Популярни снимки за

Всички снимки

Конкурс за ново лого

logo

Поздрави
Ели Александрова

Редактирано от автора , 10.07.2014 09:27:41

Нещо не се получава номера с качването на картинката, поне при мен не работи. Ще помоля админа за съдействие. Благодаря.

http://prikachi.com/images/784/7459784P.jpg

Редактирано от администратор , 10.07.2014 21:10:19

айде от мен йощ едно предложение за лого :

Ето и моите предложения =)

aaauiiioo.png - Prikachi.com споделяне на сни...
Източник: prikachi.com

aaaaggd.png - Prikachi.com споделяне на сним...
Източник: prikachi.com

Редактирано от автора , 10.07.2014 22:06:06

Предложение от Lovec1

Предложения от Sergey Sokolov

Редактирано от администратор , 11.07.2014 10:18:39

Предложение от Катя Димова

Редактирано от администратор , 11.07.2014 13:19:22

Предложение от DeGab

Редактирано от администратор , 11.07.2014 12:33:53

Ели Александрова

Редактирано от автора , 11.07.2014 13:39:24

Защо ми харесват предложенията за лого от днешния ден?
1.Дизайнът за лого на Катя Димова – публикуван на 11.07.2014 г.
Според мен този дизайн е значително по-добър от предишните, които принадлежат на същата авторка. В символът за място е вписано подходящо стилизирано изображение, символизиращо фото обектив. Неутралният цвят на фона е удачно подбран и спомага за цялостното възприятия на логото. Изборът на съчетание между виолетово и нюанси на сиво и черно, на виолетово и бяло, както и в ч/б е умело подбран за целите на бранда. Към положителните характеристики на този дизайн може да се добави използването на виолетовия цвят за поставяне на визуален акцент върху думата Photo.
По този начин се осъществява както емоционална обагреност, така и логическа взаимовръзка между лого и слоган – „тук прохождат талантите”. От култорологична гледна точка виолетовият цвят символизира творческото начало, а в съчетание с нюанси на сивото, черното или бялото - се използва традиционно за да се подчертаят силата на творческото начало, излъчването на сериозност, стабилност, мощ и успех. В конкретният случай лого и слоган играят ролята на взаимовръзка и осъществяването на плавен преход между възприемане на промяната – от 4coolpics към PhotoPlace.
С този дизайн на лого авторката Катя Димова поема и известен риск от чисто психологическа гледна точка. От психологията на възприятието е известно, че виолетовият цвят е по-силно предпочитан като избор от жените, в сравнение с мъжете в ежедневния живот. Ето защо е важно да се разяснява на всички, които биха гласували за това лого, че изборът на неосновен цвят, виолетов не е самоцелен и няма за цел доминирането на женственото начало, а е обусловен от познаването на тънкостите в изработване на професионално лого за целите на фотографията. Има и още една особеност при използване на виолетовия цвят. Установено е, че той може да въздейства в две противоположни насоки – да привлича силно, но и да служи като контрапункт – чрез излизане от общността. Всъщност това отразява и естествената тенденция във всеки един фото-портал – на приливи и отливи на автори, които споделят своите фотографии.
2.Първото от общо двете предложения от днешния ден на Sergey Sokolov, а именно:
Умело подбран шрифт в изработване на дизейн за лого и начин на неговото разполагане по дължина, в което по подходящ начин се вписва стилизиращо изображение на фото-обектив, с поставяне на акцент върху богатството на използване на цветове във фотографията. Вълнообразната линия в основата на логото е удачно решение, което идва да подчертае взаимовръзката между фотография и съзнателния избор на всеки един автор за споделяне на фотографии във фото-портала. Щрифтът визуално стимулира нагласата за размах в творческите идеи и развитието им във времето. Използването на черния цвят като преобладаващ в текста на логото се налага от необходимостта за намиране на баланс между палитрата от цветове в централната част и цялостното възприятие на логото.
3.Новият, вариант за дизайн на лого, предложен от Ели Александрова – 11.07.2014 г., а именно: В сравнение с предишните два варианта за лого авторката е положила повече усилия за създаване на дизайн на лого, по-пълно отрязяващ възможностите на използваната специализирана компютърна програма. Интересното решение до голяма степен е намерено в използването на изобрражение на съвременен цифров фотоапарат, в който се „загатва” чрез стилизиране за поставяне на началото в исписването на текста на логото. В цветово отношение се използва основно зеленият цвят, символизиращ използването на фотографията за заснемане на изображения в обкръжаващия ни свят. Светлите нюанси на зеленото привнасят асоциациите за връзка с природата, свежестта, растежа, спокойствието и надеждата в творческия път, както и усещането за стабилност и стимул за успехи. Вариантът в ч/б е като цяло сполучлив. Единствено авторката би могла да потърси вариант за избор на алтернативен на черния фон – за постигане на контраст във варианта – разположен отляво в долната част на проекта.
4.Проекто дизайн за лого в няколко варианта -предложение от DeGab.
Интересно, нетрадиционно решение, реализирано върху подчертаване на ролите на двата символа – за фотография и за място. Акцентът е поставен върху символът за фотография – като основополагащ в дизайна. И същевременно в съчетание с вертикално разположен стилизиран символ за място. За целите на цветовото възприетие на логото са използвани съчетание на черен цвят с подходящо подбрани нюанси на гълъбово синьо, зелено и златисто, които подчертават символично спокойствието, оптимизма и стремежа към към самоосъвършенстване.
Даниел Стойнев и това на фриц

са смислени лога... останалите предизвикват само

(Invalid img)
На мен лично ми допада логото на Даниел Стойнев за лого на личната ми фотографска страница - става за зодия "Овен"!!!! А това за скуката - все си има право на мнение.
уж обещаха да се гласува за лого , а няма опция ... моя фаворит засега е Вячи Попов с "магнитчето" :

свежа идея,добре композирана със скрито послание
В сравнение с другите лога моите са доста "дървени" или "метални". Но ми харесва това, че и jumbo и fritz направиха сполучлив опит да се получи диалог по темата, без това да води до някакви игри на "сърди се човече". Изглежда доста хора се въздържат да си кажат мнението. А това е необходимо, защото всеки ден ще цъкат върху избраното лого - когато прехвърлят фотографиите на новата платформа.
Моето ново предложение е участие извън обявения конкурс - за бъдещо лого на Галерия "Хумор". Идеята възникна след като видях предложението на stephan от 11.07.2014 г., което е интересно предложение за лого на фото-портала, но може спокойно да бъде прието и за лого на галерия "Домашни любимци"
По повод на това че не си казваме мнението за конкурса. Според мен има няколко лога коит просто са чиста гавра спрямо онези които са взели задачата на сериозно.

Още отдавна заявих кой е моят фаворит в лицето на Даниел Стойнев и днес ще обясня защо.
Когато говорим за фотография обикновено първата асоциация е фото-лента (която на времето много използваха за рекламни материали особено по-старото поколение фотографи), а днес са ламелите на диафргамата, която пък всеки втори има. Символът Place също много се използва в сферата на туризма.

Даниел също ги е използвал, но по малко по-различен начин, така че логото се е получило интелигентно и не е скучно.
В маркетинга в общи линии има 4 типа лога, които залагат на шрифтове, символи,само букви, комбинация. Въпреки, че в логото си Даниел преплита символ, бих го причислила в графта Лого-Шрифт, тъй като в случая символът много умело влиза в ролята на буква, а за по-наблюдателните пак на същото място само леко е загатнат символът за обектив.
Шрифтът е изчистен, запомнящ се и е много близък до групата на несерифните, които са удачен избор когато говорим за WEB. Цветовете са чудесни и умно използвани - възможно най-известните за интерент, които зрително се възприемат лесно. В крайна сметка това са неща които имат значение.

Имам лични причини да не се включа в надпреварата, за това пожелавам успех на всички и Дани стискм ти палци.

Редактирано от автора , 12.07.2014 19:00:48

Има според мен нещо смущаващо в логото на Даниел Стойнев. Логото трябва да се чете безпогрешно още при първият поглед към него от случаен човек. Хайде да направим опит и да дадем на 10 случайни човека, които не знаят за конкурса и думите, които трябва да съдържа логото. Вероятно поне 7 човека от тях ще се затруднят да го прочетат варианта на Даниел Стойнев и ще го възприемат като Photo lace, а не като Photo Place. А фото-портала има десетхи хиляди потребители и много още хиляди потенциални потребители. Иначе да - логото е добро, направено е с програма. Но според мен има извесна неудачност в решението буквата Р... в думата Place да бъде в основния дизайн в ЦВЯТ, ЕДНАКЪВ С ТОЗИ НА ИЗПОЛЗВАНИЯ ФОН. Нека този коментар не се счита за някаква преднамереност. Нищо лично. Логото на фото портала ще стои в основата на визуалното възприятие на хиляди потребители. И за това трябва да си казваме "кривиците". Докато е време и не е станало късно.
Вячеслав.. ако всички са с това мислене зле за сайта. Рекламата е изкуство (колкото и странно да ти звучи) За 10 години работа в сферата винаги така съм я възприемала. Както и фотографията.. изисква въображение. и точно благодарение на въображението си забелязах дребните детайли в логото, което за теб е неудачно. Ако нямаме въображение къде сме тръгани да правим фотография.. или просто щракаме.. ако е така има сума клюкарски форуми в които всеки може да споделя щраканиците си (не че тук липсват дори с повече от необходимото) Но ако искаме да променим сайта, трябва да променим първо начина си на мислене.

Много ми е странно явно наистина трябва да си мълчим за нашите фаворити и да те оставим да си пишеш на воля ферманите за гениалните лога, въпреки че логата пък които в някои случаи си подкрепил ТИ.. са лишени от естетика усет за форма, дизайн ...
Единствено логата на Катя са издържано като стил, но за тях не коментирам защото са от екипа на админите,продължавам да подкрепям тезата че този символ силно се афишира навсякъде и освен това все пак Катя е дизайнер.. както впрочем и Даниел ....

Колкото до останалите - заринато е с такива лога.. едно и също навсякъде

Редактирано от автора , 12.07.2014 21:20:10

Няма спор, че рекламата е изкуство. Но като човек, който професионално е практикувал в областта на психологията, държа да подчертая, че не се се отхвърлям от написаното. Като искате толкова да сте елитарни - знаете къде трябва да отидете. И моля без квалификации от рода на писане на фермани. Не е достатъчно да бъдеш само дизайнер.... това не те прави богоизбран от само себе си. Слезте малко от облаците на високото самочувствие и не нападайте без причина в публичното пространство. Да, предложенията, които съм дал не струват, но съм се потрудил да ги направя - без програма. Както го правят дърворезбарите, грънчарите и др. в занаятите. Интересно ми е ако всички почнат да правят конфекция в рекламата дали някой въобще ще и обръща внимание. А програмите за лого са нищо друго освен едно добро и изпитано средство за реклама на конвейр - конфекция от дизайни на лого
И съвсем не е истина, че подкрепям предложения, които са лишени от необходимите качества.
всеки има право на мнение.. аз изразих моето.. а твоите лога изпбщо не съм ги коментирала и нямам намерение. Няма от къде да слизам щото не летя за разлика от много други. Колкото до програмите за лого - е ако нямаш въображение и идеи не можеш да създадеш нищо красиво.Нито както в конфекцията ако нямаш око и ръка и най-скъпата шевна машина няма да ти помогне като не можеш един тегел та теглиш както трябва. Скъпата техника не те прави майстор а колекционер... така че ти пък не нападай хората, че са работили с добри програми - могат и знаят как и освен това най-важното е че имат идея какво търсят като краен резултат Имането на програма няма да те направи дизайнер.. сори ама това е истината.. пък ти като се оправдаваш че го рпавиш без програми опитай да скицираш ако мислиш че е по-лесно... има хора които не работят с програми но имат ръка да го нарисуват - рисуваш на бял лист сканираш и пак показваш естетика.. не търси причината в програмите. Поздрави уважавам услилията ти срешу които нищо не съм казала...

Редактирано от автора , 12.07.2014 22:57:36

Поздрави и от мен sunshine_s . То се вижда, че лекичко подхвърляш в предишния коментар камъчета в моята градина. Но не ти се сърдя. Почвам да гледам мача от световното.
Без лоши чувства .. :) в никакъв слуай.. отивай че мача си .. в 3-т минута вече дуспа
"От: sunshine_s
Изпратете лично съобщение | Добавете към вашите контакти
Дата: 12.07.2014 23:04 Отговори
Без лоши чувства .. :) в никакъв слуай.. отивай че мача си .. в 3-т минута вече дуспа"

според мен написаното има нужда от смислово-граматически кУрекции:
"Без лоши чувства .. :) в никакъв слуЧай.. отивай запетайка че мача си започна.. в 3-тата минута вече дадоха дуЗпа"

Съншайн, ти не подценявай творческия момент у Вячи Попов, ако се пуснат предложенията за гласуване пооочти съм сигурен ,че ще поне едно негово лого, ще попадне във финалната селекция!

Редактирано от автора , 13.07.2014 11:21:36

малиии смятай колко съм се развълнувала и на колко бири съм била да го напиша толкова неграмотно ужасТ...
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола