Популярни снимки за

Всички снимки

Нови галерии за сайта

Не веднъж Вие потребителите сте повдигали въпроса за промяна в броя или имената на фото галериите. Поради тази причина нашият екип реши да се опитаме заедно с Вас да подберем категориите който да присъстват в новия сайт. По- долу ще намерите списък с нашите предложения за имена на фото галерии. Молим чувствайте се свободни да коментирате и да давате предложения.
• Град и архитектура
• Улична фотография
• Акт Арт
• Макро
• Хора
• Портрет
• Натюрморт
• Природа
• Спорт
• Репортаж, Журналистика
• Животни
• Рекламна фотография
• Мода
• Транспорт
• Сватби
• Изкуства
• Пътуване
• Пейзажи
• 3D снимки / Компютърна графика
• Експеримент
• Аерална фотография
• Клуб 4CoolPics
• Други

Редактирано от администратор , 20.05.2015 16:17:14

Приветствам намаляването на броя им - бяха много разводнени. В сайта се снимат много цветя и може би трябва да има отделна галерия и за тях защото "макро" не е най-удобната. Манастирите, крепостите и подобни в коя галерия ще се пускат?
За цветята и манастирите аз съм "за" да останат. Хора и Транспорт са излишни.
Да, за цветята съм за!

Галерията за България също беше добра идея!

Транспорт? И какво би трябвало да пускаме там?
Понятие "улична фотография" няма, все едно "улични закуски" ! Има понятие "улицата", там са портрети, хора от улицата, витрини, автомобилни огледала, слизане и качване в транспортни средства, огкраднати мигове от демонстрация на взаимооношения. Но има "режисирана фотография", хумор, папараци,етност, обичаи и нрави ! Каква е резликата между пейзаж и природа, като отделно има цветя и животни, домашни любимци ! Пак извънкласни занимания ли почваме ? "Аерална фотография", какви глупости, та това е пейзаж. А ми тогава споменете фотография с "камера абскура", салонна фотография.. А бе вземете един учебник по фотография, вижте един друг сайт.

Редактирано от автора , 17.03.2015 21:46:23

"Хора" и "транспорт" са излишни. Хубаво е да има "цветя", "манастири" и "обичаи". Фен съм и на старата галерия "нашите деца хубави", въпреки че битува мнението, че това не е фотография.
Смятам за излишни от изброените галерии "хора" "транспорт" "мода" "изкуства". Подкрепям добавянето на галерии "цветя" "манастири, крепости" "обичаи".
Аерална фотография не е баш 😄
Според мен, Хора и Портрет се доближават прекалено, така че може да остане само Портрет. За Природа и Пейзаж важи същото. От Мода няма нужда, може да се разпредели между Портрети и Рекламна фотография. От Транспорт, Изкуства и Пътуване също няма нужда. Хубаво ще е да има категория Нощна фотография или Астрофотография. А манастирите и крепостите могат да станат Религия и История, за да може да обхващат повече теми.
А какво ще правим с тази класическа галерия - "Диви и красиви (каки и батковци)" - Просто не проумявам, кой велик мозък я е измислил
Djoro,
За да подбера по-горе споменатите категории на фотогалериите направих проучване на няколко големи фотогравски сайта и сравнение на техните галерии с вече изградените галерии в 4coolpics. След това се консултирах с няколко фотографа, който нанесоха корекциите си.
Приемам забележките Ви относно "улична фотография" и "Аерална фотография", колегите Ви фотографи също не бяха съгласни с тях.

Редактирано от администратор , 20.03.2015 17:47:37

По долу ще намерите линк към екселски файл със сравнение на категориите между 4coolpics, 500px, 5photo.ru и Photosight.ru

http://4coolpics.com/files/Categories.xls

Редактирано от администратор , 20.03.2015 17:59:17

Still Life е натюрморт...
Господа, нека да наблегнем на качването на снимки, на покана на нови автори, на добри снимки и добри критични материали. Почваме да дъвчем странични теми, дано само и само не е за запълване на теми и избягване на основното. Какво чак толкова има в коя папка ще е снимката. При една обща изложба има всякакви теми на участие, без да са отсепарирани. Аз лично качвам в два други чужди сайта , където няма тема за снимките. А ми дори защо сайта толкова бавно реагира на засвидетелстван глас на одобрение, чакам доста и проверявам дали е отчетен гласа ми. И ако ръководството на сайта още две години тъпче на едно място и отчита дейност само с една изложба, то жалко. Ще стане като нашия футбол със старата ни слава 4-то място.Къде са заслужелите автори, защо показват в други сайтове а тук липсват на страницата на 4CoolPics. А ми напишете им едно писмо, поканете ги, сложете външно лице критик с правото на вето на гласовете. Писна ми от "критици", които нямат нито една снимка със съответната тема на снимката, която критикуват, а пишат, дават съвети. С добри чувства пиша, въздържам се от по-остри нотки.

Редактирано от автора , 22.03.2015 10:27:16

Съгласна съм с предложенията. Наистина "транспорт" и "хора" са излишни. Хората се вписват в "портрет" или в "улична фотография". И между другото понятие "улична фотография" има. Или ако ви харесва повече - Street photography. http://en.wikipedia.org/wiki/Street_photography

Редактирано от автора , 25.03.2015 17:33:22

Като чета, тъй, отгооорце, все ми се струва, че всеки си п*рди, на основата на това - колко бобец е хапнал. Има ЕДИН, който го хапва в промишлени количества, май?!
Транспорт според мен трябва да се раздели на:
Градски транспорт
Железопътни превози
Каруца
Таксиметрови превози и т.н.

А да не забравяме и
Контрольорите
Хора вие сериозно ли?
От: P_E_T_I_O, как успя да усетиш миризмата си, страхотно явление си, дори дрегера за наличие на алкохол на пишещите не те хваща , голямо БРАВО !Дай боже някога и под снимките ти да напиша голямо БРАВО ! "Дон спиро сперо" !
А защо да няма категория - Храна ???
Кулинарна фотография, си е добра категория, примерно. Включва и твоите радости... и не само твоите.
Твоето "голямо Браво", ми е през оная...голЕмата работа.
Ето това нещо
Street photography
се отнася за снимки на всякакви достъпни за всички хора места, метро, паркове, плажове, улици, площади, поляни и т.н.
Ако се напише на български само с една дума - "Улицата"- ще се получи объркване в главите на начинаещите любители фотографи, не говорещи английски.
А на споменатия по-горе руски сайт, на същото нещо му викат - Жанр.

Предлагам да пуснете галерия за далтонисти ( хора страдащи от пълна или частична цветна слепота), за да има къде да си пускат черно-белите творения и да не замърсяват останалите галерии с техните зрителни проблеми.
Абсолютно съм ЗА кулинарна фотография!
Ще е чудесно :)
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола