Популярни снимки за

Всички снимки

Споделено с COOL-еги

Благодаря, колеги! Но това, което сте дали (за ХДР) е мноого сложно за мързеливци като мен ;), които отгоре на всичко разполагат с твърде скромна фотографска техника. Да споделя моя скромен опит: снимам много, след което много внимателно преглеждам кадрите, общо взето около 5% стават за нещо - имам предвид показване пред широка аудитория. През ФШ правя ауто на цветовете, но не винаги; естествено, намалявам размера (поне на 7-8 стъпки), шарпвам, добавям рамка... и публикувам. Искам да кажа, че целия ми скромен опит, свързан със снимането и обработката, наистина съм научила оттук, благодарение на по-знаещите колеги като вас :). Приятно снимане!
Има кадри които наистина си заслужават да си изгубиш времето с обработката по този начин. За да не пускам друга тема да споделя някои от новостите в цс6, предполагам че ще ви е интересно.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XLLJBfRzXIQ#
Невероятно чудна тема, точно като за мен...
Ще я следя с голямо внимание, дано някога да достигна тези технически висоти, които участниците тук обсъждат.
Като сте подхавали тази тема, да се включа и аз с въпроси...
Замислена - Снимка - 4CoolPics.com...
Източник: 4coolpics.com

На тази снимка съм направила врязване, клониране и разни други... Използвах лаери на различни снимки... Но изглежда много грубо. Как може да се направи врязване на снимка във фон, ама така, че да не си личи?

Извинявам се за, предполагам глупавите въпроси, ама ако не възразявате, ще продължавам да ви питам...
kolobra отделянето и наслагването на обекти става чрез фотошоп ,аз преди време се учих от един руснак Игор Улман ,той има 80 урока за фотошоп чалъми ,добре направени и разбираеми , ето ти урок номер 73 за смяна на фона на обект
http://www.youtube.com/watch?v=sJ32YzVfiaU
ако фона се слива с обекта ,или има участъци с трудноселектируеми елементи - коса например ,се ползват маски ,става малко по сложно ,но има уроци и за такива случаи
(Invalid img)
требе четене и практика ,или ... уроци при фотодаскал ,ама аз взимам скъпо

Редактирано от автора , 16.12.2011 10:07:56

Благодаря ти,firefighter и за безплатните уроци, и за вниманието. Сигурна съм, че и платените ти уроци си заслужават, колкото и скъпо да взимаш... ама в някой друг живот...
jino- какво стана уа? искаме да видим
Blackthrone той jino имам чувството ,че идва в куулпикса отвреме навреме колкото да ни набие тука аматьорите по каските
ниско му е тука нивото ,друга каста е той

Редактирано от автора , 21.12.2011 09:59:16

firefighter поздравления за инициативата
днеска получих информация ,че Jino ще навести куулпикса и ще ни инспектира снимките
http://www.grapheine.com/bombaytv/art-en-1a730257652f474a950f33807e4912a9.html
обличайте новите дрехи ,за дамите - пудра и червило и да го посрещнем подобаващо
Той дъннее сиганин тоз Джино бря? Мургавичък ми мяза...
При мен фотоматик-са понякога ми изключва и неще да прави HDR-и
За предпочитане е да HDR да се прави с няколко различни кадъра снимани от статив защото при различната експозиция дефектите които се получават по кадъра са на различни места и програмата ги оправя. Така и шумът е по малко и детайла по-засилен. поне при мен с китака е така.
Една не много крива и от мен.С фрии трансформ-врап се получи добре .http://photo-zona.net/images/user63575/album25831/preview/1324654477_daky5905__TEK2476copyCoolpics.jpg

Редактирано от автора , 23.12.2011 17:37:21

Всяка корекция на перспективи води по известно понижаване на качеството, дори и с предвидената във фотошоп опция Filter-Distort - lens correction
Благодаря за темата!! Месеци ми трябваха, докато разбера що е то HDR и как се прави такова творение. Да не говорим пък за разните му тънкости... И човек вместо да снима - седи пред монитора и умува.. .. без да знае как става това и онова. А ето, че тук има какво да се прочете.. А така!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола