автора не е виновен...толкова си може...лошо нема....виновни сте всички Вие които сте се радвали под снимката... или може би Ви харесва... дано да не е така защото повечето претендирате ,че поне вкус имате...
На всичкото отгоре автора се оказа много чувствителен... критики и отрицателни коментари неприема....трие ги....толкова си може ....лошо нема ;)

Автора връща здраво....всъщност незнам дали връща ами по-скоро кара наред,нема пропуск той
..Ред е на защитниците на човешките права!
Никого няма да защитавам.Само ще кажа че сайта отива натам,накъдето го караме ВСИЧКИ!Има много по-хубави снимки които заслужават да са снимка на седмицата,но не виждам под тях повечето от ПРО авторите да кажат...тази снимка е добра или нещо от този род!...После,що тъй...ами тъй ще е!Поне докогато правилата са такива!
batgicho

В свят със съмнителна естетика и етика и, и, ..

System Of A Down - Aerials
Източник: youtube.com

Редактирано от автора , 27.11.2011 14:15:19

Всички в тоя сайт правят и показват снимки за ВАС и най-малкото,което можете да направите е да им отделите малко време и да погледнете снимките им.Но за жалост ВИЕ и това не правите,а само пишете и пишете кой и за кого гласувал.Аз доколкото виждам все svetozarkrastev и Svetlio70 са в избрано и автори на деня и седмицата.Не разбирам защо все сте недоволни.А и още нещо важно СПЕЦИАЛНО ВИЕ не сте погледнали нито една снимка.ЕЕЕ хайде моля ВИ се ВЕЛИКИТЕ не сте само ВИЕ в тоя сайт.Има много по-добри и интересни снимки от ВАШИТЕ.А да не забравя и SMURFF в това число.
И хич не ми и отговаряйте!!!Когато видя ВАШИ коментари под добри снимки тогава може и да поговорим!!!
RATTONNI

Ще ти отговоря, пък ако щеш чети :) В този сайт може и да се оцени без да се показва, че това си ти ... може да не се оцени, защото има един куп причини .. може да се подкрепи развитие, може да се насърчва без да е нужно гласуване или коментиране, може да се измислят хиляди варианти :) Лицето на сайта е огледало на случващото се в него ...

Редактирано от автора , 27.11.2011 14:21:55

А аз си мислех,че снимка на деня и седмицата се избира от Администратора,а не от това колко гласа е събрала.
Направете като мен, откажете се от точките и ще видите как ще стане друго.
Аз съм преценил че системата с точките ми пречи да си казвам мнението, така както ги мисля нещата. Пречи ми да критикувам лицемерието. Защото се оказва че хората критика не обичат и те запомнят че си "гаден, лош, мръсен, злобар" и после ти подминават снимките като експресен влак селска гара, без значение че са поне мъничко по-добри от много други за които гласуват с охота.
Та така, сега съм свободен да си пиша мнението , без да ми пука кой щял да се разсърди. Освен това, ще пускам снимки който на мен си ми харесват заради някакво мое отношение към показваното на тях, без да му мисля че съм щял да се излагам че не събират точки. Преди си триех снимките които не събираха по 20 точки, щото не ми беше приятно че други снимки които на мен не ми харесват, събират по над 50 точки по системата - ти на мене, а пък после и аз на тебе точица ще дам.

Снимката за която е пусната темата не ми харесва, разбира се. И на всичкото отгоре, даже не се сещам какво другите й харесват, ако са им искрени мненията. Някой си се бил изкатерил някъде, и какво от това?
RATTONNI не че съм недоволен,смешно ми стана
RATTONNI къде ги видя тези неща (избрани и т.н.) та да погледна и аз
Вервай ми доста снимки поглеждам,не съди по коментарите
"И хич не ми и отговаряйте!!!Когато видя ВАШИ коментари под добри снимки тогава може и да поговорим!!!" - Не ме карай да показвам това което искаш че темата ще стане от тук до Китай!
http://4coolpics.com/author_pics.php?aut=11665 - след по-горното ти изказване къде си,че не те виждам под тези ?
http://4coolpics.com/author_pics.php?aut=4942 а тук ???
http://4coolpics.com/author_pics.php?aut=18498 ъ ??? - знам отговора - не ти коментират/гласуват та затова те и няма
Има и още но няма да ги изреждам ти си ги знаеш.

Belge проблема не е в точките а в друго

SMURFF

Редактирано от автора , 27.11.2011 17:30:18

Този проблем е неоправим, каквото и да си говорим, защото правилата определят всичко това. В началото му е написано ясно: "Тук прохождат талантите :)" На проходилите таланти или не, не им е баш мястото тука.
Сайта по дефолт е ориентиран към широкият любителски кръг. Тук активният любител е господар и се чувства комфортно! - получава-връща точки, трие коментари ! Широко му е около врата.
Защо тогава е нужно да коментираме критично - за да се дразним!? Или да си губим времето да казваме неща, които авторът не желае да чуе !? Това не е безотговорно поведение а напротив - аз така го разбирам! От друга страна не съм получавал и един смислен коментар, че да се чувствам задължен. А ако коментираме само позитивно, дори да сме искренни ...пак баланса се нарушава, като си спестяваме другаде критиката.
За гледане - гледаме. Но лично на мен ми се ще и по-смислени и изпипани неща да виждаме. Така и да ги има, те се давят в другото. Зрителят тук шета по широки пренашарени поляни, изгреви и залези или забележителности и... толко.
Начинаещият любител е масовката , която осигурява кликовете, т.е. рекламите, за да може да съществува сайта вероятно. Естествено е той да гласува за своята си визия в момента. Снимката преди да се реализира се ражда вътре в главата. Този любител застанал пред един шедьовър ще се дзвери, дзвери пък ще махне с ръка и ще го подмине - това е съвсем нормално. По -лошо е , ако е принуден да пляска, без да го разбира.
Живота днес около нас е такъв, и на него робуваме и участници, и администратори според мене. Аз не познавам активен български фотографски сайт, където да доминира другото и обективно да заема своето място отпред.
Важно е, да не се самозабравяме, защото има една приказка за новите дрехи на царя.

Да споделя и друго, което ми направи силно впечатление.
"Туризъм и пътувания 2011" - явно е единственият активен конкурс в момента. Пуснеш ли снимка в него, не се надявай и на 10 точки. Дори една е много Съвсем случаино го разгледах и установих .
Това вече говори много лошо за членовете! Не се става така начинаещ талант Щом си точиш далавери отдалече, от година на година за една троха ...хъм , трудно е да станеш някъкъв талант, та независимо в каква област. Ти си бедняк.

Редактирано от автора , 27.11.2011 18:49:29

Светльо, дали една игра ще е добра и интересна са важни правилата. Лошото е, че няма идеални правила. Ако снимките се класираха не по гласове, а по про-гласове ситуацията щеше да е коренно различна, но тогава пък новите автори много рано щяха да напускат сайта. Шансът на новите е в тоталното гласуване. Тогава и те имат шанс за своята минута (или ден) слава. Ако класирането беше по про-гласове може би голяма част от старите утвърдени автори щеще да е още тук, но не се знае дали нямаше да има класово разслоение - "стари" и "нови", което със сигурност щеше да е в ущърб на новобранците. На мен лично не ми харесва, че няма диалог между авторите, както е имало преди години. Не се обсъждат снимките. Често се реагира доста остро на критика. От про-авторите, които са ме критикували тук, се сещам за теб, spstefanov и още един-двама. Според мен критиката учи и би било добре про-тата да гласуват или поне да дават напътствия на новобранците, но да го правят наистина отговорно, а не с цел и те да трупнат по някое гласче. Надявам се с това, което написах да не съм засегнал някого.
Ако класирането беше по про-гласове може би голяма част от старите утвърдени автори щеще да е още тук, но не се знае дали нямаше да има класово разслоение - "стари" и "нови", което със сигурност щеше да е в ущърб на новобранците.

Ако вчера си купил/хванал апарата, литваш по байрите и найстина си мислиш, че трябва да си по-напред от "стари" имена (които налиташ решително) ... то значи имаш сериозен проблем, с които сам няма да се пребориш, защото не го осъзнаваш !!!
За жалост, фотографията не е шах, или какъвто и да е спорт, че да се наложи да го осъзнаеш бърже-бърже и да започнеш да се развиваш правилно
Svetlio70
Светльо от тия тримата само с rosivas нямам никакъв контакт и не само аз!!!
Тук можем да видим най-добрите "PRO" снимки през последната седмица:
http://4coolpics.com/pro_top.php?days=7

PRO-класацията бе въведена много по-късно от "снимка на седмицата" точно с цел да е алтернатива на масовото гласуване, да показва други критерии.
Има толкова много класации, че всеки може да намери снимките които му харесват. Не е проблем да се покаже про снимка на седмицата на първа страница но си мисля, че е по-добре да се научим да оценяваме по съвест а не да връщаме приятелски гласове :)
RATTONNI а така,тогава се върни на това дето си писал или прочети това което смърфа е писал

ZimendeN ахам
PRO-класацията
Нямам представа как се определя, но е същата изтъркана визия като другата. Стандартни места, снимани откъдето има отбивка за колата и кой ли не ги е снимал. Пренашарени.С по някакво невъобразимо количество точки !
Това ли е професионална визия!? (ако PRO значи нещо такова)
На показаната страница с PRO-първенците има само една снимка, заслужаваща внимание ...и тя е долу в дъното дясно/есен/.
Сега сравних:(намерих бутон за подреждане по рейтинг на личните снимки)
А като взема 360 -те точки на седмичния PRO-първенец или околните му дето показа(нищо лично), трябва да разделя точките на 6, за да получа сумата от точки на моя личен първенец тука в сайта, сигурно за 6 години мое присъствие и участие (камара снимки от 3 континента - любимата тема на сайта)
За конкурсите пък нон-комент !!!
Какво има повече да коментирам !!!
Не, че изразявам субективно мнение, щото тук имам качени снимки събрали само по няколко точки, участвали иначе по национални изложби или класирани в конкурси на престижни места (BgPressPhoto , BulFoto , PhotoStreet , „Дни на предизвикателствата” в София ,Музика в обектива,Голямото четене, - се сещам на първо четене със снимки и тук и там)
Ето например http://photostreet.info/index.php?p=117&l=1&id=14&r=2 снимка, с която спечелих 1-во място тук има за 4 год 26 точки ...при все, че имаше и тема за нея в сайта - та оттам ги е набрала явно
Тази пък http://4coolpics.com/author_photo/176/214056.html тук има 7 гласа (и два коментара), иначе награда от BulFoto
И това на фона на точно пък тия първенци тук (със стократни в пъти точкови разлики) ...е меко казано дразнещо и за най-здрави нерви
Какво бих могъл да снимам и да ми е мерак да кача!?
Не е по моите сили по дефоулт

Редактирано от автора , 27.11.2011 21:36:21

Ае сега -Кита пак се разциври- колко е велик, колко неоценен и колко са му близки нещата от живота
Как не ти омръзна във всякя такава тема да се намърдваш с досадно дългите ти излияния, които едва ли някои чете до крач??

Тъжната истина е, че този сайт е просто място за пейзажно-туристическа фотография (нищо лично към пейзажистите, които МНОГО уважавам) със съмнително качество. Място, където колкото повече пъшкаш и си на прага на оргазма под дадена снимка, толкова повече си рейтингов. Място, където нещо стойностно си отстава такова, но не ТУК. Където прохождат талантите....т.е. където си остават прохождащи завинаги!

Хора- хайде вижте за какво става въпрос ИЗВЪН това място, в което се чувствате толкова оценени и рейтингови.

Вижте и ще разберете, че щракането на къщички от мястото, до което сте се добрали през weekend-a, па макар и щракнати от всички възможни ъгли ви прави просто притежатели на фотоапарат, а не фотографи!
Тук има интересни снимки за гледане!!!
В долния пост е активния линк!

Редактирано от автора , 28.11.2011 00:20:04

Тук има интересни снимки за гледане!!!
http://www.boston.com/bigpicture/2011/11/national_geographic_photo_cont.html

Редактирано от автора , 28.11.2011 00:20:43

Аз пък си мислех, че тази тема с точките е приключена, ама явно червейчето на завистта не може да стои мирно. Винаги съм намирал този сайт за добър, защото всеки си гласува както намери за добре и на никого не му е работа да коментира кой, защо и как е гласувал. Например, забелязъл съм, че някои особено чувствителни на тема точки колеги почти никога не гласуват, но това не ми пречи да гласувам за техните снимки, когато ми харесват.
Еее ето днес си ИЗБРАН!Стига си подклаждал огъня!!!
SMURFF

Редактирано от автора , 28.11.2011 00:27:16

Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола