щот гледам админа е отворил кесията ще се изкуша да мушна една оферта,засега я давам черно-бяла, но имам идея чадърчето да е трицветно - зелено,синьо и червено , като трите основни цвята, върти ми се в главата да сложа релеф на чадъра

,но по мое виждане логото трябва да е изчистено,семпло,без много финтифлюшки, да няма много подробности, камо ли пък в него освен името на сайта да пишем йощ текст - "тук са талантите на България" или "фотографски забавления", "жизнерадост и дръзновение" и т н

Редактирано от автора , 03.07.2014 11:53:04

Хайде със Здраве и Успех на Участниците!
Редактирано от автора , 03.07.2014 13:59:55

мисля, че си струва да го поканим в конкурса

Ако следиш другата тема там има линк към един сайт Фото Плейс - това е тяхното лого
http://www.photoplace.info/
Коментар от автора: В символа се опитах да съчетая стилизирано Р от бленда на фотоапарат и палец за отбелязване на място.

Редактирано от администратор , 03.07.2014 23:17:13

според мен сайта трябва да има автентичност, история, спомен, "куулпикс" си е едно добро попадение, нека си остане,не е необходимо да ритаме столчето, на което седим

Редактирано от автора , 04.07.2014 09:16:06

Редактирано от администратор , 04.07.2014 01:48:34

Редактирано от администратор , 04.07.2014 22:25:36

Редактирано от администратор , 06.07.2014 00:58:58

Ей това от мен, с възможности за цветови и печатни версии.
1.Защото визуално според мен водещото в новото лого трябва да бъде възприятието за фотография, което авторът е изразил посредством стилизирано изображение на съвременен цифров фотоапарат. От гледна точка на посланието, което носи самото лого това би направило по-голямо впечатление, отколкото преобладаващите изображения на символа за място, което се използва в електронните медии и в интернет. Особено за потребители, които за първи път попадат на този портал.
2.Нямам нищо против използването на специални програми за изработване на лого, но при тяхното използване съществува реалната възможност да се плъзнем по плоскостта на "конфекцията" в изработване на съществуващите лога. От тази гледна точка предложението на Jordan_Rusev е нещо по-различно, по-самобитно, доближаващо се до критериите за изработка на лого-уникат - атрактивно и запомнящо се. Такова, каквото е необходимо за целите на промяната.
3.Графично и цветово предложението е също много балансирано и лесно може при необходимост да се изработи вариант в ч/б, което има отношение към неговото използване за по-ежедневна употреба при печат. А и от икономическа гледна точка - разходи за неговото ежедневно използване при изработване на дипляни, брошури, рекламни листовки и др.
4.Ако авторът прецени би могъл в стилизиран вид да включи в горната част на последната буква /е/ - в думата Place стилизиран символът за място/който използват повечето автори в направените от тях предложения/.
5.Единствено имам известни резерви към приложения слоган. Професионалните преводачи знаят, че не винаги буквалният превод от чужд език на български е най-удачният избор. В този ред на мисли предлагам на автора да помисли в случай на класиране за заключителния етап да включи като слоган и фразата Място за фотография, или само думата Фотография - кратко и ясно.
Желая успех на всички, които ще изработят и предложат до края на този етап дизайни за участие в конкурса, както и в благородната надпревара чрез феърплей при гласуването за ново лого!!!!