Популярни снимки за

Всички снимки

Какво мислите?

Какво мислите добра практика ли е, ако редактора :
- постави снимка за избор на редактора ,която да е еднаква със снимката на деня?
- постави снимка за избор на редактора ,която да е еднаква със снимката на седмицата?
- постави снимка за избор на редактора ,която да стои несменяема една седмица или повече?
...
интересно ми е да чуя мнението на COOL-егите
Каквото и да мислим:
- редакторът винаги има право;
- редакторът знае коя снимка;
- редакторът решава колко време.
Хай' да не се бъркаме в работата на редактора, т.е. да не се правим на редактори!
rokoko
темата е с идея да сондира мнение, социологическо проучване един вид

Редактирано от автора , 01.07.2013 06:51:16

-не
-не
-не
-постави снимка от конкурсите? - не
И кат мислим че не е добра практика?Кой та е*ава?Чел си правилата!Темичката delete!!!
В случая ще цитирам г-жа Шивачева.
Ако избор на редактора по регламент има престой 12 или 24 часа смятам няма да втръсва Нобеловият лауреат
Кой е админ? Аз лично незная.Как прави своя избор, също незная.Има ли лични предпочитания към някои автори - вероятно.
Този сайт значи много за хората които влаагат желание,любов и стремеж за развитие.Те си лягат,събуждат се с него и всеки свободен уикенд скачат да снимат,да покажат какво са заснели.Всеки има правото да бъде поощрен,защото рано или късно става по-добър.Ето защо ако в рамките на един месец админа постави на таблото на отличника 30 снимки а не 5 - много ще спечели.
И също мисля,че снимки които се състезават за рейтинг не са на равни състезателни начала,когато едната е избор на редактора.
Поздрав на всички!

Венци, отново повдигаш смислена тема. Rokoko e прав, че сайтът е частен и ние сме гости, които трябва да приемаме решенията. Но пък поне можем да си кажем мнението, с което някой може и да се съобрази.

Според мен е хубаво минимално да се въведат две правила: (1) снимките да стоят на първа страница еднакво и (2) да няма снимки от текущата седмица и от текущите конкурси

Например, бих предложил следния вариант: Да се прави селекция от 4 снимки (които не са от текущата седмица или конкурс) и да се въртят на първа страница през час в продължение на 48 часа.

Бройката може да е и 3, 6 или 8 (важното е да се вписва поравно в 24 часов ритъм).
Като Калина, бях писала в някой коментар - за мен редакторът да сменя избора си всеки ден и да припомня и стари снимки, които заслужават да бъдат видяни от всички!
Защо да не се пробва и "снимка на деня, на седмицата или месеца" според друг автор, но не негова снимка. Въпреки целия поток от негативи, аз например бих приел един експеримент, готов да защитя мнението си пред всякаква аудитория, дори пред художествен съвет. НО, сайта си е на редактора, той диктува правилата, а тогава винаги той има право! И от всякаква дискусия има полза.
И според мен е хубаво минимално да се въведат две правила: (1) снимките да стоят на първа страница еднакво време и (2) да няма снимки от текущата седмица и от текущите конкурси!
Напълно подкрепям burberry
аз пък подкрепям проРОКоКО

Редактирано от автора , 01.07.2013 18:18:47

Каквото и да мислим:
- редакторът винаги има право;
- редакторът знае коя снимка;
- редакторът решава колко време.
- редакторът може и да няма време да гледа коя ще да е "снимката на деня", че да не я слага на първа страница
- редакторът може и да иска или да се надява да има за снимка на седмицата по-хубава снимка от тази излъчена от активистите в сайта и да "тури едно рамо" на друга /това често не сработва явно :)))/
Хай' да не се бъркаме в работата на редактора, т.е. да не се правим на редактори!
p.s. Никак не върви потребителите да определят правила на редактора

Редактирано от автора , 01.07.2013 19:24:19

Аз мисля , ама може и да не мисля
Много Червени квадратчета и малко фотография има в сайта
4CoolPics , край няма да казвам нищо повече
Редактора би трябвало да има право САМО да цензурира. Колкото и да са те (редакторите) не би трябвало да решават кое и колко време да се експонира. Админа с бялата коса е наистина запознат с начините за анонимно представяне на "варените тикви" които показваме. Решението си е негово. Всички сме се съгласили с условията му. А ако някой се интересува от истината, (само информативно)!!! Истината е някъде В средата............не се смей!!! :) :) не в твоята!!!
Стефанов, в една харесвана в последните години книга обществото на бъдещето се е превърнало в корпокрация и се управлява от големия бизнес, а хората са станали от граждани - потребители. Ние обаче все още не сме само потребители и затова много хора са по улиците в България и други държави. Този сайт е ежедневният принос на всички, които обичат да снимат и без тях той ще си е само редактори и правила.
zarzavat ... добре казано!
Don't worry, be happy...
Сайта се е сринал до невъзможно ниво и това е най-малкия му проблем, но все пак и аз да си кажа мнението - подкрепям kshivacheva и burberry, дори мисля че само стари снимки (от преди повече от година) ще ни връщат към по-добрите времена на сайта
Като Мишел ...
Аз лично се разочаровах преди доста време от сайта, едва ли някакви промени ще могат да пооправят нещата .Това е една от причините да не качвам и да трия често.
По темата
-не
-не
-не
Липсва обсъждане по фотографски проблеми и техники,всеки натрупал опит има какво да каже. Отсъстват примерно разборки на определени фототрикове, кое , какво и кога.
Мотото на сайта отдавна не съответства на истината.
Вместо да се тръшкате и влизате в носталгични настроения можете да коментирате градивно и да гласувате действително за хубави снимки по съвест, не по приятелска активност. Тогава ще има по добри снимки на деня, по-добри снимки на седмицата и по хубав подбор по про-класация и по гласове. Това зависи от Вас, а не от админа. Сайта е такъв какъвто си го направим ние. Типично по български е да търсим вината у някой дето трябва да ни управлява ...ама както ние искаме ...и той да носи цялата вина за нещата. Обърнете се към себе си и ще видите, че поставените въпроси в темата са най-малкия проблем на сайта или образно казано "черешката на тортата".
Иначе да не отваряме темата за често срещаните гласувания с различни регистрации от едно IP, или цели "кохорти фенове", софтуерно симулиране на посещения за да излезе снимка като най-гледана за деня и много други нелицеприятни генерирани от потребителите админски ядове водещи до снижаване качеството фотографията и на необходимост служебно да се налага морал, а не да се работи за нещо креативно. Ай със здраве и бъдете позитивни и креативни автори. Успех и
spstefanov

Редактирано от автора , 03.07.2013 21:58:07

spstefanov, абсолютно съгласна съм с теб!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола