Популярни снимки за

Всички снимки

Върнете ни 4coolpics петиция

Съни, въпросът е какво беше 4coolpics? Беше ли донякъде социална мреже?Беше ли сериозен фотографски сайт?Или с годините се превръщаше все повече и повече в социална мрежа. Затова на някои потребители им липсва контакта ,защото старата версия на сайта беше някакъв микс от двете.Напредналите потребители се оплакваха от качеството и количеството на кадрите, докато с всеки ден оставаха все по-малко от тях .Хубавото беше ,че част от останалите подобриха качеството на фотографиите си, но и на тях започна да им прави впечатление лошото качество на многобройните новопубликувани кадри.Ето ,че стигнахме до момента на обновление и много малко хора учавстваха в дискусиите преди спиране на старата платформа. Сякаш всички очаквахме да видим възродена и медернизирана версия на стария сайт,която би задоволила всеки вкус.Е да ,ама май не стана така...

Новият сайт трудно ще обслужва двете категории потребители и затова сега е момента да се случи (ако изобщо се случи ) обединение ,имам предвид комуникация между двете категории ,за да се уточнят детайлите около промените .Това разбира се не може да стане без участието и на страната на управата ,ясно е защо:-) Имам усещането ,че ако продължаваме така , нововъведенията ще отнемат дълго време ,защото трябва да има ясен план по който те ще се извършат. Това може единствено да се случи ,ако потребителите уточнят точките и ги представят на управата. Различията между личностите/потребителите трябва да бъдат забравени за този период от време ,иначе ще имаме продължение на сблъсаците от предишните години.Трябва ни обединяваща фигура и тук решението по-старите потребители ,които напуснаха и още напускат този сайт не помага. Не помага и липсата на желание от администрациата да организира среща със стари и нови потребители и да се започне нещо конструктивно. Иначе ние ще си пишем тук какво не ни харесва ,ама какво ще се получи ....???

Лека вечер на всички четящи!
Все си мисля, че тук, доста крещящо липсва една много ВАЖНА категория снимки - "Снимки за семейния албум", като същите да бъдат видни само и единствено от авторите им.  
      Примерно:
   - Цветенце, изтъпанчено точно в средата на кадъра. Ама толкова точно, че и с микрометър да мериш - пак ще излезе, че и на пиксел не е мръднало от геометричния център на снимчока. Е, това не всеки го може. Това си е математическа точност, която е трудно да бъде повторена.
   - или да кажем  - Мравчица, полазила нейде си и току виж - някой я щракнал. Можеее, екстра е. Ми то си е шедьовър, примерно.
   - а защо не и -  Облаче, някакво си, поело по пътища неведоми и около него - нищо. Просто - облаче. Ми да! Гениалните неща са простички и който не го съзнава - ряпа да яде.
    - не ми се споменава за бебенца /Да са живи и здрави, много обичам децата, особено малките!/, таа бебенца - просто щракнати ей така, за радост на мало и голямо................................. Таа, такива неща.
Добра вечер , Петьо!

Хубава гледна точка ... Знаеш ли ,ще ти разкажа една история. Спомням си, че и аз бях от тези хора преди време.
След това понаучих някои неща за фотографията и не след много дълго, исках да помогна на други хора да не правят елементарни грешки .Абе ,един вид да предам опита на други хора .Чувството е хубаво ,но проблема е ,че докато някои се радваха и ми благодаряха ,други сумтяха ,а трети мълчаливо ме "псуваха".:-) Лошо няма ...щото май аз пак си приказвам ,а те пак тихичко си ме "псуват" .Не ме питай откъде го знам това :-) Казва се "приказка без край" ,а героите са динамични ,имената се повтарят. Важното е ,никои на никого нищо ДА не дължи!Другито е суета и личен интерес! 

Лека ти вечер и не бягай на далеч още :-)

Редактирано от автора , 26.05.2015 01:16:27

Аз имам едно предложение ако админите изобщо обръщат внимание на темите които се обсъждат... Аз както и преди казах проблеми с ориентацията в сайта нямам.. работя и сега с други платформи с подобни дизайни и съм свикнала.. Но ... хубаво е като се влезе във форума най-отгоре да седи "последно от форума" което сега е най-долу и за да видиш кои са последно коментираните теми трябва да скролираш. и Наистина и на мен на първа страница ми липсват най-нови снимки...
цитат от Galicia
Някой да ми обясни какво значи "последователи"! Зад някои имена няма нито една снимка!

Вашият отговор

Потребители следящи качените от Вас изображения
katiu6, за да внеса малко хумор, "последователи", означава да работиш на нивото на това лице, ако е посредствен, да показваш посредствени работи, ако няма снимки, и ти да не качваш снимки, ако е силен и нидивидуално творчески зареден автор и ти да искаш да станеш такъв. Това е нещо като българската дума "будител",  няма аналог на тази дума другаде. За да има "будител", трябва и да има "заспали". Но как да стана последовател на хора, на които аз им работя снимките от време на време или пък на други, които нямат качени снимки ? До преди малко имах  3 броя "последователи", сега останах с един  брой последовател, троменлива величина сигурно трябва да е.  Живота е весел,  тази страница е интересна !

Редактирано от автора , 26.05.2015 17:42:19

sunshine_s,приятел,кой каза,че ще ти предложат нещо повече?В БГ се води политика на масово  затъпяване и  то от доста години.Засега успяват!Само погледни  последните качени  снимки  на хора,които досега не бяха се появявали по никой начин тука и  ще разбереш какво имам предвид!:)Въпреки сайта ,на всички  свестни люде тука желая успех!:)
Присъединявам се!!!
Новият сайт е много красив,но много неясен и хаотичен .Липсва интуитивен интерфейс ,комуникацията с фотографите е изгубена тотално и като цяло старият вариант беше по-семпъл,но по-добър! Поздрави!
Нефункционален и неподреден нов сайт!
Дори времето за гласуване и споделяне на коментар е тройно повече. За 'изгубването' да не говорим.
Класация за деня или за седмицата е невъзможна - поправете ме ако греша.  Присъединявам се към мнението, че методологията за класиране на снимките трябва да е прозрачна. Очакването бе, че класирането е ключов аспект, който трябваше да претърпи подобрение спрямо предишната система. При неясни нови правила е невъзможно да се види прогрес при системата за оценяване - или пък може би е дори обратното. Снимките с уж по-висока класация не получават по-добра видимост. Мотото на този сайт е че "тук прохождат талантите", но ако талантите нямат добър пример пред себе си и не могат да получат трезва  представа за своето представяне, това е непостижимо.
Връщане назад няма - това е ясно, но бих приветствала бързи стъпки за отразяване на много от конструктивните коментари, дадени преди мен. Успех на всички!

Аааа да  благодаря за бързата рекция на препоръката ми за форума :)
Не ми е ясно как тук ще проходят талантите, най- много да загубят мотивация и интерес. В 4coolpics се чувтвах прекрасно, а тук се чувствам като удавник в море от снимки.
hem_hem:  
Виждам доста вчерашните ми коментари отразени днес. Това ме радва и съм сигурна, че положителните промени ще бъдат добре оценени  и от останалите потребители. :)

Здравейте ! Очаквах промените и новата визия, но тази ми идва в повечко.Направен е тромав, хаотичен, неясен. Старият 4coolpics беше доста по семпло и достъпно направен.Гласувам за петицията и аз.
Времето което сте прекарали с новото оформление на сайта, не би могло да формира трайни чувства във Вас. Емоции да, но чувства - резултат от сложни и устойчиви емоциии, не мисля. Та новата платформа е пусната само от 10-тина дена, няма как да натрупате устойчиви емоции за толкова кратко време.  Чувствата са нещо много сложно и са комплекс от много емоции. Вашата първа емоция е - разочарование и като защитна реакция на организма  се поражда отрицание, а вие веднага трансформирате първосигналната си емоция в устойчиво чувство което не е правилно. Ако си позволите да изпитате и други емоции разцъквайки малко новата платформа може пък и тук да се почувствате прекрасно/уютно, не заради друго ами защото най - важния фактор са хората, а хората тук са си същите. 
Относно талантите: ами ще проходят, като имат желание ще проходят, но не заради новата платформа, а заради желанието си. Те не знаят как е изглеждала старата платформа, колкото време ще им отнеме тук да се ориентират, толкова щеше да им отнеме и в старата платформа.
Тромав: с минималните познания които имам по програмиране мога да споря че е в пъти по бърз от стария.
Хаотичен/неясен: субективно менение, породено от сравнение, а не от обективна оценка.
Vian: 
danivas79: Извинете, че се намесвам в разговора, но емоция и чувство означава едно и също, двете думи са синоними - не може едното да е резултат от другото, няма как!
 Galicia: 
Съгласен с мнението на danivas79 !

Хора....сайтът е пуснат преди малко повече от седмица!  ...и нещата се развиват и подобряват!Вижда се!
Не става веднага и от раз за да е угодно ,удобно за всеки персонален вкус.  Вярвам, че с взаимодействие със собственика/собствениците един ден ще стане така,че да ни харесва като функционалност.  
Някога градили ли сте  нова къща, ама буквално - нова къща???...  Е???...     За месец не можеш да наредиш И керемидите върху покрива, а толкова много ти се иска да е така и да си заживееш с кеф в "нареденото".  
Имайте търпение и добронамереност - вижда се ,че нещата напредват.....

Аз не подписвам петицията. 
Поздравих авторите на новия сайт за труда им. Може би по някакви критерии продуктът им да е добър. Но си признавам, че не ми харесва. До степен, че вече не ми се идва тук. Давам си сметка, че отсъствието ми едва ли ще ощети публиката и колегите, но все пак ми е малко тъжно. Някак трудно се навигира тук. А беше толкова ясно, прегледно, логично.... Ще ми липсва това място, но... то вече не е това място.

цитат от flagumdei
Поздравих авторите на новия сайт за труда им. Може би по някакви критерии продуктът им да е добър. Но си признавам, че не ми харесва. До степен, че вече не ми се идва тук. Давам си сметка, че отсъствието ми едва ли ще ощети публиката и колегите, но все пак ми е малко тъжно. Някак трудно се навигира тук. А беше толкова ясно, прегледно, логично.... Ще ми липсва това място, но... то вече не е това място.

Вашият отговор - Със същите усещания съм и аз. Но какво да се прави... Особено ми е грозна първа страница! - пълна гробарщина е!!!
Едно нещо или ти харесва и ти допада или не. Едва ли след като се мъча с него от  седмица ще вземе да ми допадне в бъдеще. И мнението ми наистина е субективно, но когато то стане субективно на повече хора се превръща в обективно :)
Човек ходи на гости там, където му е приятно !  Не ми създадохте условие за комфортно присъствие във Вашия сайт, но се радвам на коментарите на всички автори по-горе, вече утвърдени и в другите сайтове.  Направено е като семеен албум без ясна визия  за предназначението на фотографския сайт . Логото е с нищожно присъствие, като от соц. картините,  мъж са големи рамене , но с малка главичка. Дори четенето на елементите и сглобката е неприемлива. Долната подчертаваща черта, символ на "място" трябва да отиде чак под знака, защото знака сочи място, така виси във въздуха. Много свободно пространстово между елементите, не контактуват и приказват помежду си. Старото лого е в пъти по-хубаво, но Администрацията не иска да приеме пораженческа позиция за целия сай. да се извини и направи със специалисти нов сайт, но с други изготвители. Направете така, че да ни е приятно , "да сме на гости у Вас" !  И не ни приписвайте "плюене", първо ни повярвайте за болката , която чувстваме. С този "кърпеш на стени" нищо не става, най много да паднат стените. Забравете за първа страница, това е срам за изготвителя. И съвет към Админа, никога не работете с хора, с които сте в "топли връзки", не можете да им правите забележки и изисквате качество. Извинявам се за придобитите впечатление в отношенията между членовете на администрацията, но така ми ги поднасяте. С много сериозно отношение към изискванията към Вашия сайт сме, повярвайте ми (ни).
цитат от Vian
Едно нещо или ти харесва и ти допада или не. Едва ли след като се мъча с него от  седмица ще вземе да ми допадне в бъдеще. И мнението ми наистина е субективно, но когато то стане субективно на повече хора се превръща в обективно :)

Вашият отговор

Една лъжа повторена 1000 пъти не става истина, а се приема за истина на стадния принцип.  За "истината" има изписани тонове книги, от видни психолози и езотерици. Ако ще и милион потребители да имат едно и също субективно мислене, то не става обективно, а преобладаващо. Обективното мнение се базира на обективен анализ до колко предварително зададените критерии са били спазени, без намесата на емоции. Тук критерии нямаше, както например при конкурса за разработката на лого. Дали това лого което спечели беше най-доброто, след като преобладаващия брой хора гласуваха за него? Тук критериите се зададени от собственика към програмистите, като от самото начало на пускането на новата платформа собственика е заявил желание за промяна и съобразяване с потребителското мнение. За собственика е важен кода заради възможността лесно да се правят промени по функционалността, именно за да може ние Потребителите да се чувстваме добре тук. Не съм си позволила да коментирам външния вид на сайта, защото тогава вече ще влезем в една полемика......всеки с вкуса си. Но и тук собственика проявява разбиране - опитват се програмистите да разработят нещата така, че всеки да си персонализира страницата по свой вкус. 
Написах доста неща, но в крайна сметка ги изтрих. Ако няма желание няма и развитие, така че излишно е да изпадам в полемика. Елина го беше написала много добре в началото - може да се променят нещата, но дали си заслужава времето и усилията? Всеки сам си предценя, щом за вас е такава мъка - ами явно това ще са ни последните дискусии, освен ако нямате желание да дойдете до Русе да се видим лично.
Galicia: радвам се, че се намесвате в разговара защото той е общ, а не само мой. Има огромна разлика между емоции и чувства, но за да ви го обясня ми трябва повечеко време. Виждам, че сте от Русе може някой ден да се видим и да обменим опит и умения. 
danivas79: Намесих се спонтанно със забележката си за синонимите емоция-чувство, ИЗВИНИХ СЕ при това, и не знам защо не Ви харесва, та искате да ми обяснявате по-продължително разликата между две еднакви смислови единици! Всъщност трябва да го обясните на езиковедите от Българската академия на науките, които са написали двете думи в Синонимния речник на българския език! Но с тях не бихте могли да спорите, като виждам писанията Ви във форума, които са демонстрация, че знаете родния си език само говоримо, но не и писмено! Текстовете Ви, освен, че са насочени да убедят фотографи с по 2-3-4 хиляди снимки в нещо, в което само Вие вярвате, относно сайта, се нуждаят и от задължително правописно и граматическо редактиране, преди да ги пускате да ги чете цял свят! Не ми се щеше да напиша по-горното, но човек не винаги може да запази добрия тон, ако някой като Вас непрестанно с нещо провокира хората тук - не е ли време да поспрете с тирадите си! Със сигурност ще получа от Вас реплика от 3 метра, но не се хабете - просто ПРЕСТАНЕТЕ! Няма да водя абсолютно безсмислен диалог с Вас!
Моля попълнете полето.
Моля попълнете полето.
Регистрация Забравена парола