Популярни снимки за

Всички снимки

Върнете ни 4coolpics петиция

И аз се чувствам ужасно самотно тук...Пълна катастрофа е сегашният сайт! ИСКАМЕ СИ СТАРИЯ ФОРМАТ!!!
Покупката на един сайт е отговорност, не e само капиталовложение , а и трезва преценка и план какво се прави  оттук нататък. Това явно новите собственици не са го разбрали или криворазбрали. За да бъда по ясен и за да не губя време ще дам сравнение с т.н. приватизация която стана в БГ - през годините на прехода бяхме свидетели как придобили парици мераклии изкупиха предприятия и запазени марки за качество за малко пари с надеждата ,че който дава парите купува и душите ,е  да ама не - едно предприятие , е не само материални активи , запазено име и слава от предишни години , ТО е и хората които работят в него, инженерите и интелекта създал името ... Така е и тук , тука има хора с акъл,авторитет, с професии и отговорности далеч надвишаващи потенциала на новите собственици, ТЕ ... са тук от любов към фотографията и общуването със себеподобни , не се впечатляват от рекламен рейтинг и новаторските идеи за визия на интернет сайт от PRESENCE. И както виждам, когато няма обратна връзка, резултата ще е шамар и ...вероятно малка финансова загуба. Болно ми е обаче за оная другата загуба, загубата на онова място(PLACE), където  (PHOTO) мераклиите общувахме .....

Редактирано от автора , 21.05.2015 22:42:18

4coolpics беше най-често посещавания сайт от мен. Сега е пълна боза. Уж за да се направи нещо по-добро манджата стана пресолена. Както споменаха по-горе опитано е да се направи нещо в стил 500px побългарено, даже е станало по-зле. Ако не се върне старата визия на сайта или не се направят подобрения със забележките които са изброени до тук доста хора ще се откажат от този сайт. И жалкото е, че всеки е тук воден от любовта си към фотографията, а недообмислени постъпки водени от (бизнес) амбиции съсипаха сайта.

Редактирано от автора , 21.05.2015 23:23:06

Напълно съм съгласен с Laura,SantiAgo,elina,P_E_T_I_O,firefighter и др. писали по-горе.
Господа/госпожи собственици,админи и тем подобни,съсипахте нещо градено с години.Това което сте сътворили е не нов сайт а една голяма гавра!!
Или направете така че да придобие приятен вид това "нещо" наречено photoplace или въобще не си губете времето а направо пускайте кепенци.
Този сайт не ми казва "посети ме" а напротив казва "айде нема нужда да ме посещаваш"..........
Влизал съм в какви ли не сайтове но в толкова смотан досега не бях.Думата функционалност не се вмества тук.......
Такъв бълвоч не очаквах.Изключително разочарован съм.
Laura напълно подкрепям петицията.
Понякога е трудно човек да опише разочарованието си. Не искам и да ставам част от кучетата, които си лаят - а кервана си върви. Нямам нужда от тази платформа, но пазя спомени от духа на "4coolpics", които новите собственици са обречени да не разберат. Изпитвам респект към определени колеги, били част от вече несъществуващия сайт... та имено заради това се чувствам длъжен да кажа няколко думи, защото някои от тях вече не са сред нас...
Опитвайки се да намеря точните думи разбрах, че понякога най-силното крещене е всъщност мълчанието... та затова ще помълча за минута... заради духът "4 CoolPics"
"                                                                                                                                                                                                                                                            "

P.S.: Пламене, Пламене... какво направи, Пламене!

На мен много ми харесва сегашния формат на този сайт! Продължавайте в същия дух!    :)  
Успех!

Редактирано от автора , 22.05.2015 11:42:37

За пореден път се убеждавам в предубедеността и първосигнална реакция на отрицание в българина.  Приемам мнението на съфорумниците, че не им харесва сегашната визия, нещо с което не съм съгласна, но всеки с вкуса си. Не приемам за достоверно и някак странно ми звучи  всички приказки за духа на сайта. Какво общо има духа на сайта с визията му? Духа на каквото и да е се предава от хората, а не от предметите украсяващи заобикалящото ни пространство. Духа който търсите или онази сантиментасност която търсите няма да я намерите, не заради новата визия, а заради отдавна напусналите съфорумници. Затова си правя извода, че е може би по - добре да се каже, че новата визия не ви допада и поради тази причина няма да се завърнат много от така чаканите стари потребители за да възродят духа на кулпикс. Не познавам собственицете, не познавам и нито един от съфорумниците лично и може би затова не мога да открия този дух който се търси от едно време. Това е просто сайт, същия като стария, със същите потребители, със същото мислене. Само едно ми е чудно - ако стария собственик (с който разбирам, че повечето съфорумници са приятели) беше направил тази реконструкция дали отношението щеше да е същото? Единственото което мога да отчета като минус е че не се остави да съществува стария сайт докато на този не се изчистят бъговете и хората свикнат с различното управление. Тази думичка "beta" нещо не се отчита и толеранстноста към чуждия труд е много ниска. За мен нещата са си същите, ако ти се снима и искаш да си споделиш снимките има къде и ако единствено и само визията е определяща за избора ви споделям тази част от мнението на кокофреша: "понякога най-силното крещене е всъщност мълчанието... та затова ще помълча за минута"

Редактирано от автора , 22.05.2015 13:26:27

emiliyapetrosyan, ама как няма да ти харесва новата платформа на сайта...Та Ти нямаш дори и свои снимки, защо изобщо си тук, не разбирам...
Когато ВСИЧКИ харесват нещо или не харесват, или се страхуват, или се радват и т.н., а само един-двама са на обратното мнение, това винаги означава само едно - ТЕЗИ ЕДИН-ДВАМА ПРОСТО НЕ РАЗБИРАТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!
Фалшив профил - emiliyapetrosyan, "автор" без нито една снимка защитава новия сайт. Забавно е! :) Мислих, че т.нар. "тролове" са само в политическите форуми и сайтове, но явно и тук прибегнаха до такива патерици. Жалко е!

Редактирано от автора , 22.05.2015 14:27:21

Не искам да бъда разбрана погрешно. Не съм ретрограден човек, отричащ всичко ново. Предполагам, че авторите на новата платформа са положили усилия да направят нещо съвременно и модерно. (доколко опитът им е успешен е друг въпрос) Няма нищо лошо в това, ако създаваха абсолютно нов сайт и започваха от нулата. Но те стъпват върху изграден с години сайт със собствено лице и автори, със съвсем различни
потребности и критерии от тяхните. Получи се едно огромно разминаване между автори и собственици.  Зейналата яма между двете страни е огромна и ще трябват много усилия, за да се преодолее. А дали изобщо си струва?

Редактирано от автора , 22.05.2015 14:25:44

А на мен сигурно ми плащат :) Знам само едно, че няма как стария сайт да се върне. И всякакви такива петиции единственото което могат да постигнат е да си чешем езиците. Може да е петиция с различни искания така че, вече така направения сайт да осигури функционалноста която търсят потребителите, но да се върне облика на стария сайт - звучи ми нереалистично. Може да се съберете, познавате Пламен, да си наемете нов домейн и нов сървър и да си организирате един сайт като по старому така че на firefighter да не му е болно. Това също е вариан. А тук новия собственик да му бере грижата. Никой никого не може да задължи да остане тук насила. както беше и в стария сайт. Много добри автори престанаха да го посещават, включително и firefighter, така че явно проблема не е бил във визията.
В Панорамио събрахме 10 000 подписа и нещата се промениха, кой каза, че нашият глас няма да бъде чут! При условие, че Гугъл Земя са голям магнат, въпреки всичко не успяха да извършат 'сливането' на Панорамио и Стрийт вийлс. Ако всичко мълчим безпропотно, значи сме съгласни с безобразията, които стават. Искам да кажа, да излезе някой от собствениците на този сайт и да преговаря с нас - Потребителите. Да пита за нашето мнение. Ние сме били най-дълго на този сайт - аз съм от 10 години тук. Знам и силните страни, и слабите страни. Елина също е отдавна тук. Нека уговорим реално какво може да се подобри.
Когато влезеш в един дом се ориентираш къде е хола, банята.. Тук няма ориентация , не може да се проследи кои са последните качени снимки, изказвония на потребители, няма усещане за цялост на страницата, липсва функционалност. Много неоправдано голямо междуредие в текстовете,  безлично присъствие на логото, лошо сглобено без диалог между детайлите му. Отварям си страницата, само данни, а след това при кликване снимките ми. При така поставена невъзможност да копираш чужда снимка и предложиш мнение, губи се диалога между авторите. Първа страница "тук прохождат.." и една не лоша снимка ни показва един затъмнен коридор и калдъръм по който ходи църковен служител към тъмния ъгъл. Снимката е хубава, но четенето и на първа страница с този текст "тук прохождат.."е комично. И само това да е.., но не ми се пише. Вече в другите сайтове срещам приятели от вече бившето 4CoolPics , които ми пишат "май-вече тук ще се виждаме" !  Но това са възможностите на екипа на настоящата страница. Може да се върне предишния вид, стига да има желание от Админа. Не искам да правя и крайни изводи, гост съм на страницата. Но се радвам, че има хора, които ги боли, и то тихи хора, много от които са любимци и на други фотостраници.
Лаура това че искате някой от собствениците да излезе и да преговаря с потребителите е чудесно и го приветствам, но тотално връщане на стария сайт, не. За вас може и да има сантиментална стоност, аз също съм стар потребител не помня вече колко ама може и да има 8-9 години, но приветствам и новото. Колкото и да е странно на останалите аз нямам проблем с ориентацията, намерих всичко което ми трябваше, като цяло ми харесва. Определено има една камара неща за изпипване още, но в България компаниите нямат бюджета с който разполагат на запад, та да могат да завършат един продукт до край без особени бъгове. Подозирам, че дори и тестери няма във въпросната фирма създала сайта гледайки какви бъгове искачат. Явно е че свеждат разходите до минимум, но за жалост от това страда качеството. По повод Панорамино, стават разни неща по света след подписки и петиции, но много рядко заради самите потребители (освен ако не е революция). В повечето случаи големите корпорации се разбират по между си след като един огромен отдел от икономисти са направили нужните изчислинеия за приходите и разходите, някой е дал едни пари на някого или най малкото му е подкопал акциите..... Те и в Румъния събраха многохилядна подписка против шистовия газ, ама кой ги чу. Едва сега тази година Шеврон се оттегли от Румъния ама нали не мислиш, че е заради подписката която пък миналата година не им попречи да разпръснат тълпата с танкове. Мога да ти дам и друг пример - след като от 2006-та година насам, след създаването на БРИКС Русия започна да се "освобождава" от американския долар и да изкупува масово злато от пазара....изведнъж миналата седмица след срещата на Путин с Кери реши да действа срещу собствената си валута и да започне наново изкупуване на американските долара, забелижи по 200 миона на ден! Дали това е защото в америка една камара правозащитни организации събраха не 10 000, а милиони подписи за спиране на насилието в близкия изток. Стига моля те. Не ми се влиза в детайли. Както казах чудесно е човек да си отстоява позоциите, но е добре и да се развива. Доказано е (не аз харвардски професор Джеймс Робинсън "Защо нацииите се провалят"), че технологичния прогрес развива страните и води до увеличаване на жизнения стандарт. Отплеснах се. Ако намерите златната среда която всички търсят цял живот, ще е най - добре и за новия собственик и за старите потребители. Ама всеки да тропа с крак и да си настоява на неговото в двете крайности...трудно, да не кажа невъзможно. Историята не познава такъв случай, може би революцията в Англия но пък при нея има и други странични причини за успех,  които историците наричат "стечение на обстоятелатвата".:) 
Сайта стана изключително тежък за по-слаби компютри!Най-важното формулата за оценка е фирмена тайна!Това е смешно!Критериите трябва да са точни ,ясни и открити.14 снимки на седмица - подобрение на стария недостатък.Хубавото е ,че в зависимост от интересите няма да виждаш писанките на някои особено дейни експерти.Както и да е ,аз съм в режим една на месец ,да има място за другите.
цитат от danivas79
А на мен сигурно ми плащат :) Знам само едно, че няма как стария сайт да се върне. И всякакви такива петиции единственото което могат да постигнат е да си чешем езиците. Може да е петиция с различни искания така че, вече така направения сайт да осигури функционалноста която търсят потребителите, но да се върне облика на стария сайт - звучи ми нереалистично. Може да се съберете, познавате Пламен, да си наемете нов домейн и нов сървър и да си организирате един сайт като по старому така че на firefighter да не му е болно. Това също е вариан. А тук новия собственик да му бере грижата. Никой никого не може да задължи да остане тук насила. както беше и в стария сайт. Много добри автори престанаха да го посещават, включително и firefighter, така че явно проблема не е бил във визията.

Вашият отговор Уважавам мнението ти и не смятам, че ти плащат :) Нормално е на 1 % от потребителите новата платформа да се харесва. Но е недостатъчно.

Чудесно си го написал, firefighter! Исках да го напиша под поста ти, но явно и това не става :)

Редактирано от автора , 22.05.2015 21:13:17

Благодаря,че сега виждаме рейтингът на всяка снимка !Но защо на средата на снимката,на другите колеги не е така!

Редактирано от автора , 22.05.2015 21:28:59

Всеки първи път е труден. И при девиците е така.   Пък после почва да им харесва. Но дори да не им харесва, почват да си внушават, че им е хубаво. Това се очаква и от нас, май?!
Мълча си............Само дето много псувам!
Да, желанието ни да бъде изписан рейтингът на всяка снимка е изпълнено, ама трябва да ги загрозява - по средата на снимката, с големи болтнати цифри, - за да съжаляваме защо сме го поискали! А преди повече от 100 години Чехов е написал, че у човека всичко трябва да бъде красиво! Ама кой да чете Чехов...
Админите, втрнете на хората общият чат, на първа страница рейтинговите снимки и при новите снимки, лентата с коментарите от първата страница и нещата ще се подредят лека полека. Така е голямо мъртвило и съфорумците са прави да роптаят....."Душата на сайта липсва" Не винаги новото е по-добро. В този сайт и аз проходих, тук си намерих много приятели и си помагахме взаимно със съвети и уроци, не променяйте тази опция и не лешавайте новите от този шанс. Имам гадното усещане, че накрая фейса ще стане най- големият и посещаван сайт за фотографите.....нали все там ни пращат админите след недоволството ни.

Редактирано от автора , 23.05.2015 09:06:16

Нещо не ми се нрави в общите условия за ползване. Услугата е нещо взаимно, а според общите условия излиза, че всички автори са длъжници на търговското дружество, което е новия собственик на фото портала. Да, но според моето скромно виждане е по-скоро Не. Защо? Защото всеки автор също прави услуга, като публикува свое фотографско произведение. И би следвало да има поне равни права със собственика за това как да изглежда този сайт. Когато няма баланс на интересите в тази насока има голяма вероятност лека полека авторите да си отворят по  една лична фотографска страница във фейсбук и да започнат нов, самостоятелен живот в областта на фотографията. Да Ви кажа честно, след като загубих наскоро завинаги своя син на 32 годишна възраст все повече осъзнавам, че да "киснеш" в някоя фотографска страница с часове, или да се "тръшкаш" за това или за онова си е направо човешка суета. Рейтинги, харесване, последователи - това направо изяжда времето на Вашия живот. И като вървя из Софийските гробища чета титлите пред имената на покойниците. И какво от това - тях ти няма на този свят.  Приятели, ако наистина уважавате себе си и своя земен живот - замислете се и не се вземайте толкова насериозно: било то като собственици, автори, дискутиращи и прочее. Аз Ви уважавам най-вече заради това, че мога да разсея своята мъка като макар и за малко отделя време да погледна цялата красота на света, отразена през вашия фотографски светоглед. И хич не ме е грижа, дали ще пише някаква цифричка върху моя профил или фотография.
Г-н Попов, прекланям се пред мъката Ви и свалям шапка пред мъдростта Ви! Много неща в живота са суета! Но народът също е мъдър и е казал, че работата не бива да бъде срам за майстора! Поздрав с уважение!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола